AMD Intel Farkı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    voltigore
    voltigore's avatar
    Erkek

AMD nin en hızlı işlemcisi ve Intel in AMD de nin en hızlısından hızlı olan en düşük işlemcisi; (fiyatlarda indirimsiz fiyatlardır, kdv indirirmi falan var çoğu sitede)

Phenom II X4 965 AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

429 YTL

İşlemci Soket Tipi Soket 938 AM3
    İşlemci Teknolojisi AMD Phenom™ II X4
    İşlemci Hızı 3.4 Ghz
    İşlemci Ön Bellek 8 MB
    İşlemci Markası AMD

Intel Core i5 750 Soket 1156 2.66GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

469 YTL

İşlemci Soket Tipi Soket 1156
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
    İşlemci Hızı 2.66 GHz
    İşlemci Ön Bellek 8 MB
    Kutulu/Kutusuz Kutulu
    İşlemci Markası INTEL

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.thgtr.com/islemci/deney-sonuclari-pcmark-vantage Bu linkten Corei7 ve Corei5 lerin performanslarını görebilirsin, bu testlere AMD nin en hızlı işlemcisi 965 de dahil edilmiş.

Sonuçlara baktığında Corei7 almak için indirimler beklemek daha mantıklı. Corei5 almak ise şuan için en iyi tercih olacaktır, 40 ytl farka rağmen

Geyik Candır :]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

parası olmayan almasın arkadaş

intel dünyanın en iyisini üretiyor,en hızlısını üretiyor.fersah fersah teknolojik olarakda ileride üretiyor.

bu ferraride 300 basıyor 2010 passatta basıyor o zaman passat alırım demek gibi bi şey.

saçma bi denge.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Intel kasar, AMD yanar:

http://www.youtube.com/watch?v=XrEaAMt9SnA

büdüt: AMD aynı zamanda patlayabiliyomuş da :P

http://www.youtube.com/watch?v=xG0sGugsv28

Metallica Rules
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek

Ben amd kullanıyorum.Şİmdiye kadar beni yarı yolda bırakmadı.Grafik tasarım 3d animasyon tarzı pcyi zorlayan şeylerle uğraşmama rahmen hiç bi sorun görmedim.İntel ile amd aynı gibi ama intel biraz daha ağır basıyo.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxDreameR
    MaxDreameR's avatar
    Erkek

Parana göre alman gerek çoğu kişinin de dediği gibi... fiyat performans bakımından şuan üst seviyelerde intel hertürlü i5 ile ezer amd yi. 

Hızaşırtma potansiyeli de son derece iyi olan Core i5-750, hızaşırtıldığında neredeyse 1000 $ değerindeki Core i7 975 Extreme kadar iyi sonuçlar veriyor.(toms's hardware).

Az param var diyorsan,overclok yaparım diyorsan çarpan sınırı olmuyan x3 serisine bakabilirsin amd.

" ' "
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CesurTurk
    CesurTurk's avatar
    Erkek

intelin i9 işlemcisi piyasaya çıkıcak 6 çekirdekli su an oc konusunda amd phenom II onde. ama 790 938 am3 anakarların drr3 belleklerınde hız belirli seviyeden yukarı çıkmıyor. araştırırsan amd oc rekortmen oldugu testler var internette

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:
    -----------------------------

Overclok yapmadan AMD de Intel Core i7 965 Extremi yakalayabilen işlemci varmı?

-----------------------------

amd phenom II 965 ile i7 965 arasındaki fiyat farkına bakarmısın peki ?

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

İntel parana göre muamele Amd performansına göre muamele.Ama ben olsam Linux tamamen AMd öneriyor.fazla masraf etmeyen 100/100 uyumululuk gösteren sistemler.neden cebimi yakayım bana istikrarlı bir şey lazım.yıllarca kullanmalıyım.2 sene sonra isteklerim değiştikçe ve o işlemci bir işe yaramayacaksa ne gerek.Bu birazda İntel in ekonomik krizde pazarın 100/10 nu kaptrıması AMD nin ucuz olması sebebiyle daha çok tercih edilmesi olayı ile alakalı olduğunu düşündüm bu haber çıktığında.Çünkü 2008 krizinden bu yana AMD kar ederken İntel pazar keybetti.100 de 60-70 pazar payı tehlikeye giren intel için bu bir sorunsa AMD nin bir kaybı yok bunu açıkladılarda sanırım.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

up

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    Hocam çok uzun süredir donanımla uğraşırım. 10 ay önce kendime Intel E8400 3.0GHz 1333 Asus P5Q Anakart, 2GB OCZ Platinum 1066 DDR2 Ram ve HIS ICEQ4 HD4850 Turbo aldım. Fullde oynayamadığım oyun ve hızlı çalıştıramadığım hiçbir program yok! Eğer vaktiyle pahalı olmasaydı i7 950 alacaktım. Yani sana önerim, uzun süreli sistem istiyorsan Intel Core i7 alacaksın. Şu an ATI ekran kartları da lider olduğu için, bir de 5870 falan alırsan 3 sene tam performans alırsın.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
Toplam Hit: 5288 Toplam Mesaj: 29