folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Android, Kariyerinizi Değiştirebilir - 10 Sebep



Android, Kariyerinizi Değiştirebilir - 10 Sebep

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    Canım sıkılıyordu, Google 'da dolaşırken şu adreste bir yazıyla karşılaştım. Çevirmek istedim. Baştan söyliyim, her ne kadar yazılanı kolayca anlasanız da iş çeviriye gelince biraz tıkandım bazı noktalarda. Makalenin elimden geldiğince orjinaline sadık kalmaya çalıştım. Bazı anlamadığım ya da Türkçe 'de anlamsız olabilecek yerleri doğaçlama ama anlamdan kopmadan vermeye çalıştım.

    Çeviri ile ilgili eleştirilerinizi ya da konuyla ilgili düşüncelerinizi konuda belirtirseniz çogzel olur.

    Son olarak şunu söyliyim, makalenin orijinali 9 Ocak 2016 da yazılmış.

    Belki birine faydalı olur nebilim.

    ---------------------

    Mobil cihaz pazarı olabildiğince hızlı bir şekilde gelişiyor.  Bu büyüme, mobil uygulama geliştiriciler için de bir dizi talep yaratıyor. Bu talep, gerek Android gerek diğer platformlarda yenilikçi mobil uygulamalar ile devam edecek. 2015 yılı, özellikle Android için, akıllı telefon marketinde oyunu değiştiren bir yıl olmuştu.

    IT işverenlerine göre, yetenekli mobil uygulama geliştiricilere olan talep, arzı aşıyor. İster kariyerinize yeni başlamış olun isterseniz de farklı bir alana geçmek isteyen deneyimli bir geliştirici olun, her iki durum için de Android en iyi seçenek.

    İşte bir sonraki kariyerinizin Android geliştiriciliği olması için bazı sebepler:

    1. Bu Pozisyona Olan Büyük Talep
    Android özelinde, mobil geliştirici yeteneklerine sahip IT profesyonelleri için yüksek bir talep var. İşverenler, diğer mobil teknoloji profesyonellerine kıyasla daha fazla sayıda Android geliştirici istihdam ediyorlar. CyberCoders CTO 'su, Matt Miller 'e göre, "mobile programcılar arasında Android yeteneklerini geliştirenler için bir işe girmek için daha iyi bir zaman olmadı"

    https://s3.amazonaws.com/acadgildsite/wordpress_images/android/10+Reasons+to+go+for+an+Android+Career/android-job-trends.PNG

    Indeed 'ten alınan yukarıdaki grafikte, Android geliştiriciler için olan talep görülmekte. Bu tablo ayrıca 2012-2014 arasında Android ilişkili işlerin %110 arasında büyümesiyle doğrulanıyor.  Benzer olarak, kabul edilen iş başvuruları da %165 oranında bir artış göstermiş.

    GSMA raporuna göre, 2015 yılının sonunda mobil kullanıcıların sayısı 500 milyon sınırını geçecek. 2016 'ya daha yeni adım atmışken bu tahmin yakında doğrulanacak. Yine aynı rapora göre, mobil uygulama geliştiricilere olan talebin önümüzdeki sene daha da artması bekleniyor.

    2. Tatmin Edici Ücretler
    Şirketler yetenkli geliştiricilere iyi maaşlar vermek konusunda hazırlar. Indeed 'e göre, Android geliştiriciler için ortalama maaş 102,000 Amerikan Doları. Ki diğer iş ilanlarına göre %77 daha fazla.

    https://i2.wp.com/s3.amazonaws.com/acadgildsite/wordpress_images/android/10+Reasons+to+go+for+an+Android+Career/android-salary-average.PNG?resize=676%2C92&ssl=1

    Aşağıdaki maaş tablosu, bu alana olan talebin istikrarlı ve kademeli olarak geliştiğini ve anlık bir olay olmadığını gösteriyor.

    https://i2.wp.com/s3.amazonaws.com/acadgildsite/wordpress_images/android/10+Reasons+to+go+for+an+Android+Career/android-salary.PNG?resize=674%2C346&ssl=1

    Aslında uzun zamandır Android geliştiricileri doğrudan "Android geliştirici" olarak aranmıyor. Bu pozisyon aşağıda maaş verilerinin de görülebileceği tabloda farklı alanlara bölünmüş durumda.

    https://i2.wp.com/s3.amazonaws.com/acadgildsite/wordpress_images/android/10+Reasons+to+go+for+an+Android+Career/android-job-salaries.PNG?resize=660%2C394&ssl=1

    3. Devamlı Büyüyen Android
    Mobile uygulama geliştiriciler için iş pazarının 2010 'dan 2020 'ye kadar %32 artması bekleniyor. Bu durum 300,000 adet yeni iş alanı yaratacak. Bu, şimdiye kadar diğer iş alanlarına kıyasla görülmüş en büyük artış. Bu büyüme pazarın %90 'ını elinde tutan Android ve iOS lehine olacak.

    İkinci çeyrek raporları  gösteriyor ki akıllı telefon pazarının %82.8 'lik kısmını Android domine etmiş durumda. IDC raporlarına göre Google 'ın Android sisteminin önümüzdeki beş yılda da hemen hemen aynı oranlarla pazarı egale edeceğini söyleyebiliriz.


    Kantar Worldpanel 'den gelen son akıllı telefon satış verilerine göre Android Avrupa 'da beş büyük markette büyümeye devam ediyor. Bu beş market şöyle: İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya.

