Anayasa Mahkemesi Açıkladı Seçim Geliyor..
-
Ne %51 i la ? AQ parti TR geneli %20 lik bir kesimi kapsamaktadır.
-
SpY-EaFw bunu yazdı:
----------------------------diğer ülkelerde halkın istemediği kişiler oraya çıkarılmaya çalışmıyor kaldı ki hiç bi ülkede oy çoğunluğu sağlanmadan seçimler sonuçlanmıyor hükümet seçimlerinden bahsediyorum... türkiyede akp %30 oy aldı yani %70 bu partyi istemedi ama tek başına iktidar oldu siz düşünün artık (:
-----------------------------Bu mesaja cevap yazdım. Bir parti nasıl çoğunluğu sağlayabilir. %50 yi mi geçmesi gerek.
-
oxily bunu yazdı:
-----------------------------SpY-EaFw bunu yazdı:
----------------------------diğer ülkelerde halkın istemediği kişiler oraya çıkarılmaya çalışmıyor kaldı ki hiç bi ülkede oy çoğunluğu sağlanmadan seçimler sonuçlanmıyor hükümet seçimlerinden bahsediyorum... türkiyede akp %30 oy aldı yani %70 bu partyi istemedi ama tek başına iktidar oldu siz düşünün artık (:
-----------------------------Bu mesaja cevap yazdım. Bir parti nasıl çoğunluğu sağlayabilir. %50 yi mi geçmesi gerek.
-----------------------------amerikada 3 adımda yapılır seçim son 2 adımda 2 başkan adayı kalır doğal olarak %50 yi geçmesi gerekir birinin. israilde ilk adımda 2 kişi bırakılır onlar bi şekilde uzlaşır oy bütünlüğü ile başkan seçilir... avrupa'nın pek çok ülkesinde birden çok adımda yapılarak finale 2 parti bırakılır (:
-
Ben Buna Haber Derim :D
-
ben her zaman derim mecliste büyük çoğunluğu sağlayan ilk 3 parti başkanı hukuk u temsili 2 kişi 2 kişide asker toplam 7 kişi.Yedi kişi komisyonla seçecek 5 kiş kabul etmesi lazım.Papa seçilirken bile hepsi seçmediği sürece seçilmiyor bilmemkaçta bilmemkaç oy lazım 7 de 7 gibi.
-
Hayırlı olsun, beklediğimiz sonuç çıktı :)
-
iyi oldu böyle olduğu yoksa ılımlı islam diye türkiyeyi iran yapmaya kadar giderdi bu
-
Deca abi önceki konuya banlı olduumdan yazamadım bari buna yazıyım
Nahhh Gelir deriz ya aynen öle işte :D
beraber patlatalım hocammm :)
-
adasdasda Herkes nickinin kafasına 367 yazıor asdasd =D
-
SpY-EaFw bunu yazdı:
-----------------------------amerikada 3 adımda yapılır seçim son 2 adımda 2 başkan adayı kalır doğal olarak %50 yi geçmesi gerekir birinin. israilde ilk adımda 2 kişi bırakılır onlar bi şekilde uzlaşır oy bütünlüğü ile başkan seçilir... avrupa'nın pek çok ülkesinde birden çok adımda yapılarak finale 2 parti bırakılır (:
-----------------------------Şimdiye kadar Türkiyemizde cumhurbaşkanı böyle seçilebilmişmidir. Meclisin %50 ne kadardır sence bence 275 Abdullah Gül de 257 den fazla oy aldığına göre bence %50 yi geçmiştir. Ordaki oy kullanan milletvekillerini ben mı seçtim :) halk seçti niçin seçti halkı temsil etsinler diye Ne demek oylamaya katılmama gidecen verilen görevi yerine getirecen halk demiş beni temsil et korkup kaçmak var mı böyle kabul edersin veya etmezsin evet veya red dersin boş kullanırsın. Bu böyle uzar gider..... (: benden bu kadar bu konu hakkında