Alternatif Isınma Yöntemleri
-
Merhaba mürid ve müride kardeşlerim. Bu yıl öğretmenlik için zorlu KPSS maratonuna çalışmaya başladım. Sorun ders çalışırken akşam çok soğuk olması. Burada doğalgaz ya da kalorifer sistemi yok. Klima da yok.
Yatakta elektrikli battaniye var, odada elektrikli soba var. Fakat bunlar hiç etkili değil, anlık çözümler... Alternatif bir ısınma kaynağı arıyorum. Öyle ki bu kaynak sadece benim odamın ortam ısısını yükseltse yeter. Odayı genel olarak ısıtacak bir kaynak lazım.
Alternatif ısı kaynakları veya parlak fikirleri olanlara önemle duyrulur. Şimdiden teşekkürler.
EDİT: Araştırınca buldum. Aradığım şey odayı homojen bir şekilde ısıtma
adsizcengaver tarafından 19/Eki/16 00:40 tarihinde düzenlenmiştir -
bütçe de sorun yoksa tak ufoyu gitsin.
birde elektrikli battaniye kullanmayın . bende statik elektrik yapıo. çarpıntı yapıo. öğrencilik zamanında halının altına sererdim :S
samaccc tarafından 18/Eki/16 23:31 tarihinde düzenlenmiştir -
samaccc bunu yazdı
bütçe de sorun yoksa tak ufoyu gitsin.
birde elektrikli battaniye kullanmayın . bende statik elektrik yapıo. çarpıntı yapıo. öğrencilik zamanında halının altına sererdim :S
Eyvallah hocam. UFO tarzı kaynaklar ortam ısısını çok yükseltmiyor, daha doğrusu çarptığı yeri ısıtıyor gibi... Ama elektrikli battaniyeyi halı altına koymak deyince ayak sobaları aklıma geldi. Ayak sobası iyi fikir.
-
elektriğe abanırım sorun değil diyosan fanlı ısıtıcı derim. aslında diğer elektrikli sobalardan bence daha tasarruflu. sirkülasyon olduğu için bence odayı daha hızlı ısıtıyor.
-
hocam il olarak neredesin bilmiyorum ama 2 nolu ürünü tavsiye ederim İzmirde kışın 20 25metrekare yeri durulacak hale getiriyor. soba kalorifer gibi ısıtmıyor ama üşütmez de. 1nolu ürün de kullanışlıdır baya daha çok ayak kenarına koyuyordum seni üşütmez odayı çok ısıtmaz ama bi yarım saat çalıştırsan 20 25metrekare yerde üşümezsin ikisi de iş görür. kullandım.
ufoya göre de daha az yakar.
-
öncelikle günde 8 saat uyuduğun farz edilerek
800 watt bir ısıtıcının 30 günde yakacağı elantrik (http://www.hepsiburada.com/skytech-st-501-elektrikli-isitici-p-HBV000001JK6W)
800watt * 16saat * 30gün * 0.4TL / 1000watt = 154 TL
bunu göz önünde bulundurduktan sonra
bir adet kettle (max 30 TL), içinde sıcak su bulunan, çevrene ve ayağının altına koyacağın 3-5 adet (total max 50 TL) sıcak su torbası ile
belki tam olarak ısınamasan bile, fakirliğin dibine vurup heyecanlı anlar yaşayarak vakit geçirebilirsin
tek başına kalıyorsan kalın giyinip, çay/kahve + buharlı üfüren 800 wattlık ısıtıcıyı (üşüdükçe açarak) + arada bir su torbalarını yenileyerek,
fiyat performansta doruğa ulaşıp orgazm yaşayabilirsin
-
geçen biri sormuştu.
sanırım yağlı petek ısıtıcı daha iyi denmişti .
şöyle bişeydi.
buldum konu buydu
http://www.tahribat.com/forum/isitici-olarak-yagli-radyator-mu-konvektor-mu-223628
-
Al bi talas sobasi sicacik isin maddi olarakda kendini kasma.
-
Cevaplarınız ve değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Gönderdiklerinizi inceliyorum hocalarım.
-
dış ısınma yöntemleri için hocalar yazmış olaya başka bi açıdan bakacağım ben, öncelikle giyim konusunda minik bir yatırımla termal içlikler, üzerine herhangi bir polar, termal çorap gibi kıyafetler çok rahatlatacaktır seni ayrıca beslenme konusunda da enerji verecek şeyler tüketmen örneğin favori gıdam tahin - pekmez hem ders çalışırken faydası olabilir hem de sıcak tutar olaya bir de bu pencerelerden bak. Bende dağcılık ekipmanları olduğundan havalar don derecesine gelmediği sürece bir şey yakmıyoruz, teknik kıfayetlerle de ciddi yakıt tasarufu yapmış oluyorum :)
-
binanın ana giriş notrunu binanın kolon demirlerine ver notru ama sonra evindeki prizin fazından bir kablo sonra binanın kolon demirinden bir kablo free ısınma tespiti şikayet olmadıkca imkansız :)