Anakartta İşlemci Giriş Yeri
-
speedbang bunu yazdıDos_Attach bunu yazdı
eğer kopuk olan yok ise eli yatkın biri mercek ve iğne ile düzeltebilir ben yapmıştım bi kaç hafta önce. ama kopuk varsa o zaman zor.
sol üste bak kopuk var ;)
dostum sen dalgaya düştün. o foto adamın çekip yüklediği bir foto değil netten bulup koyduğu temsili fotoğraf.
-
speedbang bunu yazdısRcN bunu yazdıspeedbang bunu yazdıTheKorsans bunu yazdıspeedbang bunu yazdıDos_Attach bunu yazdı
eğer kopuk olan yok ise eli yatkın biri mercek ve iğne ile düzeltebilir ben yapmıştım bi kaç hafta önce. ama kopuk varsa o zaman zor.
sol üste bak kopuk var ;)
o kopuk değil cpu'nun voltajını dengelemek için oluşturulan bi soket dizilimi ;)
hayır bendede lga775 anakart var ama onda öyle bişe yok
oraa bir kopuk yok voltaj düzenlemek için bak ekte fotoğraf var.
http://img.hexus.net/v2/motherboards/intel/Gigabyte/81PE775/PinsS.jpg
775 pin işlemci soketlerinde bulunur bence bir daha kasanı aç bak :D
evet öyleymişte bendeki anakartta bu yok 775 lerin başka çeşiti varmı
aç kasanı, cpunun slotunu çek yolla göstereyim. hem çömezsiniz kimin ne yaptığını ne işle uğraştığını bilmiyosunuz belki servisim var, bu konuda bilgili birisiyim? ki anlamıyosun çok belli de.Bi de artist artist tavırlar, geri vites yapmalar falan.Bari çömez yazınız gitsin, öyle dayılanın atarlanın millete.
-
speedbang bunu yazdı
evet öyleymişte bendeki anakartta bu yok 775 lerin başka çeşiti varmı
doğru doğru tmm bendeki 1150 soketmiş bunlarda varmışMesajınızı düzenleme şansınız var, biliyorsunuz değil mi? 3 sayfalık konudaki 24 mesajın 9'u size ait :) Post kasmaya mı çalışıyorsunuz, anlamadım ki...
Bir durun da arkadaşın sorununu çözelim.
RaNGeR tarafından 10/Şub/15 19:06 tarihinde düzenlenmiştir -
yok cidden 775 sanıyordum bendede öyle bişe olmayınca kırık sandım oysa bendeki 1150 miş tmm sen haklısın ;)
-
çizgi elektronikle bir görüş eğer hala tamir yapıyorlarsa komple soketi değiştirip yollarlar ufak bir ücrete yeni asus teknik servisini hiç denemedim eğer çizgi elektronik bakmıyoruz artık diyorsa yeni servisle görüş senin değiştirebileceğin bir şey değil.
eğer pinler kopmamışsa kürdan ve büyüteçle biraz düzeltebilirsin
-
speedbang bunu yazdı
yok cidden 775 sanıyordum bendede öyle bişe olmayınca kırık sandım oysa bendeki 1150 miş tmm sen haklısın ;)
Gerçekten de yokmuş.
RaNGeR tarafından 10/Şub/15 22:54 tarihinde düzenlenmiştir -
iyi bir teknik servis o soketi değiştirir. fakat, ikinci el bir anakart ile hemen hemen aynı para tutacağından dolayı, yapan pek kimse yok piyasada. ikinci el bir anakart alsan daha iyi.
soketin sıfırı 15-25 lira arasında. değişimi için işçilkle beraber 50-70 liraya patlıyor. bilgin olsun.
-
RaNGeR bunu yazdıBLank bunu yazdı
herşey kurulu halde güç düğmesine bastığmda famlar çalışıyor monitöre görüntü gitmiyor... daha önceden böyle bir problem yoktu pinler arızalandgından beri böyle olmuştu... o yerler dışında başka arzası oldugunu düşünmüyorum ne olduysa pinlere zarar geldikden sonra oldu
Hasarlı parçanın fotoğrafı olmadan kesin bir şey söylemek zor ama şöyle söyleyeyim, işlemci soketindeki ayaklardan hepsi kullanılmaz. Dolayısıyla içlerinden 1-2 tane kullanımda olmayan ayak kırıldığında bile kullanabilirsiniz. Ama 10-20 tanesi kırık diyorsanız, kırık olan ayaklar içerisinde muhtemelen çok miktarda kullanılan ayak vardır diye tahmin ediyorum.
Parça değiştirme gibi bir niyetiniz var ise anakartınızın tam modelini verirseniz bilgisayar tamiri yapan arkadaşlar size daha uygun bir fiyat verebilirler. Ama tabi bunun için hasarlı parçanın fotoğrafını da paylaşırsanız daha sağlıklı bilgi almış olursunuz.
sen niye eticaret sitesi gibi konusuyosun hocam :D
-
nurulmac11 bunu yazdı
sen niye eticaret sitesi gibi konusuyosun hocam :D
Ne alakası var, anlayamadım?
-
RaNGeR bunu yazdıspeedbang bunu yazdı
Bir durun da arkadaşın sorununu çözelim.
devam ediyor halen şimdi bu parçayı uygun bi yerden taktırıp ayarlatamazmıyım ben ? kitlendi herhalde yeni bir anakart 200-250 tl