folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Almanya 2030'Da Elektrikli Araçlara Geçiyor



Almanya 2030'Da Elektrikli Araçlara Geçiyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Tesla, arabalarin Apple'dir. Bu belgeselden Tesla Model S motorun nasil yapildigini görebilirsiniz. Motorda ip bile kullanilmis. Tesla otomotiv dünyasinda bence cigir acti.

    http://www.otobelgesel.com/nasil-yapilmis-tesla-model-s/

    Bati Avrupa, ABD gibi ülkeler elektirikli arabalara hazir.

    Acaba Türkiye buna hazir mi?


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Renault 2020 yılından sonra dizel otomobil üretmeyeceğini açıklamış. Dizel arabaların 2020 ile piyasadan silinmesini beklediklerinide belirtmişler. Ufak ufak elektriğe kayış başladı.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    çok cahil yorumlar gördüm. yazık tbt ye

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek

    Bi kaç yıl önce Türkiye bi trend oluşmuştu Renault ZE ve bi kaç firma daha piyasaya girmişti. Yanılmıyorsam Opet Shell gibi büyük firmalar istasyonlarına şarj üniteleri (ne deniyor bilmiyorum priz olmasa gerek) koyuyordu. Daha sonra batarya muhabbeti olmuştu çok pahalıya geliyor, kiralıyorsun gibi konular konuşuluyordu.

    Opel Ampera modeli vardı mesela, batarya kirası yok ancak o modele de ülkemizde otv indirimi sağlanmamış (şaşırdık mı?) o yüzden Türkiye piyasasına girmedi. 

    Yani Avrupada mevcut durum nedir bilemiyorum, gündemde  pek olmadığı için bu ve benzeri sorunlar ne oldu bileniniz var mı? Birde Avrupa yapar her şeyi eyvallah ancak bizimkiler ne zaman bu konuya önem verecek. Dünyanın geri kalanina benzinli dizel araç üretim üssü mü olacağız :))) 


    "We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ocak/2010
    Erkek

    alamanya 2030 da geçiyorsa biz bu kafayla kemiksiz 2060 ta anca geçeriz aga, kemiksiz 45 yılı var.


    N'oublie pas d'ou tu viens ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek
    Clostridium bunu yazdı

    Biz biraz daha bekleyip bir büyüğüne, kriptona geçecekmişiz.

    Yakıttan gelecek vergi kesileceğinden ön göründe yanlış değil hani. Dünyanın en pahalı yakıtı bu tip araçlar yaygınlaşırsa az rağbet görür bu da işimize gelmez. Hoş, o zamanda elektriğe ayar yapar, o zamana kadar nükleerleri yapacaklarını ön görürsek, santral masrafı oldu vs. diyerek güncelleme çekerler.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Su aralar dizel arac aldiniz aldiniz yoksa yaya kaliriz gibime geliyor

    Elektrikli araclar pahali olacaklar die dusunuyorum


    destination@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    İşin petrole olan etkisi kısmında olay şöyle işliyor müridler, 

    petrol damıtılıyor örneğin nafta çıkıyor hoop ordan plastik sektörüne gönderiliyor, mesela yazın benzine talep çok oluyor millet geziyor, kışın fueloile talep çok oluyor ısınmak için yaktıklarından dolayı.

    Petrole talep azaldığında plastik talebi de yetmeyecek çünkü kimse sadece naftasını satabildiği bir meta için 3-5 dolar kar etmek istemez, zaten petrol çıkarma maliyetleri yüksek...

    Üstüne nişastadan plastik eldesi de mümkünken ki halihazırda doğalgazdan plastik üreten tesisler varken petrolün ömrünün çok kalmadığını söylemek zor değil. 

    Ha ne olur? aç kalan insanlar radikalleşir hoop ortalık karışır savaş falan biz kapıları açarız merterde araplar 50 liraya değil de 10 liraya fuhuş yapar, kaçan sermaye bize park eder ev fiyatları artar falan her zamanki boktan durumlar işte.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Bildiğiniz gibi tamamen elektrikli araca geçme düşüncesi yeni değil zaten. Ama tamamen elektrikli araçlara geçmek, petrol piyasasını bitirmez kanaatindeyim.

