folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Alparslan Türkeş Ve Siyaset Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Alparslan Türkeş Ve Siyaset Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

Umarım gene milllet birbirine girmez.

Alpaslan türgeş ahakkında bi yorumuda ülkünün bu hale geleceğini bilse eminim kılını kıpırdatmazdı

Konumu silenlere inat kürdüm
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    Sol'a karşı İslamiyet'i kullandılar. Milleti Sol'dan soğutmak için dini ritüeller bezendiler.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek
    Bugün okulda bir hocaylada tartıştık bu konuyu ; Öğretmen facebookumda ekli (eklemez olaydım) kenarlarda çıkan reklamlarda Alparslan Türkeş çıkmış.Sonrasında işte Nihal Atsız'da çıkmış hayranı olduğu kişiler vs. Hoca başladı artisliği işte senin beynini yıkamışlar.Hiçbir şeyin farkında değilsin vs.Bende cevap verdim hocaya sonrasında bana bi kitap söyledi ; okuyan varsa yorum yapabilir mi? Ahmet Şerif İzgören-Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    B0LDPiL0T
    B0LDPiL0T's avatar
    Erkek

"Alparslan Türkeş Ve Siyaset Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?"

M.Kemal ATATÜRK'ten sonra gelen en büyük en iyi liderdir Başbuğ.

Kalbi sikişen, içindeki kini ve nefreti, delikanlı gibi realde Ülkücülere dökemeyen oğlancıklara selam olsun....

Kendine özgü fikir ve görüşü olmayıp, sadece başkalarının ağızlarının içine bakarak yorum yapabilmek nasıl bir duruştur, nasıl bir kişilik profilidir hiç anlayamamışımdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    zamanında ülkü uğruna can verenlerin samimiyetine gönülden inanıyorum.önkuzu'lar, sazak'lar, arıkan'lar...
    ama ölümlerine giden yolda, kendilerine feyz aldıkları insanlara güvenmiyorum.örneğim alpaslan türkeş.belki güzel şeyler yapmış olabilir.ama ülkücülerin bir çok konuda piyon olarak kullanıldığı gerçeğini değiştirmez.

bir kere peşinen şunu söyleyeyim.

-ülkücüyle kimse oynayamaz !
    -hiç kimse bir ülkücüden daha fazla vatanını sevemez !
    -ülkücüler istese sokağa dökülür bir tane pkk'lı kalmaz !

gibi lafların hepsi, benim nazarımda tamamen hayal ürünüdür.bir topluluğun profilini gözünüzde canlandırmanız için, tabanından ziyade, tavananına bakmanız gerekir.taban ne kadar doğru işler yaparsa yapsın, tavan yanlış olduktan sonra hiç bir anlamı yoktur.

az öncede söyledim.taban'ın samimiyetine inanıyorum.ama ya tavan ?

maraş olayları'nda ökkeş şendiller'in aktif rolü ?
    bahçelievler'deki öğrenci katliamını yapan haluk kırcı'nın haklı sebepleri ?

ve son olarak şunu sorucam.6.filoyu protesto eden komunistlere neden saldırıldı ?

daha bunun gibi bir çok soru sorarım.ama şimdilik bunlar yeterli.varsa bunlara mantıklı cevaplar verebilecek arkadaşlar, başım gözüm üstüne derim.saygı duyarım.

şimdi ülkücülüğün çıkış noktasına bakalım...

amerika ile ilişkileri iyi noktada olan adnan menderes, ilişkilerin bir noktada tıkanması sonucunda yüzünü rusya'ya çevirdi.zaten türkiye'de de hafif hafif yükselmeye başlayan komunizm akımı, bu hareketle dahada ivme kazanacaktı.ve bizzat 1947'de türkiye ile amerika'nın anlaşması sonucunda imzalanan komunizm tehlikesine karşı mali destek anlaşmasının ürünü olan alpaslan türkeş, işte tam da bu noktada devreye girdi.

kendisinin önde gelenlerinden olduğu subay grubu, adnan menderes ve hükümetini indirdi.hemen akabininde alpaslan türkeş sürgüne yollandı.döndüğünde ise olaylar artık ikinci evresine geçmişti.ckmp'nin başına geçti.ve bundan sonra olan olaylar malum.

bi noktaya dikkatinizi çekerim.1947'deki anlaşma.bu anlaşma tamamen amerika'nın rusya'ya karşı uyguladığı soğuk savaş'ın bir parçası.ve bu savaşın bir piyonuda türkiye.

bu anlaşmadan sonra türkiye'de neler oldu ? 6-7 eylül olayları yaşandı.ve hiç alakası olmamasına rağmen suç komunistlere atıldı.maraş olayları yaşandı.yukarda da söylediğim gibi ülkücülerin bizzat baş tayfası burada rol aldı.ve bunun gibi daha bir çok şey.

alpaslan türkeş'in ölümünden sonra isviçre bankalarında çıkan paraları ve ailesinin parayı bir türlü paylaşamaması, adeta rezil rüsva olmaları olayına değinmiyorum bile.

sonuç olarak fikrim şudur.ülküleri için can verenler benim gözümde samimidir.ama ülkücülük denen kavramın kafa tayfasında rol alanların hiç birinin samimiyetine inanmıyorum.ve inanıyorum ki, kirli işlere, kirli emellere bulaşmışlardır ve alet olmuşlardır.kardeş kavgası yaşatmışlardır.yatacak yerleri yoktur !

