folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Alternatif Isınma Yöntemleri

Alternatif Isınma Yöntemleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Erkek

Merhaba mürid ve müride kardeşlerim. Bu yıl öğretmenlik için zorlu KPSS maratonuna çalışmaya başladım. Sorun ders çalışırken akşam çok soğuk olması. Burada doğalgaz ya da kalorifer sistemi yok. Klima da yok.

Yatakta elektrikli battaniye var, odada elektrikli soba var. Fakat bunlar hiç etkili değil, anlık çözümler... Alternatif bir ısınma kaynağı arıyorum. Öyle ki bu kaynak sadece benim odamın ortam ısısını yükseltse yeter. Odayı genel olarak ısıtacak bir kaynak lazım.

Alternatif ısı kaynakları veya parlak fikirleri olanlara önemle duyrulur. Şimdiden teşekkürler.

EDİT: Araştırınca buldum. Aradığım şey odayı homojen bir şekilde ısıtma

adsizcengaver tarafından 19/Eki/16 00:40 tarihinde düzenlenmiştir

"Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bütçe de sorun yoksa tak ufoyu gitsin.

birde elektrikli battaniye kullanmayın .  bende statik elektrik yapıo. çarpıntı yapıo.  öğrencilik zamanında halının altına sererdim :S

samaccc tarafından 18/Eki/16 23:31 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

bütçe de sorun yoksa tak ufoyu gitsin.

birde elektrikli battaniye kullanmayın .  bende statik elektrik yapıo. çarpıntı yapıo.  öğrencilik zamanında halının altına sererdim :S

Eyvallah hocam. UFO tarzı kaynaklar ortam ısısını çok yükseltmiyor, daha doğrusu çarptığı yeri ısıtıyor gibi... Ama elektrikli battaniyeyi halı altına koymak deyince ayak sobaları aklıma geldi. Ayak sobası iyi fikir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

elektriğe abanırım sorun değil diyosan fanlı ısıtıcı derim. aslında diğer elektrikli sobalardan bence daha tasarruflu. sirkülasyon olduğu için bence odayı daha hızlı ısıtıyor.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

hocam il olarak neredesin bilmiyorum ama 2 nolu ürünü tavsiye ederim İzmirde kışın 20 25metrekare yeri durulacak hale getiriyor. soba kalorifer gibi ısıtmıyor ama üşütmez de. 1nolu ürün de kullanışlıdır baya daha çok ayak kenarına koyuyordum seni üşütmez odayı çok ısıtmaz ama bi yarım saat çalıştırsan 20 25metrekare yerde üşümezsin ikisi de iş görür. kullandım.

ufoya göre de daha az yakar.

1 nolu ürün http://urun.n11.com/isitici/kumtel-lx-6331-fanli-isitici-mavi-soguksicak-P135330006?cid=604001&gclid=CjwKEAjwkJfABRDnhbPlx6WI4ncSJADMQqxdEINWIS6J_SRs0cggAjl0umPABxok4jcx-wzVSR8IMhoCH_Xw_wcB&gclsrc=aw.ds

2nolu ürün https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-blue-line-duvar-tipi-seramik-isitici-354063841/detay

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

öncelikle günde 8 saat uyuduğun farz edilerek

800 watt bir ısıtıcının 30 günde yakacağı elantrik (http://www.hepsiburada.com/skytech-st-501-elektrikli-isitici-p-HBV000001JK6W)

800watt * 16saat * 30gün * 0.4TL / 1000watt = 154 TL

bunu göz önünde bulundurduktan sonra

bir adet kettle (max 30 TL), içinde sıcak su bulunan, çevrene ve ayağının altına koyacağın 3-5 adet (total max 50 TL) sıcak su torbası ile

belki tam olarak ısınamasan bile, fakirliğin dibine vurup heyecanlı anlar yaşayarak vakit geçirebilirsin

tek başına kalıyorsan kalın giyinip, çay/kahve + buharlı üfüren 800 wattlık ısıtıcıyı (üşüdükçe açarak) + arada bir su torbalarını yenileyerek,

fiyat performansta doruğa ulaşıp orgazm yaşayabilirsin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

Al bi talas sobasi sicacik isin maddi olarakda kendini kasma.

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Erkek

Cevaplarınız ve değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Gönderdiklerinizi inceliyorum hocalarım. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

dış ısınma yöntemleri için hocalar yazmış olaya başka bi açıdan bakacağım ben, öncelikle giyim konusunda minik bir yatırımla termal içlikler, üzerine herhangi bir polar, termal çorap gibi kıyafetler çok rahatlatacaktır seni ayrıca beslenme konusunda da enerji verecek şeyler tüketmen örneğin favori gıdam tahin - pekmez hem ders çalışırken faydası olabilir hem de sıcak tutar olaya bir de bu pencerelerden bak. Bende dağcılık ekipmanları olduğundan havalar don derecesine gelmediği sürece bir şey yakmıyoruz, teknik kıfayetlerle de ciddi yakıt tasarufu yapmış oluyorum :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

binanın ana giriş notrunu binanın kolon demirlerine ver notru ama sonra evindeki prizin fazından bir kablo sonra binanın kolon demirinden bir kablo free ısınma tespiti şikayet olmadıkca imkansız :)

Toplam Hit: 2783 Toplam Mesaj: 15
ısınma