Almanyadan İphone Almak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

Merhaba müritler.

Almanya'ya bir tanıdığum fuar'a gidecek bende o gitmişken ordan iphone almasını söyledim Türkiye'ye göre ucuz oluyor.

Şimdi apple store'dan aldı diyelim iphone 4s 16gb Türkiye'ye geldiğinde telefona nasıl bir ayar yapmak gerekir mesela ben burdaki hattımı taktığımda hemen çalışır mı ya da almanyadaki storedan alınca Türkiyedeki apple storeda garanti içinde olur mu ?

Birde Türkiyede işlem yapacaksam kaça patlar?

Aydınlatırsanız sevinirim.

ya da illa storedan değilde başka mağazadan ucuza nasıl bulabiliriz.?

storedan 579€ TLye çevirirsek burda satılanla aynı paraya geliyor ya

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

ablama getirttik bi tanıdıkla. 100 lira mı ne pasaport kaydı oldu o kadar. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

Peki Almanyada ucuza iphone satılan yerleri nasıl bulabiliriz ? hiç mi yok Almanyada yaşayan mürit yav

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şimdi hocam sana önemli bir şey diyeyim..

ben berlin saturnden galaxy s almıştım (480 euro civarıydı) iphone lar da 700 euroydu ancak oralarda satılanlar sim kilitli. o yüzden saturn ve mediamarkt gibi yerlerden alma ama yine de gidip bir sor araştır buna dikkat et, sim kilitliyse kırdırmayla uğraşacaksın bilmiyorum yapılabiliyor mu yeni modellerde

ürünü büyük ihtimal apple store dan alacaksın ürünü almadan önce onlardan tax free belgesini iste. AB vatandaşı ve oturum iznin olmadığını varsayıyorum. Turist olarak giden kişiler bazı ürünlerde vergi iadesi alıyorlar. Gerek saturn, mediamarkt gerekse de apple store da tax free fişi olması gerekiyor.

Peki bu ne işe yarayacak? Hatırladığım kadarıyla almanyadaki vergi oraın %20. Oranın vatandaşı olmadığın için ve/veya oturma iznin olmadığı için vergi vermen anlamsız oluyor. O yüzden vergi iadesi isteyebilirsin. Bunun için alışveriş yaptığın firmadan tax free belgesini isteyeceksin, onlar gerekli yerleri imzalayıp sana verecek (bazen fiyatı falan senin girmen gerekiyor) karşılığında da bazen kredi kartının fotokopisini istiyorlar (bir yamuk yaparsan parayı oradan çekeriz misali..) şimdi bu belgeyi alıp onlara onaylatman önemli. Belgeyi aldıktan sonra türkiyeye dönerken almanya ya da her hangi bir AB üyesi ülkenin havaalanında pasaport girişini geçtikten sonra tax free ofisini soruyorsun. Bu en önemli nokta. Tax free ofisine gidip belgeni gösteriyorsun, senden pasaportunu istiyor (travel document derlerse şaşırma) ve bazen duruma göre oradaki görevli senden aldığın ürünü/ürünleri görmek isteyebilir o yüzden yanında olması daha iyidir. O görevli bu belgeni mühürlüyor falan ve sana geri veriyor. Eğer pasaportunda herhangi bir uzun süreli vize (D tipi schengen) oturum izni (residence permit) ya da AB pasaportuysa bu iş yatar. Değilse belgeni alıyorsun ve %20 lik ödemeni almak için önüne iki fırsat çıkıyor..

