Alternatif İframe
-
yeni çıkan bi js kodu dalgası yüzünden iframede açılan siteler kendi sitelerine yönlendiriliyor.
bu yüzden bunu engellemek için iframe gibi ama iframe olmayan ne olabilir :D
-
haha... bu benim konudan daha anlasilmaz olmus :D
iframe gibi ama iframe olmayan sey...
-
ne biliyim aklıma başka bişi gelmedi :D
ajax olmuyo. yani benim uzaktan link çekmem lazım. ajax ile çekilmiyor. hata veriyor :|
-
bi fikri olan yok mu :(
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
ne biliyim aklıma başka bişi gelmedi :D
ajax olmuyo. yani benim uzaktan link çekmem lazım. ajax ile çekilmiyor. hata veriyor :|
-----------------------------Sadece link alacaksan, php ile curl kullan hocam.. Ama siten yoğunsa siteni yorabilir, verileri bi süreliğine cache 'e atman daha güzel olur..
-
bende aslında asp xml ile çekiyim dedim veriyi ama
kaynak dosyasını çektiğinden mesela adamın sitede css dosyasını klasör olarak göstermiş
ör
src="css/a.css" gibi
böle olunca sitenin tasarımı kayıyo. çekmiyo cssleri
illa
src="siteadı.com/css/a.css" die olması lazım onuda nasıl kestircem :|
php de site adını da çekiyormu :|
-
FOXXLY bunu yazdı:
bende aslında asp xml ile çekiyim dedim veriyi ama
kaynak dosyasını çektiğinden mesela adamın sitede css dosyasını klasör olarak göstermiş
ör
src="css/a.css" gibi
böle olunca sitenin tasarımı kayıyo. çekmiyo cssleri
illa
src="siteadı.com/css/a.css" die olması lazım onuda nasıl kestircem :|
php de site adını da çekiyormu :|
-----------------------------Hocam tam olarak ne çekeceksin sayfadan?? adresi biliyosan belli kısımları replace ettirebilirsin mesela..
Ama sanırım tam ihtiyacını gidermeyecek sanırım bu..
-
dai şimdi bi siteyi ekledin diyelim
bunun kaynak kodlarını çektin.
tbt den örnk verecek olursak
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/tbt.css" media="screen" title="tbt styler version 1.0">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/tbtv2.css" media="screen" title="tbt styler version 1.0">
bunu replace ile tbt.com/css/tbt.css
diye yaptın diyelim
ama
/css/tbt.css
yerine
tbt.com/css/tbt.css olsaydı :|
tbt.comtbt.com/css/tbt.css
gibi olucaktı. yada
/css/tbt.css
yerine
css/tbt.css
olsa
o / ı nasıl kestircen. seo olan sayfada / sayısına bakıyosa yaptığın / hatası sayfayı bozuk çalıştırcaktır :|
tam demek istediğimi anlattımmı bilmiyom :|
belki replace, split ile yapılabilir ama onunda stabil bi çözüm olup olmadığını bilmiyorm:| -
php ile şöyle yapsan
<?php
include('sayfan.htm');
?>Buda iframe gibi
-
bana dosyanın include olması lazım deil :)
linkin include olması lazım =)
-
FOXXLY bunu yazdı:
dai şimdi bi siteyi ekledin diyelim
bunun kaynak kodlarını çektin.
tbt den örnk verecek olursak
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/tbt.css" media="screen" title="tbt styler version 1.0">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/tbtv2.css" media="screen" title="tbt styler version 1.0">
bunu replace ile tbt.com/css/tbt.css
diye yaptın diyelim
ama
/css/tbt.css
yerine
tbt.com/css/tbt.css olsaydı :|
tbt.comtbt.com/css/tbt.css
gibi olucaktı. yada
/css/tbt.css
yerine
css/tbt.css
olsa
o / ı nasıl kestircen. seo olan sayfada / sayısına bakıyosa yaptığın / hatası sayfayı bozuk çalıştırcaktır :|
tam demek istediğimi anlattımmı bilmiyom :|
belki replace, split ile yapılabilir ama onunda stabil bi çözüm olup olmadığını bilmiyorm:|
-----------------------------Şincik hocam şöyle ki src= den sonra http varsa direkt linktir zaten onları ellemicen, ha yoksa relative olduğu için başına http://siteadresi.com gibi adresi vermen gerekecek... String fonksiyonlarına bak, biraz uğraş ile rahatlıkla halledersin :) Veya iframe çekerken içindeki js kodlarını engellemenin bi yolu varsa onu kullan :D