folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Alkollü Yakalandım...

Alkollü Yakalandım...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek
    Alkollü araç kullandığım için ehliyetime 6 ay süresince el konuldu.Laf olmasın ailemden kimseye de söyleyemedim. dolayısıyla da zaman zaman araç kullanmak zorunda kalıyorum.(neticede ehliyetim olduğunu zannediyorlar.)

şimdi ben araç kullanırken(alkolsüz) polis çevirmesine yakalandığımda nasıl bir cezaya tabi olacağım?
    ehliyetsiz araç kullanma cezası mı uygulanacak? yoksa daha önceden ehliyet alıp kaptırdığım ortaya çıkacak ve 6 aylık ceza 12 aya mı çıkacak?

ilk seçenek doğruysa kısmen bu benim lehime. en azından para cezasını ödeyip durumu kurtarabilirim. ama 2. seçenek doğruysa "bu adam zaten ehliyetini alkolden kaptırmış, şunun ehliyetine 1 yıl daha el koyalım da aklı başına gelsin" tarzı bir yaklaşım mı gündeme gelecek?

Kıssadan hisse: bir kişi ehliyetini alkolden kaptırmış, daha sonra akıllanmamış araç kullanmaya devam etmiş, ve rutin bir trafik kontrolünde ehliyetsiz olduğu anlaşılmış(alkolsüz). sadece para cezası mı uygulanır? yoksa hem para cezası hem de 1 yıl ehliyete el koyma cezası mı uygulanır?

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    şansını fazla zorlama derim :) komple elden giderse

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek

Ben ehliyetim kayboldu die tutanak tutturdum :)
    O tutanak ehliyet yerine geçio yenisi çıkana..
    Ehliyeti kaptırırsam belki işe yarar die bekletiyorum..

Belki aynı anda iki ehliyete ihtiyacı olanlar vardır die ek olarak aks edeyim dedim :) 

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    2.seferde tümden ehliyet gidiyordu birde seni polispskolojik tedaviyegönderiyordu bilfiğim kadarıyla onu geçersen geri alabiliyorsun ehliyetsiz araç kullanma cezası alırsın yüklü miktardır

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

Peder beyden biliyorum..  =)

Yakalanırsan ehliyetsiz arac kullanmaktan para cezasına carptırılırsın.. Ama alkollu yakalanmayında kötu vallaha..Belli bi yakalanıstan sonra psklojik rapor alman gerekiyor galiba.

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek
    Sürücü, alkolmetre ile yapılan test sonucunda alkollü çıkarsa; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (6) ay süreyle Trafik Polisince geri alınır.

Aynı sürücü aynı suçu işlerse;yine Kanun'un ilgili maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (2) yıl süreyle Trafik Polisi'nce geri alınır. Aynı sürücü üçüncü kez alkollü olarak araç kullanırken tespit edilirse, kanunun ilgili maddesinde belirtildiği şekilde para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (5) yıl süreyle Trafik Polisi'nce geri alınır. Ayrıca (6) aydan az olmamak üzere hafif hapis cezası uygulanılır. (5) yıl süreyle geri alınan sürücü belgesi sahipleri, 5. yılın sonunda, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesi sonrasında durumu uygun olanlara belgeleri iade edilir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Peki, alkollu olan birisini polise telefon edip şikayet etsem, yaptırımı olurmu yada nasıl olur?

bu adam bu araba ile şu anda alkollu araba kullanıyor die?

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek
    Kendi fikrimce olur sonuçta o alkollü araç kullandığı sürece insanların canına kastedio ve yasaları çiğnio.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

mescarine bunu yazdı:
    -----------------------------
    Alkollü araç kullandığım için ehliyetime 6 ay süresince el konuldu.Laf olmasın ailemden kimseye de söyleyemedim. dolayısıyla da zaman zaman araç kullanmak zorunda kalıyorum.(neticede ehliyetim olduğunu zannediyorlar.)

şimdi ben araç kullanırken(alkolsüz) polis çevirmesine yakalandığımda nasıl bir cezaya tabi olacağım?
    ehliyetsiz araç kullanma cezası mı uygulanacak? yoksa daha önceden ehliyet alıp kaptırdığım ortaya çıkacak ve 6 aylık ceza 12 aya mı çıkacak?

ilk seçenek doğruysa kısmen bu benim lehime. en azından para cezasını ödeyip durumu kurtarabilirim. ama 2. seçenek doğruysa "bu adam zaten ehliyetini alkolden kaptırmış, şunun ehliyetine 1 yıl daha el koyalım da aklı başına gelsin" tarzı bir yaklaşım mı gündeme gelecek?

Kıssadan hisse: bir kişi ehliyetini alkolden kaptırmış, daha sonra akıllanmamış araç kullanmaya devam etmiş, ve rutin bir trafik kontrolünde ehliyetsiz olduğu anlaşılmış(alkolsüz). sadece para cezası mı uygulanır? yoksa hem para cezası hem de 1 yıl ehliyete el koyma cezası mı uygulanır?

-----------------------------

Niye alkollüyken araç kullanıyorsun? Sana yazıklar olsun kardeş, niye böyle büyük hatalar yapıyorsun? Hiç mi eğitim almadın bu konuda :|

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

ilk önce aracın bağlanır otoparka çekilir ardından ehliyetsi araç kullanmaktan hakkıda işlem yapılır 1 milyara yakın bir para cezası gelir.bir gününüz mahkemede geçer bukadar.

rene:ellerinde herhangi bi işleri yoksa ilgilenirler. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek

Belki yeri deil ama ben belirteyim içimden geldi :)

Emniyet kemerinizi ihmal etmeyin beyler..
    27 Ekimde kaza geçirdim 2 tam bi yarım takla attı arabam..
    İçinden sağ çıkmamı emniyet kemerine bağlıyorum..
    Keza arabayı 5 gün önce sanayiden çıkarabildim
    ..ona göre siz hesap edin işte kazanın ciddiyetini
    ve hala sağ olmamı ve sağlıklı..

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
Toplam Hit: 9593 Toplam Mesaj: 23