Almanyadan Haber Var
-
Almanya'nın Frankfurt Eyalet Mahkemesi'nde görülen Deniz Feneri e.V. davasında komiser Alexander Böhm ile mahkeme heyeti ve avukatlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
Komiser Böhm'ün Türk medyasında çıkan haberleri mahkemeye sunmaya kalkışması üzerine mahkeme başkanı hakim Johann Müller, "Bu dava gazete haberleri ile yürümez. Gerçekçi delillerin varsa onları ortaya koy" diye uyardı.
Komiser Böhm'ün, suçlamalarını sürdürmesi üzerine bu kez sanık avukatları sorularla duruşmaya müdahale ettiler. Böhm, avukatların sıkıştırması üzerine 5 konuda geri adım attı ve net cevaplar verdi.
1- Türkiye Deniz Feneri ile Almanya'dake Deniz Feneri e.V. arasında bir bağ yoktur.
2- Yapılan araştırmalarda Zahit Akman'ın, Deniz Feneri e.V. ile bir alakası olmadığı ortaya çıktı.
3- Mahkeme hazırlık aşamasında ve sonrasında Türkiye'den siyasi bir baskı olmadı.
4- Türkiye'de herhangi bir parti, başbakan ya da başbakanlığa para gönderildiğine dair bir belge ya da bulguya rastlamadık.
5- Bağış yapan kişilere ilişkin 600 klasör evrak bulunuyor. Biz bunların arasından 40'ını inceledik, sadece birinde hata tespit ettik.
Komiser Böhm, bütün iddialarının itirafçı sanık Firdevsi Ermiş'in açıklamalarına dayandığına ilişkin sözlerini tekrarladı.
-
Bu haberde doğan medya ve chpnin kolpalıklar peşinde olduğunun kanıtıdır.
-
valla ben yorumsuz sundum. Bilmem işte. İftira at izi kalsın hadisesi olmamalı.
-
Neden inanmadığına dair elinde somut deliller yokken inanmamanın sebebi nedir?Bence tek nedeni vardır.Kişi ve kurumlara olan nefret.
FinGoLFiN bunu yazdı:
-----------------------------Ne olursa olsun ben bu yardımların hepsinin yerine ulastığına inanmıyorum ha bu akp dir chp dir ayrı nasıl birkac it yuzunden deniz fenerini kapatıp yardım alan aileleri aclıga terketmememiz gerekiyorsa akp de ve chp de olan curuk tohumlarıda partiye mal etmemek lazım
----------------------------- -
2004 yilinda `Dernekler Yasasi` ile yeni duzenlemeler yapildi.Bir arastirin o duzenlemeleri , sonra Deniz Feneri olayina baglayin isi.
Mahkemenin soyledikleri ortada.Kanal 7 ile gobekten baglilar , 4milyon euro paradan bahsediliyor.Kanal 7 ve AKP iliskiside ortada.Tabi kim olursa olsun klifini hazirlayacagi icin , 4milyon euro akp ye aktarilmadi Kanal 7 ye aktarildi.Akp yi karistirmayin(!) Yoneticilere gidip gelen 600kusur bin euro para var...Oha lan bu paralar garibana dagilitmiyormuydu?
Zahit Akman ben para almadim diyor , basbakan tv lerde bagira bagira zahidi savunuyor.Mahkeme zahidin aldigi paralari belgeliyor.Evet almanyadan haber var ! ! !
Dava sureci kokmaya baslayinca RTUK baskani dokunulmazlik semsiyesi altina cekiliyordu.Bayram degil seyran degil enistem beni niye oper hesabi.
Bu arada o fotograf varya basbakan onuda `hurriyet avrupa` nin acilis toreninde cektirmis.Birisi Hurriyet avrupanin acilis toreni mi dedi...ne ? aydin dogan mi ? Diztt/.;l;',
Basbakan birilerini tanimam etmem diyordu...Zahide ucu degdi acaba cikip zahidide tanimam diyecek mi ?
-
Bugunde Almayadan haberler var.Savci asil faillerin Turkiye oldugunu soylemis.
Ula bu alman savcida ergenekoncu herhalde :D
-
Dava ne zaman sonuçlandı yav? Kaynağı belirtir misin arkadaşım?
-
hoca haber sitelerini dolassan gelismelerden haberdar olabilirsin.Ama hepsini dolas.Haber7 sinden haberturkune , hurriyetinden, zamanina kadar ki iyi degerlendirme yapabilesin.
-
daha sonuçlanmamış "Kararın yarınki duruşmada açıklanması bekleniyor."
http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=991834
"ha?! ben dogan medyaya inanmam" diyenler içinde alttaki link.
http://sabah.com.tr/haber,A226754D14A640559C9EEFDE1ED1B9E3.html
-
Hala haberler gelmeye devam ediyor.Dernek baskanlari muhasebecileri falan "ozur dileriz bagiscilardan" demis :D
-
filozof haberin kaynagi ne ?
zaman ? kanal7 ? samanyolu ?
hangisi
dun zaman gazetesine baktigimizda deniz fenerinin sutten cikmis ak kasik oldugunu yaziyor, zahid akman aklandi, su aklandi bu aklandi diye
sadece yaziyor
cumhuriyete bakiyorsun zahit akman kurye diye baslik atiyor
altinda saginda solunda belgeleri var
----
dun de kanal7 de deniz feneri ni aklama programi vardi.
kimse deniz feneri gibi bir dernegin yaptiklarini inkar edemez, yoksullara GERCEKTEN yardim etmistir ama 10 liralik gelirin 5 lirasi fakire 5 lirasi cebe olayi vardir ortada.
kimse cikipta deniz feneri gibi bir orgutun yoksullara yardima muhtaclara yaptigi yardimlari kotulemiyor, kimseye yardim yapilmasin demiyor
yoneticilerin yaptigi yolsuzluklari gozler onune seriyor ve belgeliyor.
ama insanlar cikip "biz su yardimi yaptik bu yardimi yaptik, bizi engellemeye calisiyorlar" diyerek mazlumu oynayarak dolandiricilik yapanlari, sahtekarlik yapanlari korumaya kalkiyorlar.
dunki programi izleyenler varsa belki ben kacirmis olabilirim orda yapilan yardimlarin miktarlari verilirken hep su sekilde verildi
xxxx kisiye giyecek, xxxx kisiye yakacak, xxxx kisiye okul vs vs seklined
su kadar ytl gelirimiz var su kadar ytl halka dagittik su kadar ytl harcama yaptik seklinde soylemediler veya soyleyemediler