Amazondan Alışveriş
-
Janitschar bunu yazdısandman bunu yazdı
Değeri 75euro üzerinde olan her üründe çıkar
ya değeri 75 Euro'nun altında olan bir ürün ?
40 Dolar mesela ?
değeri 75 Euro'nun altında olan bir ürün neden Gümrük'ten çıkamıyor ? benimde almak istediğim bir iki şey var...
şimdi hocam şöyle diyim, üzerinde elektronik eşya vs gibi ibare varsa yada ürünün antenli ise en olmadı paketlemesi göze güzel geliyor-büyükse gümrükte 75€altında olsada fiyatı görevlilerce ayrılabilir.
eğer fiyat 75€ altında ve yasaklı ürün değilse aldıgın sey kesinlikle ardiye ücreti ödeyip alırsın gümrükten oda 3,5 tl
alakasız ama gükrükte yasadıklarımdan bi kaç örnek vereyim,
en az 5-6 sefer 70-100$arasında fiyatlı saatler bi kez bile takılmadan geldi mesela
totali 200$ üstü olan zippo paketi(üzerinde "gift" yazıyor) 1kez sorunsuz evime kadar geldi, ardından aynı paket ve fiyatlı paket gümrükte takıldı (şans)
içinde 10 zippo olan paket de aynı şekilde takıldı ,üzerinde total price 100$ yazmaktaydı ve görevliler 10zippo 100$kadar az olmaz vergi ödeyeceksin yada bize fatura gösterceksin dedi.zar zor kırk takla ile 10zippo 100$diye ikna ettim (değil ama) ve sadece 3,5tl ardiye ile yırttım.(şans)
bigün 10zippo takıldı,@heza almaya gitti, görevli "yasaklı ürün bunu burdan alamazsın ,ankaraya gidicek orada bilir kişi inceleyecek ona göre alıcan istersen bi gümrük müşavirine danış "dedikten sonra şansa bi müşavir görüp danıştıgında 10 zipponun tanesi tr de 80-100tl o yüzden 600tl den aşağı (toplam masraflarla) kurtaramazsın git geri gönder demiş ve geri yolladık
-
PanxeR bunu yazdı
amazonn türkiye ye kitaptan başka satışı olmadıgını biliyorum , aracı şirketler var veriyorsun parayı onlar gönderiyor ama onlarda ucuza almak için değil türkiye de olmayan ürünü getirmek için seni en iyi akakce patlar.
http://www.akakce.com/arama/?q=playstation
399 yani 400 dolar a 800 tl + kargo vericeksin hadi diyelim kazasız belasız ürünü aldın tr ye soktun 900 tl ye maal oldu sana ki gümrüye git para yatır gel vs derken bu fiyat yol mol sana 1000 tl ye gelsin mesela yada bilemedin 950 tl , ürünün sony euroasia tarafından tanınmayacak yani hiç bir garanti kapsamında işlemi yapmayacaklar.
zaten büyük ihtimal ile adaptör usa stili olacak yeni adaptör veya priz alman gerekecek daha bugun sony nin hurriyete verdiği reklamı gördüm ürünlerinizi sony euroasia garantili alın diye , sen bu dertlerle uğraşırım diyosan 200 tl için uğraş.
kitap harici başka şeylerde geliyor hocam. mesela abim birkaç parça kıyafet ve telefon için harici batarya gibi bişey aldıydı gelmişti birkaç ay önce. lakin sormadım hiç detaylarını^^
-
sandman bunu yazdıJanitschar bunu yazdısandman bunu yazdı
40 Dolar mesela ?
değeri 75 Euro'nun altında olan bir ürün neden Gümrük'ten çıkamıyor ? benimde almak istediğim bir iki şey var...
Değeri 75euro ve altı olan bir ürüne gümrükte sorun çıkmaz demiştim(Bazı istisna ürünler var lipopiller gibi)
75 euroda gümrük yasasıyla alakalı amazonla degil
bende tam tersini anlamışım :)
-
piradomim bunu yazdıJanitschar bunu yazdısandman bunu yazdı
40 Dolar mesela ?
şimdi hocam şöyle diyim, üzerinde elektronik eşya vs gibi ibare varsa yada ürünün antenli ise en olmadı paketlemesi göze güzel geliyor-büyükse gümrükte 75€altında olsada fiyatı görevlilerce ayrılabilir.
