Amd Or Intel
-
Çoğu forumu gezdim. Adminlerimizin yazılarını okudum. Her yerde her bilgisi olanı dinledim ama insan bu kadarmı kararsız kalır. AMD'ye laf atmalarının %90 nedeni ısı problemi. Fakat AMD 45 nm'lik işlemciler yapmaya başladı artık diye biliyorum. Ben PC toplıcam fakat işlemci konusunda hala kararsızım. Faza bilgiyede sahip değilim. İntel'in son çıkardığı teknolojilere baktım.
Intel® Core™ i7 işlemci Extreme Sürümü
Diye bir sürümü var on numara bir sistem diye düşünüyorum fakat fiyatıda eminim çok pahalıdır. Intel böyle ataklar yapıyor. En son teknolojisi bu özellikleride
İşlemci NumarasıΔ
Intel® Gelişmiş Akıllı Ön Bellek
Çalışma Hızı
Intel® Quick Path Interconnect Hızı
Bellek Tipi/Hızı
Entegre Bellek Denetleyicisi
Intel® Hyper-Threading Teknolojisi±
Dört-Çekirdekli
Intel® 64Φ
45 nm i7-965
8 MB
3,20 GHz
6,4 GT/s
DDR3 800/1066 MHz
3 kanal, 2 DIMM/kanal
8 işlem parçacığı
Peki Amd böyle ataklar yapyıormu? Mesela AMD'nin en son çıkardığı teknoloji ile INTEL'in en son çıkardığı teknolojiyi karşılaştırırsak kim önde kim daha iyi. AMD 45 nm'lik işlemciler çıkardıktan sonra ilgimi çekmeye başladı..
Benim bütcem tabiki intelin i7 işlemcisini alacak kadar uygun değil. Bazı ürünleri karşılaştırarak almak istiyorum. İntel Core 2 Duo e8400 modelini almayı düşünüyorum bunla aynı zamanda çıkan amd ürünü hangisi acaba ve onun özellikleri nedir bu intele kıyaslarsak ?
E8400
6 MB L2
3,00 GHz
1333 MH
özellikleri burada. İntel'in resmi sitesinden direkt kopyaladım fiyatıda. 385 TL civarında. Ayrıca Core 2 Extreme ve Core 2 Quad işlemcilerinide inceliyorum. İntel'in bir çok işlemcisi ve sürümü hoşuma gidiyor ama amd'de bu denli bir sistem mevcutmu bilmiyorum.
Resmi sitesi bile dandik Türkçe açıklaması ve ayrıntılı bilgisini bulamadım yok gibi birşey..
2 İşlemcinin son zamanlarındaki karşılıklı durumları nedir acaba ?
Düşünceleriniz bilgisayar alma hakkındaki düşüncelerime etki edecektir. Şimdiden teşekkür ederim
-
intel ise E8500 al AMD ise Phenom 9950 yada 9850
-
Amd or Intel :|
-
Alt ve Orta ve orta üstü kısımda Amd sana verdiğin paraya göre daha fazlasını verecek İntel e nazaran..Ha bok gibi param var diyorsan ve en iyisini alacağım diyorsan parana kıyıp Core i7 alacaksın..Tomshardware de PhenomII ve İ7 hızaşırtmaları testi var.Ona da bakarak karar verebilirsin,en üst kategori için..
1.Seviye (En üst kategori)
2-Seviye (Orta kategori)
3-seviye (ucuz X2 serileri)
2. ve 3. seviyelerde bence fiyat/performans olaraken iyisini Amd veriyor..En üst kategoride intel'i tercih etmelisin.Aynı Hızdaki(çekirdekteki) işlemcileri karşılaştırma!.vereceğin paraya iki şirket ne veriyor ona bak..Hangisi vereceğin paraya en iyisini veriyorsa onu tercih et.
http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html Buradan veya başka sitelerden de testlere bakabilirsin.Kafanda para belirle.O paraya 2 markada ne işlemciler var bak fiyastlarına..Ardından bak testlere hangisi daha iyi ise onu tercih et..Alt ve orta için muhtemel Amd çıkacaktır ki.Üst kategori için bile aynı fiyat/performans eğrisi yaklaşık olarak geçerli..
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
intel ise E8500 al AMD ise Phenom 9950 yada 9850
-----------------------------hocam baktım ve araştırdım en iyisi E8400 die biliyorum ama amd hakknda bilgim yok
-
ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------Alt ve Orta ve orta üstü kısımda Amd sana verdiğin paraya göre daha fazlasını verecek İntel e nazaran..Ha bok gibi param var diyorsan ve en iyisini alacağım diyorsan parana kıyıp Core i7 alacaksın..Tomshardware de PhenomII ve İ7 hızaşırtmaları testi var.Ona da bakarak karar verebilirsin,en üst kategori için..
