folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Altınla İlgili

Altınla İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

arkadaşlar bizim şerefli yaşımızda emekli olduğumdan beri (: altın işini ilk başlarda aylıktan babama para verip ona aldırıyordum o saklıyordu falan. sonra bankada altın hesabı açtırdım, son birkaç senedir direk bankaya altın olarak atıyorum.

ilk çeyrek altın aldığımda ulan ilk defa alıyorum dikkat edeyim de bi dahaki aldıklarımda ne kadar kar/zararım olacak takip edeyim diye düşündüm. iyi hatırlıyorum alt beynime öyle kazımışım 5000'in altında doğum tarihim kadardı yani 1988 doğumluyum 4880 liraydı (: en son dün maaş günümde çeyrek altın 8350 liraya aldım. 

altının düştüğünü hiç görmedim desem yeridir. bu altın niye hep yükseliyor? bunu kimler ayarlıyor?

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Ajancım bence senin Chatgpt ile tanışma zamanın gelmiş. Bizim yerimize artık yapay zekaya mavi ekran verdir.

https://chatgpt.com

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Ajancım bence senin Chatgpt ile tanışma zamanın gelmiş. Bizim yerimize artık yapay zekaya mavi ekran verdir.

https://chatgpt.com

bu soruyu chagpt'te de sordum o da bana mavi ekran verdirecek cevaplar verdi :D ona daha sorarsam ipin ucunu bulamam gibime geliyo (:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

Hocam soru ciddi mi bilmiyorum ama çok kısa özetle

Talep arttığı için sınırlı arz değerleniyor. Piyasa belirliyor biri belirlemiyor. Dolar da dünyada değer kaybettiği için ekstra artıyor

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Karlı mı zararlı mı hesabınsen yap ajancım

Sizce 8 yıl biriktirmeye değmiş mi?

2016 yılında 40 bin TL'ye altığı altınları günümüzde 800 bin TL'ye bozduran vatandaş, bu parayla araç aldığını duyurdu.

2016 da 

Polo 1.0 75 PS trendline 43.500

Bu gün 

Polo 1.0 80 PS ManuelImpression ₺1.729.000
    rappermcs tarafından 25/Eyl/25 20:59 tarihinde düzenlenmiştir

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

2016 yılında 40 bin TL'ye altığı altınları günümüzde 800 bin TL'ye bozduran vatandaş, bu parayla araç aldığını duyurdu.

2016'nın 40 bini bence fena bir para değildi. 40-45 bine boş paket, düz vites sıfır araba alabiliyordun. Şuan 800 bine sıfır araba alamazsın.

Ha şöylede bir durum var 2016'da sıfır aldığın arabayı ikinci elde bugün kaça satarsın piyasaya bakmak lazım ama 800 bin etmeyeceği kesin.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Benim bildiğim düzenli olarak artan şey altın ya da dövizden çok, düzenli olarak değer kaybeden liradır.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Bu günde adaşımın derdiyde dertlendik şükür.Bizde derdimiz var diye üzülüyoruz.Çok nankörüz dimi Ajancımmm 

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

arkadaşlar bizim şerefli yaşımızda emekli olduğumdan beri (: altın işini ilk başlarda aylıktan babama para verip ona aldırıyordum o saklıyordu falan. sonra bankada altın hesabı açtırdım, son birkaç senedir direk bankaya altın olarak atıyorum.

ilk çeyrek altın aldığımda ulan ilk defa alıyorum dikkat edeyim de bi dahaki aldıklarımda ne kadar kar/zararım olacak takip edeyim diye düşündüm. iyi hatırlıyorum alt beynime öyle kazımışım 5000'in altında doğum tarihim kadardı yani 1988 doğumluyum 4880 liraydı (: en son dün maaş günümde çeyrek altın 8350 liraya aldım. 

altının düştüğünü hiç görmedim desem yeridir. bu altın niye hep yükseliyor? bunu kimler ayarlıyor?

filistin davasına yardım etmek yerine altın almayı kafandan bile geçirme , sen bildiğim kadarı ile maneviyatı yüksek bir kardeşimizsin, bu sitedekilerin çoğu kafir sen boş ver onları sırat köprüsünden geçerken seslenirler arkadandan ey ajan altınlardna dolayı köprü yıkıldı diye değmez

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

2016 da 

Bu gün 

aga yanlış var sanki 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2015'i 99,54 liradan kapatan altının gramı, bu yılı 130,42 liradan tamamladı. Altın, yatırımcısına yüzde 32 kazandırdığı 2016'da "güvenli liman" olma özelliğini sürdürdü.
    ortalama 115 lira desen gramına

43500/115 ~ 380 gram altın yapıyor

bugünkü fiyatı üzerinden hesaplasak

380 * 5000 = 1900000

2016 da aldığın araç şuan nakite çevirmek istesen 650k-750k yapıyor

380 gram altını nakite çevirmek istesen 1.9m yapıyor

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı

2016 da 

Bu gün 

aga yanlış var sanki 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2015'i 99,54 liradan kapatan altının gramı, bu yılı 130,42 liradan tamamladı. Altın, yatırımcısına yüzde 32 kazandırdığı 2016'da "güvenli liman" olma özelliğini sürdürdü.
    ortalama 115 lira desen gramına

43500/115 ~ 380 gram altın yapıyor

bugünkü fiyatı üzerinden hesaplasak

380 * 5000 = 1900000

2016 da aldığın araç şuan nakite çevirmek istesen 650k-750k yapıyor

380 gram altını nakite çevirmek istesen 1.9m yapıyor

peki polaya bindi gezdi, altına binip gidebilecek miydi oraya buraya 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
Toplam Hit: 933 Toplam Mesaj: 12
altın ile ilgil