eğer fiyat 75€ altında ve yasaklı ürün değilse aldıgın sey kesinlikle ardiye ücreti ödeyip alırsın gümrükten oda 3,5 tl
alakasız ama gükrükte yasadıklarımdan bi kaç örnek vereyim,
en az 5-6 sefer 70-100$arasında fiyatlı saatler bi kez bile takılmadan geldi mesela
totali 200$ üstü olan zippo paketi(üzerinde "gift" yazıyor) 1kez sorunsuz evime kadar geldi, ardından aynı paket ve fiyatlı paket gümrükte takıldı (şans)
içinde 10 zippo olan paket de aynı şekilde takıldı ,üzerinde total price 100$ yazmaktaydı ve görevliler 10zippo 100$kadar az olmaz vergi ödeyeceksin yada bize fatura gösterceksin dedi.zar zor kırk takla ile 10zippo 100$diye ikna ettim (değil ama) ve sadece 3,5tl ardiye ile yırttım.(şans)
bigün 10zippo takıldı,@heza almaya gitti, görevli "yasaklı ürün bunu burdan alamazsın ,ankaraya gidicek orada bilir kişi inceleyecek ona göre alıcan istersen bi gümrük müşavirine danış "dedikten sonra şansa bi müşavir görüp danıştıgında 10 zipponun tanesi tr de 80-100tl o yüzden 600tl den aşağı (toplam masraflarla) kurtaramazsın git geri gönder demiş ve geri yolladık
bilgilendirme için çok sağol Hacı ! ben ayakkabı alacam
Paket direk eve ulaşmıyor mu,Gümrüğe geliyor sona da Ardiye ücretini mi ödeyip alıyoruz ? acemilik kötü şey
-
Janitschar bunu yazdı
Paket direk eve ulaşmıyor mu,Gümrüğe geliyor sona da Ardiye ücretini mi ödeyip alıyoruz ? acemilik kötü şey
eğer gümrükte takılmazsa (ki ayakkabı bence takılmaz) direk evine ptt ile gelir.
yok takılır ise zaten takip numarası ile baktıgında sitede "alıcıya ihbar gönderildi" gibi bişiler yazıyo ozman gümrüğe gitmen lazım, istanbulda topkapıda idi şimdi yeni metro ile gidilıyo oraya gidip alıyosun 75€ altında ise ardiye ücreti veya üstünde ise %20 vergi ödeyip.
-
piradomim bunu yazdıJanitschar bunu yazdı
eğer gümrükte takılmazsa (ki ayakkabı bence takılmaz) direk evine ptt ile gelir.
yok takılır ise zaten takip numarası ile baktıgında sitede "alıcıya ihbar gönderildi" gibi bişiler yazıyo ozman gümrüğe gitmen lazım, istanbulda topkapıda idi şimdi yeni metro ile gidilıyo oraya gidip alıyosun 75€ altında ise ardiye ücreti veya üstünde ise %20 vergi ödeyip.
eyvallah çok sağol
İzmir'deyim ben..
-
Janitschar bunu yazdıpiradomim bunu yazdıJanitschar bunu yazdı
eyvallah çok sağol
İzmir'deyim ben..
he, büyük ihtimalle izmirdede posta genel merkezinde gümrük kısmı mevcuttur, ama takılıcağını sanmıyorum ben ayakkabının
-
Amazondan alip, mizahi nickli muride gonderiyorsun. O sana gelirken getiriyor ucakla. Geldiginde de kargoyla sana yolluyor. Adama da ufaktan hakkini veriyorsun onceden anlasip.
Sagolsun cok defa isimi gördü. 0 problem.
-
sandman bunu yazdı
Hocam böyle bir genelleme yok.
Bizim bir arkadaş Amazondan Xbox One aldı. Fakat aldığı ürünün gümrükteki bedelini amazon ödüyormuş. Adam hiçbir sıkıntı çıkmadan 6 günde aldı makinayı. Her üründe olmuyor fakat arada sırada bazı ürünlere bu tarz kampanya yapıyorlar dedi. İstediği kadar oynasın sattığında da her türlü karlı Türkiye'de. Detaylarını daha fazla bilmiyorum ama araştırmak gerek. Aldığı Xbox One bişey Edition'dı. PS4'te de bu tarz kampanyalar olabilir.
-
şimdi amazondan nerden sipariş ettiğin önemli. atıyorum abd den alırsan zaten onlar abd de vergi koyup gömüyor bi kere. fakat amazon.de den sipariş verirsen onlar almanyadaki vergisini düşer sana öyle yollar sende gümrükte %18 öder ps4 ünü alırsın. o yüzden amazon.de (almanya) dan alman karlı olur.