1.Seviye (En üst kategori)
2-Seviye (Orta kategori)
3-seviye (ucuz X2 serileri)
2. ve 3. seviyelerde bence fiyat/performans olaraken iyisini Amd veriyor..En üst kategoride intel'i tercih etmelisin.Aynı Hızdaki(çekirdekteki) işlemcileri karşılaştırma!.vereceğin paraya iki şirket ne veriyor ona bak..Hangisi vereceğin paraya en iyisini veriyorsa onu tercih et.
http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html Buradan veya başka sitelerden de testlere bakabilirsin.Kafanda para belirle.O paraya 2 markada ne işlemciler var bak fiyastlarına..Ardından bak testlere hangisi daha iyi ise onu tercih et..Alt ve orda için muhtemel Amd çıkacaktır ki.Üst kategori için bile aynı fiyat/performans eğrisi yaklaşık olarak geçerli..
-----------------------------hocam çok tşk ederim ellerine sağlık.
-
2 adet ürün buldum alabileceğim
AMD
AMD Phenom 9850 QuadCore (2.5 GHz) 4MB 940p Black
Teknik Özellikler:
- SERİ : PHENOM X4
- MODEL : HD985ZXAGHBOX
- SOKET AM2+
- QUAD-CORE İŞLEMCİ
- ÇALIŞMA HIZI : 2.5 GHZ
- HYPER TRANSPORT : 4000MHZ
- L1 TAMPON BELLEK : 4 X 128 KB
- L2 TAMPON BELLEK : 4 X 512 KB
- L3 TAMPON BELLEK : 2 MB
- ÜRETİM TEKNOLOJİSİ : 65 NM
- 64 BIT DESTEKLİ
- HYPER-TRANSPORT DESTEKLİ
- VIRTUALIZATION TECHNOLOGY DESTEKLİ
- MULTIMEDIA YÖNERGE DESTEĞİ : MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSE4A,3DNOW! PROFESSIONAL
- VOLTAJ : 1.20/1.25/1.30V
- ISI TÜKETİMİ : 125 W
- FANLI
- 3 YIL GARANTİLİ
199,00 USD +KDV380,41 YTL KDV dahil
Havale ile 357,59 YTL (%6 indirim)-----------------------------------------------------İntelIntel CPU E8400 3.0 GHz 1333MHz 6MB Core2DuoTeknik Özellikler:
- 45 NM PENRYN
- INTEL CORE 2 DUO E8400
- İŞLEMCİ KODU : WOLFSDALE
- ÇİFT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ
- ÇEKİRDEK HIZI : 3.0 GHZ
- TAMPON BELLEK : 6 M CACHE
- ÖNYÜZ VERİ YOLU HIZI : 1333 FSB
- CORE STEPPING : C0
- TDP : 65 WATT
- ÇEKİRDEK VOLTAJI : 1.15 - 1.225 VOLT
- ÇARPAN : 9X
- SOKET TİPİ : LGA775
- CORE 2 DUO
- INTEL TRUSTED EXECUTION TECHNOLOGY DESTEKLİ
- INTEL EXTENDED MEMORY 64 TECHNOLOGY DESTEKLİ
- 64 BİT DESTEKLİ
- INTEL VIRTUALIZATION TECHNOLOGY DESTEKLİ
- 3 YIL GARANTİLİ
Fiyatı:199,00 USD +KDV380,41 YTL KDV dahil
Havale ile 357,59 YTL (%6 indirim)-------------------------------AMD'nin cache'si düşük ayrıca 45 nm teknolojisine sahip değil sanırım. Aynı fiyata 2 ürün karşılaştırıyorm birbirine üstün özellikleri nedir acaba -
çok pahalı pc yapacaksan intel üstün veya orta sınıf pc için AMD
-
Ya şimdi bana kalsa amd al ama forumda bir arkadaşımız eliyle ısınma testi yaparak amd işlemcilerin ısındığını ortaya çıkarmıştı eğer o arkadaş bu konuya mesaj yazarsa bi kaç öneri verebilir
-
Cache önemlidir! Intel E8400 oyun oynayan adam için iyi işlemcidir E8500 ise tercihimdir, bi de 3.33 GHz'lik E8600 var ama onun fiyatı can yakıyor...
-
AMD Phenom 9850 QuadCore (2.5 GHz) 4MB 940p Black - bu işlemci 65 nm lik bi yapıya sahip. Isı problemi biraz da olsa düşmüştür. Lakin güçlü bi fanla ısı problemini kaldırabilirim sanırım.