Amd 2 İşlemci Arasında Kaldım?
-
AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci
ve
AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
Sizce hangisini almalıyım?
black olan x4 ü alsam oc yaparım ramlerde 8gb hypeX zaten onlarda ocli olacak.
ama x6 da aklımı çelmiyor değil sizce ocli x4 mu yoksa 2.8 x6 mı birde bu turbo core ne oluyor oc gibi birşeymi?
-
hocam açık konuşmak gerekirse farkını pek anlayamassın zaten. ama x6 alma imkanın varsa uğraşma x4 le, çok sağlam bir power ve soğutma sistemi de lazım tabi onlara.
-
herşeyin yenisi iyidir.
AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci
http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/amd-de-turbolandi-tum-detaylariyla-turbo-core-teknolojisi.htm
_________
hemde cache bellek oranı daha yüksek -
Bu arada eski parçalarımı satıyorum.
Amd x2 dual core 5600+ 2.8ghz
2gb kingston hyperx ddr800mhz ve 2x1 gb kingston hyperx ddr2 800mhz ramleri satıyorum.
Ayrıca gigabyte oc ve sli destekli anakartımda satılıktır yanlız soketlerinden biri yanık ben yaptırırım diyen olursa çok uyugn fiyata bırakayım bunuda.Hatta konusunu açmıştım tbt den gönder bedavaya yapalım diyenelrde olmuştu pek pahalı birşey değil tamiri.
Eski pcden hdd ler ekran kartı ve psu kalacak sadece diğer şeyleri değiştiriyorum.
Amd x4 yada x6 ama sanırım x6 alacağım.
8gb ddr3 kingston hyperx 1600mhz.
gigabyte yada asus anakart.
ekran kartım zaten eskisini takıcam zotack gtx 260 448bit/896ram yine ski işlemci fanım cooler masteri kullanıcam.
sizce eklemem gereken başka birşey varmı mesela ramleri kingston yerine corsair alsam hangisini önerirsiniz.Yada 300 tlye kadar anakart önerisi amd uyumlu.
-
bu takacağın parçaları kaldırırmı Psu Bir araştır istersen.
-
800watt var psu sorun yok o konuda
-
ek olarak,
fan takabilirsiniz kasaya falan, 12 cm lik fanlar var. fiyat olarak Gold-teknosada 20-30 tl. ama ben bilgisayarcıdan 10 ar tlye almıştım. hiçbir sorun yok. Ucuz bir bilgisayarcı bulursanız alın derim...
benim kasada ön arka kısmında 12 cm fanlar var... içi pek ısınmıyor. -
hocam her ne kadar AMD nin son seri işlemcilerini bilmesem de intelden şaşma derim
-
Yaklaşık 8 senedir amd kullanıyorum yani amd de hiç sorunum olmadı şuana kadar.
Param olsa tabi gdier intel i7 alırım ama adamlar 1000tl den bahsediyorlar işlemciye 1000tl verecek gücüm yok henüz aşırı lükse kaçar benim için.
-
Ama şu var RaAmLis, paran azsa, amd nin x4 lük işlemcisini al derim...
Sonuçda bir tek sen değil, herkez bilgisayar parçası alırken hangisi ucuzsa onu alıyor...
ilk olarak celeron 433 mhz - pentium3 866 mhz gibi işlemcilerle başladım ilk 4 yıl.
10 yıldırda amd athlon xp 2400mhz - şuanda ise amd phenom 2 x4 işlemcili bilgisayarım var...
zorlasam kendimi şuanda bile intel işlemcili en son teknoloji bir bilgisayar alırım...
yalnız intel bana göre değil. performansını hiç beğenmiyorum...
oyunlarda falan en iyi işlemci Amd.
şuanda ;
4gb ram 800mhz ddr2
palit 1Gb ddr3 256 bit ekran kartı.
amd phenom2 x4 - 2.6 ghz işlemci...2 yıllık bilgisayarım....
isteklerimi fazlasıyla yerine getiriyo 2 yıldır.
iddaa ediyorum piyasada oynayamadığım oyun yok...
15 gün önce arma 2 operation arrowhead oyununu indirdim.
ekran görünürlük ayarınıda 2048 diye bir ayar vardı çok net oluyor onu yaptım,,, oyun kasılmadı bile...
bir arma 2 operation arrowhead'ın ekran görüntülerine bakın.
Oyunda crackde problem olmasaydı silmeyecekdim.
http://armed-assault.de/screenshots/operation_arrowhead-16_1_6049.jpg
http://ve3dmedia.ign.com/images/05/69/56906_arma_ii_operation_arrowhead_ingame_shot_01.jpg
sırf rarlanmış setup dosyaları 10 gb küsür.
bu oyunu son ekran çözünürlüğünde rahatça oynattı benim pc. -
Ben de işlemci alacaktım ama 12 Ekim'de AMD'nin yeni işlemcisi "Bulldozer" çıkacak. Onu bekliyorum şu an.
Edit: Kafanı karıştırdığıma dair bi his oluştu :D