Android Rootlamak Ve Garanti Durumu..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hacılar bende şimdi bi tane turkcell t11 var. içindeki turkcellin romu. ağzına kadar gereksiz trkcell uygulamasıyla dolu. ve ciddi manada yavaşlatıyor. uygulama yöneticisinden kapatsam bile yine açılıyorlar. root yapmaya çalıştım ama uyumlu root şeysi bulamadım. 

şimdi sorum şu:  buna başka bi rom kursam. atıyorum 2.3.5 var içinde, ben 2.2 kursam mesela. tamamen farklı bi rom olsa, ama rootlu olmasa, yine de garanti dışına mı çıkıyor? 

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Normalde çıkmaması lazım ama cinslik yapıp çıkarabilirler

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sen garantiyi düşünme hocam. Rom değiştirmek garantiyi bozmaz. Root garantiyi bozar. Ama root edip istediğin rom u kurduktan sonra unroot edersin garanti kapsamına girer =)

Telefonunu root etme. Onun yerine şöyle bişey yap.

-Bilgisayarına odin programını yükle.

-Orjinal 2.3.x bir rom bul internetten ve bilgisayarına indir.

-Odin kullanarak telefona flash atarsın ve istediğin rom u yüklersin. Kullanımı çok kolaydır.

-Yeni rom yüklenince turkcell uygulamalarına elveda dersin. =)

Odin kullanımı şurada resimli olarak var. http://pcmyandroid.blogspot.com/2012/02/odin-ile-rom-yukleme-talimati.html

Bunun dışında odin sana karışık görünüyorsa tek dosya olan orjinal rom kullanırsın. Odin de 4-5 yer yerine en alttaki  One Package yazan kısmı kullanarak tek paket olarak kurulumu yaparsın. Rom 5 dk içerisinde hazır olur =)

Detaylarını anlatırım.

Ayrıca Cyanogenmod rom larını 2 aydır deniyorum. Tavsiye etmiyorum. Orjinal rom lar daha iidir.

Tavsiye rom: v2.3.6

Tam türkçedir. Sorunsuz ve stabildir. Pil dostudur.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

opus un dediğini yap mantıklı geldi.

+ olarak orjinal romu yedekla sakla biyerlerde dursun garantiye yollucak olursan orjnali yükle cinslik çıkarabilirler.

Bknz:işletim sistemini değiştirmek garantiyi bozar diye benden para istedilerdi. 10 günde falan anca çözebildim problemi.

sana da böle cinslik yapabilirler.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sizi bilmem ama ben telefonumu garanti de tamir ettirmem. Tanıdığım sağlam bi telefoncu var. 10 yıldır onda tamir işimi uygun fiyata ve kısa sürede (1-2 saat) hallediyorum. Sadece telefon değişim işleri için garantiye giderim :)

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

rom atmadan uygulamaları root olup uygulamaları /system/app dan kaldırısan olur

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    dostum unroot edersin tekrar garantiye girer yalanlarına inanma :) telefonun kaç kere root edildiğini anlayabiliyorlar hepsi kayıt altında teknikerleri salak sanmayın.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

CodeInside bunu yazdı:
    -----------------------------
    dostum unroot edersin tekrar garantiye girer yalanlarına inanma :) telefonun kaç kere root edildiğini anlayabiliyorlar hepsi kayıt altında teknikerleri salak sanmayın.

hocam şu usb jig olayları var telefonlara göre değişiyor mesela benimki ace 2-3 dolara bile gördüm ebayda falan.

http://forum.donanimhaber.com/m_50493391/tm.htm

sayacı sıfırlıyor diye biliyorum

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

samsung için çakarsın bitane orjinal rom odin den. olur biter

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    insidae bunu yazdı:

CodeInside bunu yazdı:

hocam şu usb jig olayları var telefonlara göre değişiyor mesela benimki ace 2-3 dolara bile gördüm ebayda falan.

http://forum.donanimhaber.com/m_50493391/tm.htm

sayacı sıfırlıyor diye biliyorum

evet bende duymuştum bunları bu kadar ucuz olduğunu bilmiyordum :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

sağolun hocalar içim rahatladı ancak...  sittiğimin romunu bulamadım. bi tane yunanistan operatörü de aynı turkcell gibi alıp telefonu kendi romunu çıkartmış. bi onu bulabildim. ancak ne olur olmaz diye turkcell romu yedeklemeden yapmayayım dedim. ama yine bu sefer rootlu olması gerekiyormuş telefonun.

ayrıca root da yapamıyorum aleti. ne denediysem olmadı. zaten rootlu yapabilsem içindeki trkcell programlarını kaldırcam. yani hertürlü bi ipnelik çıkıyor.

son çare olarak zte'ye mail attım. maili bekliyorum.

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
Toplam Hit: 2775 Toplam Mesaj: 12