    4. Çeşitli İş Rolleri
    Bir Android profesyoneli olarak çalışabileceğiniz iş alanları aşağıda sıralanmıştır:
    - Android Mühendisi
    - Android Lider Yazılım Mühendisi
    - Android Geliştirici
    - Android Mobil Geliştirici
    - Mobil Mimar
    - Mobil Geliştirici
    - Mobil Uygulama Geliştirici
    - Mobil Gömülü Sistem Yazılım Mühendisi

    5. Kendinizi Geliştirmeniz İçin Fırsatlar
    Mobil teknolojilerin devamlı değişmesi ve yüksek rekabetçi yapısından dolayı, Android kariyeri size uygulama geliştirmede benzersiz ve heyecan verici bir yol sunarak yeteneklerinizi ve cesaretinizi geliştirecek. En kısa zamanda oyuna damganızı vuracağınız yenilikçi uygulamalar geliştireceksiniz.

    6. İstediğiniz İşi Yapma özgürlüğü
    Mobil geliştiricilik artık saat 9 'dan 5 'e kadar kendinizi  kısıtlayacağınız bir iş değil. Bunun anlamı, her yerde bu işi yapabileceksiniz. Bugünlerde, şirketler çalışanlarının evlerinden ya da dünyanın herhangi bir yerinden çalışmalarına izin veriyorlar.

    Ayrıca kendi işinizin patronu ya da bağımsız bir geliştirici olabilirsiniz. Mavi yakalı olmanız gerekmez. Müşterilerinizin istekleri doğrultusunda çalışabilirsiniz.

    7. Büyük Şirketlerde Çalışabilme Olanağı
    Indeed 'e göre Android geliştirici arayan şirketlerin bir listesi
    - Ford Motor Company
    - Marriot International, Inc
    - Deloitte
    - American Express
    - Stanley Black & Decker
    - Intel
    - Groupon
    - Uber
    - Systel
    - Amazon
    - AOL
    - Google
    - Yahoo!
    - VMware
    - Tealium, Inc
    - Facebook
    - Salesforce

    8. Açık Kaynak Bir Platform
    Açık kaynak bir platform olmasından dolayı Android, geliştiricilere sistemi özgürce ve esnekçe düzenleyebilmelerine olanak veriyor. Ayrıca açık kaynak olmasından doalyı geliştiricilere mobil cihazlar dışında farklı olanaklar da sağlıyor.


    9. Mükemmel Çevrimiçi Topluluk
    Android birçok geliştirici topluluğu arasında  kullanımı artan bir teknoloji. Bu çevrimiçi topluluklar, gruplar, forumlar bilgi akışını büyütüyorlar. Alanında uzman geliştiricilerde bu Android toplulukları içinde. Böylece bilgiyi uzmanından öğrenme şansını yakalıyorsunuz.

    10. Öğrenmesi Kolay
    Android kariyeri yapmak isteyen her tutkulu geliştirici öncelikle çekirdek Java 'yı bilmek ve analitik olarak düşnebilmek zorunda. Eğer zaten halihazırda Java 'yı ve genel programlama tekniklerini biliyorsanız kolaysa Android için uygulamalar yazabilirsiniz.

    SkynetX tarafından 01/Eyl/16 23:09 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Her önüne gelen Android uygulama yazıyor Google Play çöp uygulamadan geçilmiyor. Google mağazaya bi kontrol sistemi getirmezse sonu iyi değil.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    1,5 aydır COBOL yazıyorum tavsiye ederim ^-^


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Her önüne gelen Android uygulama yazıyor Google Play çöp uygulamadan geçilmiyor. Google mağazaya bi kontrol sistemi getirmezse sonu iyi değil.

    Orası öyle hocam ama halen daha bir sürü fırsat var. IoT, giyilebilir teknolojiler, akıllı evler gibi bir sürü alanda çok fazla potansiyel var.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

    1,5 aydır COBOL yazıyorum tavsiye ederim ^-^

    Helal olsun hocam valla ne diyim. Günümüzde COBOL yazıyorsun. Daha doğrusu yazdırıyorlar. :)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Her önüne gelen Android uygulama yazıyor Google Play çöp uygulamadan geçilmiyor. Google mağazaya bi kontrol sistemi getirmezse sonu iyi değil.

    Bu makalede bahsedilen o değil hocam


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Hocam emeğine sağlık. Bir programcı olmasamda konunu gayet keyfle okudum. değerli bir paylaşım olmuş.


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    istnbullu
    istnbullu's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ocak/2016
    Erkek

    Yeni devir android devri ancak ne kadar sürer bu da ayrı bir durum

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkeles84
    mkeles84's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2015
    Erkek

    Türkiyede Cobol yazan birilerine rastlamak hem de tahribatta, vay be. Dilek mi tutsam 😀 8 yıldır Cobol yazan biri... 

    mkeles84 tarafından 02/Eyl/16 01:27 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2009
    Erkek
    mkeles84 bunu yazdı

    Türkiyede Cobol yazan birilerine rastlamak hem de tahribatta, vay be. Dilek mi tutsam 😀 8 yıldır Cobol yazan biri... 

    IBM Mainframe mi kodluyorsunuz hocam neden COBOL?

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    Konuda kimse bir düşüncesini söylememiş.

    Benim konuda piç oldu. :)))

Toplam Hit: 2291 Toplam Mesaj: 16
android gelecek kariyer