Android İçin Google'dan Bağımsız Güvenli Rom
-
İyi akşamlar.
Samsung s3 mini ve s4 mini telefonlarım var. Android Device Manager olayını daha yeni öğrendim.
Girdim ve internete bağlıyken uzaktan komuta edilebildiğini gördüm telefonun. Bunu yapan daha neler neler yapar.
Bu olay hoşuma gitmedi. S4 miniyi iş için kullanıyorum s3 miniyi aile için. Bu yüzden s3 mini daha önemli.
S3 mini için güvenli rom arıyorum google olmayacak , google play olmayacak , googledan bağımsız olacak , senkronizasyon yapacaksa kendi ldap serverımdan yapacağım vs vs. Bu özelliklerin olduğu , güncellemenin çok kritik güvenlik açıkları haricinde yapılmayan rom arıyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler
-
Android'den Google uygulamalarını çıkaracaksan 3310 kullan daha iyi hocam.
-
Abla senin iş ne ya birgün normal konu görmedim hep birşey saklama gizleme felan geçende terör bağlantı sı istedin. Valla korkuyorum senden. Sitelere ben girmedim bu arada :)
Atakan tarafından 17/Oca/15 01:11 tarihinde düzenlenmiştir -
cynogen, mi , parandroid , amazon fire
not : amazon fire da google play store bile yoktur.
PanxeR tarafından 17/Oca/15 01:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Atakan bunu yazdı
Abla senin iş ne ya birgün normal konu görmedim hep birşey saklama gizleme felan genede terör bağlantı sı istedin. Valla korkuyorum senden. Sitelere ben girmedim bu arada :)
Kardeşim sen bilgisayarına neden antivirüs kuruyorsun? Bilgisayarına worm keylogger vs bulaşmasın diye değil mi? Ben de bunu kendi telefonuma istiyorum olay bundan ibaret abartılacak bir şey yok. Gelip de bu foruma nasıl patik örülür , en iyi mantı nasıl yapılır diye konu açacak halim yok. İlginç insanlar ve ilginç bilgiler var ve sadece yararlanmak istiyorum.
-
Sebnem bunu yazdıAtakan bunu yazdı
Abla senin iş ne ya birgün normal konu görmedim hep birşey saklama gizleme felan genede terör bağlantı sı istedin. Valla korkuyorum senden. Sitelere ben girmedim bu arada :)
Kardeşim sen bilgisayarına neden antivirüs kuruyorsun? Bilgisayarına worm keylogger vs bulaşmasın diye değil mi? Ben de bunu kendi telefonuma istiyorum olay bundan ibaret abartılacak bir şey yok. Gelip de bu foruma nasıl patik örülür , en iyi mantı nasıl yapılır diye konu açacak halim yok. İlginç insanlar ve ilginç bilgiler var ve sadece yararlanmak istiyorum.
//
ReyiZ tarafından 17/Oca/15 01:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Sebnem bunu yazdıAtakan bunu yazdı
Anti virüs programım yok pcde. telefon rootlu. Hani dahada virüs yemedim sadece bu kadar bana gerçekten şaçma geldi.
-
Kullandigin islemciyide sök at telefondan o zaman, hatta kapali tut telefonu.
Bu seninkisi paranoya baska bisey degil. Tel calinirsa filan diye avast kurulu sadece, telefonum rootlu. 4 senedir android kullaniyorum, daha bi kere bile virusle hesap calinmasiyla yada farkli bi olayla karsilasmadim. Neyi nerden indirdigin, hangi uygulamanin ne icin izin verildigine bakarim bu kadar. Izinleride hep kontrol ederim bu kadar.
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı
Bu seninkisi paranoya baska bisey degil. Tel calinirsa filan diye avast kurulu sadece, telefonum rootlu. 4 senedir android kullaniyorum, daha bi kere bile virusle hesap calinmasiyla yada farkli bi olayla karsilasmadim. Neyi nerden indirdigin, hangi uygulamanin ne icin izin verildigine bakarim bu kadar. Izinleride hep kontrol ederim bu kadar.
hocam sms programı mesela wifi izini , rehberi okuma izini ve sms gönderme izini istiyor. Bu program senin rehberindekileri kendi veritabanına kaydedebilir ve sen bu wifi iznini reklam için alıyor zannedersin.
-
Sebnem bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdı
hocam sms programı mesela wifi izini , rehberi okuma izini ve sms gönderme izini istiyor. Bu program senin rehberindekileri kendi veritabanına kaydedebilir ve sen bu wifi iznini reklam için alıyor zannedersin.
Tavsiye,
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ovmobile.appopslauncher&hl=en
-
telefonlardaki anti virüs bir işe yaramaz
bilgisayarlardaki de bir işe yaramaz
doğru kullanmayı öğrenmek gerek