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek

hoca 6.filoya saldıranlar sozde tam bagımsız turkıye sloganları atarlar,rusyanın mandasına gırmek ısterler bu ne perhız bu ne lahana tursusu bu arada ulkuculerın tohumunu fılızleyen amerıkadır bkz kontrgerılla rus hareketıne karsı antı hareket uretmek ıcındır,o yuzden 6.filoya tas atanlara tas attılar bılmem anlatabıldımmı

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek

kimse'nin rusya mandasına girmek istediği falan yok.rejimini beğenebilirsin orası ayrı.buda rusya mandasına girmek anlamına gelmez.ayrıca ülkücülerle ilgili bende farklı birşey söylemedim.sonuna anlatabildim mi ? sorusunu yazmışsın ama yukarda yazdığım yazıyı okursan ülkücüleri kimin filizlediğinin bilincinde olduğumu anlayabilirsin.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek
    yok yazıyı sana cevap olsun dıye yazmadım,rejımını begenebılırsın demek degıl problem amerıkanın yanından ayrılıp rusyanın yanına gecmektır mesele farkedermı ha amerıkan somurgesısın ha rus kastetmek ıstedıgım tam bagımsız turkıye dıyosan hıcbırını secmeyeceksın

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    ben zaten adnan menderes'in yüzünü rusya'ya çevirmesini desteklemiyorum.bana göre iki tarafada çevirmemeli.orası ayrı bir konu hocam.

en azından bugün sonuçlara bakabiliriz.türkiye'deki komunizm hareketleri sovyetler'e birşey kazandırmış mıdır ? hayır.sovyetler çöktü gitti.

peki ülkücüler, milliyetçiler ve sağcılar amerika'ya ne kazandırmıştır.türkiye gibi sağlam bir sömürge devleti kazandırmıştır.benim gözümde durum bu.

he ama yok mudur sovyetler tarafından desteklenen komunist kadrolar ? tabiki vardır.ama en azından ülkücüler gibi devlet'in kanlı işlerinde kullanıldıkları görülmemiştir.o kahrolası derin devlet var ya...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Valla ben eski olayları görmediğim için şuandaki zamana göre yorum yapıcam.Ben bir lise öğrencisiyim ve şuana kadar lisede gördüğüm birçok ülkücü var ve fikirleride apayrı örneğin birisi çok dinciyken birisi normal birisi kürtlerden nefret ederken biriside nefret etmiyor.Bunun dışında okullardaki başkan muhabbetlerinden çok sıkılan biriyim.Örneğin bi çocuk kız arkadaşını döver.Hemen başkan denilen kişi gelip çocuğun ağzını burnunu kırar (sanki onu çok ilgilendiriyomuş gibi).Okullarda ülkücüler başkan çıkartıp resmen aktif siyaset yaparken bir sol görüşlü öğrenci bişey yaptığında direk okuldan atılıyor ( bunu çok gördüm ) Örneğin siyasi bir eyleme katılan bir kişi görüldüğünde televizyonlarda yada yöneticilerin kulağına gelirse okuldan atılırken.Ülkücü ve başkan seçilen kişilerin her gün ülkü ocaklarına gidildiği bilindiği halde bişey yapılmıyor.Bunun dışında ben başka partiyi tuttuğum için.Sen manyakmısın neden bize vermiyosun vs gibi muhabbetlere giriyolar ( özellikle benimle ) buda beni uyuz eden bişey çünkü herkesin görüşü kendine.Madem çok iyi insanlar neden hep böle şeler bu kendine ülkücü diyen kişilerin altından çıkıyor.Ben okulumda ne kavga istiyorum ne tatsızlık nede kişilerin düşüncelerine yaptıklarına karışılmasını istiyorum ben okumak istiyorum.Neden benim arkadaşlarıma masaj yaptırılıp insanlar içinde küçük düşürülüyor ? ( buna bende dahil ) neden insanlara baskı uyguluyolar ? ben yapmicam dediğimde -gel lan buraya vs gibi muhabbetlere girip hemen hem arkasına güvenerek hem benden fiziksel olarak daha güçlü olduğu için hemen saldırmaya kalkıyolar ? neden benim gibi düşünen insanlardan böyle saçma sapan şeyler çıkmazken neden hep bu kişilerden çıkıyor ? he madem bu benim yaşımdakiler ülkücülüğü bilmiyolar ve adam değiller o zaman ülkü ocaklarına yaş sınırı koyulsun.Hemen lise öğrencisi olduğunda özellikle insanın kanının kaynadığı en deli zamanında insanları almasınlar.Madem doğru düzgün siyasi eğitim vermek istiyolar.Okullarda başkan reis gibi muhabbetleri kapatsınlar.Bundan dolayıda hep sol görüşlü olucam.Çünkü tanıdığım hiçbir solcu arkadaşım.Masaj yaptırma kavga vs gibi olaylara karışmadı.Hepsi aklı başında siyaseti en ince ayrıntısına bilen ( bu yaşta bile ) doğru düzgün adamlar.Ülkücülerde bunun gibi doğru düzgün siyasetini bilir adam gibi adam yetiştirmek istiyolarsa chp dsp gibi partilerin oluşumlarına bakması gerekli bence.He adam gibi adamı varmıdır elbetteki vardır.Ama şuan için kötü oranı çoğunlukla.Ülkemizin kavga patırtı gürültü mafya muhabbetlerinden çok bilgili kültürlü özellikle beyfendi adamlara ihtiyacı var.
Toplam Hit: 11534 Toplam Mesaj: 49