folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder ‘Altıncı His’ Gerçek Çıktı!

‘Altıncı His’ Gerçek Çıktı!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

'Altıncı hissim kuvvetlidir' diyenler, dikkat: Sydney'de beş yıldır bu konu üzerine çalışan bir araştırma ekibi, sık dillendirilen ama bilimsel olarak kanıtlanmamış bu fenomenin gerçekten var olduğunu öne sürüyor.

‘Altıncı his’ gerçek çıktı! Avustralya’daki Sydney Teknoloji Üniversitesi’nde uzun süredir yürütülen bir araştırmanın sonuçlarına göre, çok yakın ilişki içinde olan insanların, özellikle de birbirine âşık çiftlerin beyinleri birlikte ‘işliyor’.

Araştırma ekibi bu bilgiden yola çıkarak, ‘altıncı hissin’ gerçekten var olduğunu öne sürüyor. Beynin davranışları üzerine çalışan Dr. Trisha Stratford, beş sene boyunca çiftlerin beyinlerini inceleyerek nasıl tepki verdiklerini araştırdı. Dr. Stratford’un verdiği bilgiye göre, çiftler eğer birbirlerine zihinsel olarak çok yakınsa, özellikle de birbirlerine âşıklarsa, beyinleri birlikte çalışıyor. Dr. Stratford, aralarında fiziksel bir iletişim durumu olmasa dahi, iki insanın sinir sistemlerinin uyum içinde işleyebileceğini öne sürüyor ve ekliyor: “Bu çalışma, bize iki insan karşılıklı olarak etkileşime geçtiği zaman neler olup bittiğine dair derinlikli bir bilgi vermiş oldu.” Dr. Trisha Stratford, çalışmasının toplumda sık dillendirilen ama bilimsel olarak daha önce hiç tanımlanmamış olan ‘altıncı hisse’ dair ipucu geliştirdiği kanısında.

“Bu çok heyecan verici. Birisiyle çok yakınlaşınca, beynin çeper kemiği (parietal lob) aktif hale geliyor. Bu zamanlarda karşılıklı olarak birbirimizin zihninden geçeni okuyabiliyoruz” diye konuşan Dr. Trisha Stratford çalışma için 21 ile 65 yaşları arasındaki 30 gönüllünün davranışlarını beyne ve gövdeye yerleştirilen elektrotlar aracılığıyla incelemiş. Sonuçta, psikolojik olarak birbirine yakınlaşan insanların sinir sistemlerinin de uyum içinde çalıştığı fark edilmiş.

+28 Eylül 2010 Salı, 02:34

Radikal

kaynak:http://www.veteknoloji.com/8216altinci-his8217-gercek-cikti--35042--.html

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

köpek gıbı 6. hıs vardr bendee goren munceıp cukumu yedın lan dıyor :|

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

dogrudur. butun iliskilerimde asla yalanlara inanmam. dogru direk beynime akseder.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

kimine göre kalp gözü kimine göre 6. his ismi ne olursa olsun snunda hissedebiliosan we hissettiklerin de gerçek çıkıosa sorun yok ,)

dewdim dewrildim geldim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

-Baba benim 6, hissim çok kuvvetlidir.

-Müneccim yarrocku yemiş gibi mi?

- he ya

-neleri bildin?

-amerikanyalıların ıraka gireceğini söyledim bana hassiktir ordan dediler ama savaş çıktı

-ilginç,

-o kadar çok şeyi bildim ki şimdi çıkıp papa müslüman olacak desem inanırlar

-peki ilerde ne olcak bu ülkenin hali falan?

-türkiye ımf'ye borç verecek, avrupa birligi feshedilcek ve türkler birliğine girebilmek için kokoreç yiyip bıyık uzatacak...

-ne diyosun

-bitmedi

-ne olacak başka?

-uzaylılar ile iletişime geçip galaksiler arası okey turnuvası düzenlicez...

-yok artık canım daha neler peki daha neler olacak

-fenerbahçe türkiye kupasını alacak

-HASSİKTİR ORDAN ŞARLATAN....

(((:

(ç)alıntı değildir

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    Saçma herşey zeka ile ilgili bişiydir.Herşeyi kusursuz yapın iz bırakmayın 6.hisleriyle hissetsinlerde görek.6.his kafalarımızın içine giremez ;)

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

tecribelerle 6. his denilen durumun gerçek olduğu ortada. bunun hep bilimsel olarak açıklanacağına inandım. bu yıllarda olacağını sanmıyordum, çok daha ilerde. nitekim haklı da çıktım. 5 yıl çalışma yapıp sadece bu kadar şey diyebildilerse bilimadamı demesinler kendilerine. hiçbişey söylememişler zaten.

ne kadar da hevesli girmiştim konuya.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:
    -----------------------------

- he ya

-neleri bildin?

-amerikanyalıların ıraka gireceğini söyledim bana hassiktir ordan dediler ama savaş çıktı

-ilginç,

-türkiye ımf'ye borç verecek, avrupa birligi feshedilcek ve türkler birliğine girebilmek için kokoreç yiyip bıyık uzatacak...

-ne diyosun

-bitmedi

-ne olacak başka?

(((:

(ç)alıntı değildir

bu süperdi koptum pc başında:D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rido59
    rido59's avatar
    Erkek

Reberals bunu yazdı:

HannibALgan bunu yazdı:

- he ya

-neleri bildin?

-ilginç,

-ne diyosun

-bitmedi

-ne olacak başka?

(((:

(ç)alıntı değildir

bu süperdi koptum pc başında:D

Hahahaha adsadas :D kopuyorum hala ölmekteyim :P :D

zzzzzz...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carnager
    carnager's avatar
    Erkek

HannibALgan döktürmüş :D kopardın benı yaw :D:D derbi öncesi guzel oldu :D

EVERY MAN DIES, NOT EVERY MAN REALLY LIVES ...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek
    rotring yada herhangi bir uçlu kalemi gözünüzü kapatıp alnınıza yaklaştırmayı deneyin sivri tarafından,hissediyorsunuz :D

Koca hestiy aya bedenem ?
Toplam Hit: 3333 Toplam Mesaj: 13