1- bu belgeni alıp türkiyede belli başlı ofislere gidiyorsun. Genelde hep global blue nun tax freesini kullanıyorlar.. o ofislere bu belgeleri teslim ediyorsun ve sana paranı veriyorlar. %5 gibi bir şey kesiyorlar bu yerler. paranı aldıktan sonra onlar belgelerine parayı ödedik gibi bir şey ekliyorlar ve sana geri veriyorlar belgelerini. Bu belgeleri posta yoluyla tekrar firmaya yolluyorsun (elle verme imkanın varsa götürüp verebilirsin) çünkü o giden belgeleri firma kullanacak. Bu biraz uzun yol

2- bu yolda ise havaalanında tax free ofisten çıktıktan sonra hemen yakınlarında refund center ya da o tarz tax free parasını alabileceğin yerler olur ki benim yaptığım da buydu. adamlar yaklaşık %10 para kestiler. ve paramı o an direk verdiler. Belgelerimi geri alacağımı sandım ama adam dedi biz sizin yerinize yolluyoruz falan. Sanırım o yüzden bu kadar çok kestiler, zaten kendileri de kazanıyorlar. Ben böyle olduğunu bilmiyordum yoksa 1. yolu seçerdim, adamlar sadece o belgeyi yolluyorlar firmaya.. 

Paranı hemen almak istiyorsan 2. yolu ama yarı yarıya düşecektir. çünkü sana verilen paranın %50 sini alıyorlar yaklaşık olarak. diğer bahsettiğim şeyde ise sana verilen paranın %5-10 gibi bir değr alıyorlar. mesela

579 euro demişsin. ilk yöntemi yaparsan eline geçecek para 104-110 euro. diğer türlü ise 57 euro civarı..  arada 50 euro para var ve bence 1. yolu seçmek daha mantıklı ki almanyada fotoğraf makinesi, gps gibi şeyler de alabilirsin :) 

yazdığım yazının çok karışık olduğunu biliyorum ama türkçem çok berbat anlamlı cümleler kuramıyorum ama anlamadığın yer varsa açıklamaya çalışayım.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

hacı yazıyı okumadım ama telefonu alırken eğer havaalanından yollanacaksa alırken taxfree sini istesin (eğer türk vatandaşıysa) almanya ya vergi ödememiz olursun dahada ucuzlar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

unbalanced ve akmarky çok iyi anladım.

gidecek arkadaşın pasaportu turizm üzerine.

peki türkiyeye gelip onaylattıktan sonra ups kargoyla falan mı yolluyoruz tax free kağıdını.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    EmQceR bunu yazdı

peki türkiyeye gelip onaylattıktan sonra ups kargoyla falan mı yolluyoruz tax free kağıdını.

Arkadasin almanya da havaalaninda yapacak o isi, gumrukten gectikten sonra. Sadece satin alirken faturasini alsin kesinlikle o yeterli. 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek
    gkhn759 bunu yazdı
    EmQceR bunu yazdı

Arkadasin almanya da havaalaninda yapacak o isi, gumrukten gectikten sonra. Sadece satin alirken faturasini alsin kesinlikle o yeterli. 

anladım hocam tamadır olay bide kampanyalı bir mağaza bulduk mu tamamdır.

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam dediğim 1. yolu seçersen bu işi senin yapman lazım ve global blue ya gideceksin türkiyede oradan tüm belgeleri posta yoluyla yollayabilirsin. sanırım en geç bi kaç ay içinde yollaman gerek. onu oradaki satış sorumlusuna sor. diğer yolu yaparsan baya paran kesilir. tavsiyem 1. yolu denemen. ben yukarda yanlış söyledim. tax free office değil arkadaşın dediği gibi orası gümrük. ama tax freeyi onaylatmak istiyorum diye sorabilirsiniz. onaylattıktan sonra paranı almak için oradaki gişelere gitme, gidersen dediğim gibi %50 ye yakın kesiyorlar paranı. bu işi istanbuldan hallet. hatta p.tesi bi ara global blue yu sor oranları ve de anlamadığn yer varsa onlara da sorabilirsin 

http://www.global-blue.com/customer-services/regulations-in-turkey/

burada iletişim bilgileri var hocam. ara benim bahsettiğim şekli sor onlara, havaalanında bu işi yaptırırsam ne kadar kesilir sizden direk yaptırırsam ne kadar kesilir gibilerinden + belgenin firmaya geri dönüşü hakkında detaylı sorabilirsin. Ama en iyi yol bu yoldur bence :)

kolay gelsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

çizik

Nerde o eski TBT...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OldBoy
    OldBoy's avatar
    Erkek
    DarkFall bunu yazdı

çizik