    Unuttuğunuz bir şey var: Dünya'da en fazla petrol tüketen araçlar otomobiller değil, ordu araçları. Örneğin, bugün sadece bir tane Amerikan ABRAMS M1 tankı çalışma sırasında 40 litre yakıt harcıyor. Aynı şekilde Boeing firmasının ürettiği "Little Bird" olarak bilinen en küçük helikopterler 100 km de 177 lt gibi inanılmaz yakıt sarfiyatına sahip olabilen araçlar. Bir diğer örnek olarak da avcı jet uçakları ile ulusal/uluslararası taşımacılık uçaklarının hepsini verebiliriz. Hadi oraya kadar gitme, petrol rezervini kullanarak elektrik üretimi de mümkün. O elektrikli arabaların gitmesi için gereken yolların yapımı esnasındaki asfalt ve türevi malzemeler de petrol ürünleri. Hal böyle olunca dünya üzerindeki arabaların hepsi elektrik motoruna geçse ne yazar? O motorun aksamlarının bazılarını yine petrol kaynaklı ürettikten sonra kimseye koyacağını sanmıyorum.

    Zaten TÜBİTAK girişimi ile yerli elektrikli motor yapımı devam ediyor. Eğer yapılırsa belki ucuz olmayacak ama en azından parça tedariği daha mümkün olur düşüncesindeyim.

    Devletin koyduğu vergilere gelince. Benim fikrim, devlet vergi koymak maksadı ile piyasada trafiğe çıkan arabalara dolaylı olarak sınır koymuş oluyor. Araba alış fiyatlarına ve yakıta koyduğu vergileri kaldırsa bu kez daha fazla insan araba alacak. Bu kadar yoğunluğu hangi yol kaldırır ki? İstanbul'un trafiği malum. Tatil zamanları İstanbul'dakilerin gittiği yerlerde meydana gelen trafik rezilliği malum. Belediyelerin yeni yapılan binalara "daire sayısı kadar park alanı" kuralı koyması gerektiği yerde müteahhitten para aldığı malum... Daha sayarım da kalabalık etmeyelim.

    Demem o ki, mesele sadece petrol fiyatı değil. Kalabalık bir nüfusuz ama maşallah lüksten de geri durmuyoruz çok şükür. Ayranımız yok içmeye, tahtırevan ile gideriz s.çmaya. Hepimiz diyoruz "şu araba fiyatları bir düşse de ben de alsam" diye. Ben de diyorum, yalan yok. Almasını istiyoruz istemesine de ama mesele trafiğe çıkmaya, park yeri bulmaya gelince birbirimizi kesecek kıvama geliyoruz. Daha bizim insanımızın birbirine saygısı yok ki "vergiler düşsün herkes alsın" diyebilelim. O çok sözünü ettiğimiz, zenginlerin bile toplu taşıma kullandığı ülkelerde araba alacağın zaman devlete park yeri gösterme zorunluluğu olduğunu bilen var mı? Park yerin yoksa araba da alamıyorsun. Yakıtını bakımını geç. Bize de böyle bir uygulama gelsin, gerekirse ben de alamayayım araba. Ama şu sorun önce bir çözülsün. Daha sonra elektrikli araba gelsin. Geldiği zaman da eski arabalar yasaklansın. Yasaklansın ki bir halt yaptığını zanneden, egzozunu delerek üst katlardaki çift camlı pencereleri titretecek kadar gürültü çıkaran adam müsveddelerinden kurtulalım.

    edit: Düzeltme.

    RaNGeR tarafından 26/Eki/16 22:38 tarihinde düzenlenmiştir

    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    @ranger

    Haklısın hocam. Bi çok tanıdığım krediyle ev aldı. Kredilerin bitip araba kredisine girmeyi dört gözle bekliyorlar. Siz 2-3 seneye görün İstanbul trafiğini.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 7292 Toplam Mesaj: 62
elektrikli otomobil