Amd - İntel ?
-
şimdi evet tam tartışmalık bir konu biliyorum ama bilgisayar toplayacağım. çift çekirdek olarak peki bu konuda sizce amd mi intel m i?
ben grafik ve video edit gibi konularda çalışcam.
-
Tek çekirdekte AMD, çift çekirdekte INTEL, 4 çekirdekte yine AMD :)
-
3.5 senedir amd kullanıyorum, gayet memnunum , ama yeni bilgisayar alırsam core duoda karar kılacağım , feci kazık yemişiz elektronik ürünlerde. Çinin pazarı ucuzlatmasıyla herşey o kadar makul fiyatlıki , kesinlikle core duo... Eskiden dağlar kadar fiyat farkı vardı şuan herşey ideal.
-
decameron bunu yazdı:
-----------------------------
3.5 senedir amd kullanıyorum, gayet memnunum , ama yeni bilgisayar alırsam core duoda karar kılacağım , feci kazık yemişiz elektronik ürünlerde. Çinin pazarı ucuzlatmasıyla herşey o kadar makul fiyatlıki , kesinlikle core duo... Eskiden dağlar kadar fiyat farkı vardı şuan herşey ideal.
-----------------------------tebrikler, dogru yolu buldun kardescagazim ;)
-
acı ama gerçek bu sene özellikle çift çekirdeklerde amd'den daha iyi core 2 duo...
ama x4lerde koymamız lazım bu kadar eziklik yeter artıkın (:
edit : aha buraya bak hocaTypical Benchmark Scene
-
abi bak size söölüyrm bu konudan kan çıkacak:|
-
hmm intel de pahalı yaw :S
-
zamanında bende amd 3800 x2 aldım yanında kardeşi ati x1950pro.. noldu? bir sürü hata, yavaşlık, yüksek ısı problemi..
şuan intel e6850 ve 8800gt ile uçuyorum ve eski pcdeki oluşan hiç bir sorun bunda yok.. dünya varmış..
amd ve atiden bi cacık olmaz bence
-
Soylemekten yorulduk ama sormaktan bıkmıyosunuz bir turlu. kısa ve oz cevap verip geceyim, İntel. Paran yoksa amd. intel 1 sene once q6600 cıkardı 4 cekirdekli islemci. 4 cekirdegin intel tarafındaki en alt modelidir bu, 1 sene sonra amd 4 cekirdekli islemcilerini cıkardı cıkarmasına ama kendinden 1 sene eski q6600 bile amd nin en ust model 4 cekirdeginden fazla performans veriyor butun testlerde. core 2 extreme lere hic girmeyelim bile 1300-1400 puan fark atıyor amd 4 cekirdeklere. ama bu farkı fiyatada yansıtıyor. q6600 ile 9700 aynı fiyat assagı yukarı. ikiside aynı fiyatken neden gidip dusuk performanslı amd yi alayımki. hani butcem 100dolar civarı olsa gider 4400+ amd alırım cunku fiyattası olan intel e2160 dan daha iyi performansı var. yani giris seviyesi modellerde amd tercih edebilirsin, orta ve ust seviyede ise bariz bir sekilde ustun olan inteli tercih etmelisin.
-
intel:Dpefs 60 c ye cıkıyor aamkodumun ıslemcıleri :D delirtiyorlar benı amd 40 c gecmez.) ve ınt hız olarakkta amd rules.D ama oyun grafık,vs seylere takılıcam dıyorsan ıntel al amd onermem o konuda.) intel 4 cekırdek al fıyatıda 160 170 gecmez.
-
ben hep amd kullandım firma kapanana kadar da öle olucak çünki hep oyun oynuyorum amd ayni fiyat interllerden daha üstün performansa sahip ve oyunlarda oldukçada başarılı çift çekirdek amd 6600+ daha 5gün olmadı alalı pc ucuo diyebilirim ama eger fazla masraf yapmim diosan 5000+ yada 4500+ alabilirsin bu arada interlde amde de süper ler ama farkı fiyati yani ben milyonerim diosan intel sana satar en hızlı işlemciyi =)