Android Üzerinde Windows 95 Çalıştırma
-
Öncelikle belirtmek isterimki bizzat kendim 1 GB ram ve 1.3 ghz işlemcili telefonumda test ettim çok hafif kasılmalar vardı.Fareyi kullanmak için fareyi tutup tıklamak istediğiniz yere sürükleyin, ekrandan elinizi çekmeden.
Telefonumuza https://play.google.com/store/apps/details?id=org.hystudio.android.dosbox&hl=tr şu programı kuralım.
Sonrasında https://cloud.mail.ru/public/a9c5033d145e/W95.rar linkinden Windows 95'in img dosyasını indirelim.Rar'dan çıkarınca boyut artacaktır.
İndirdiğiniz Windows 95'i rar'dan çıkarıp hafıza kartınıza win klasörü açarak atınız.Dosya yolu şu şekilde olmalıdır ; /sdcard/win
Sonra aDOSBox isimli programı açalım.
Menü tuşuna bastığımızda karşımıza çıkan menüden SDL settings ->video setting ->on-screen magnifying glass (sharper screen) şeklinde ayarımızı yapalım.Tekrar menü tuşuna basıp OnScreen Keyboard butonundan ekran klavyemizi açalım , ve komut satırına cls yazıp ekranı temizleyelim.
Ardından /sdcard/win klasörümüzü sanal bir D: sürücüsüne mount edelim.mount d: /sdcard/win
Ardından D: yazip D: sürücümüze girelim.
d:
D sürücüsündeki imaj dosyamızı A sürücüsü üzerinde mount edelim.
imgmount a: d:w95.img
ve sonra boot edip Windows’u çalıştıralım.
boot w95.img

-
Xp kurmustum bende gecen hafta, baya guzel oluyo.
-
Samsung tablate yükleye bileceğim microsoftun en üst işletim sistemi nedir acaba,
-
bu günleride mi görecektik başımıza taş yağacak.:))))
titreşimli bataryası olan 5110 zamanları geldi aklıma :(
ciscoveryde bi deneyeyim.
yaşasın göt cebinde windows taşımak.
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı
Xp için hazır imaj varsa atar mısın hocam ? İmaj çekmeye üşeniyorum. :)
-
Mustafa bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdı
Xp için hazır imaj varsa atar mısın hocam ? İmaj çekmeye üşeniyorum. :)
Hocu isteyim simdi, eve gidince bakayim bi pc ye.
-
1gbramli telefonum olunca denicem. cift cekirdekli islemcim olsun direkt ubuntu kurcam mk
-
Iyimis harbi. Acaba xpde calisir mi ? kesinlikle kasar ama exe leri filan kullanabilirmiyiz ?
-
oldu olacak mac kurup ipa yazılımı yazsaydınız. kankiler:)
-
adama bunu yazdı
İlk iPhone'a Android kurmuşluğum var.Fakat telefon o kadar ağırlaştı ki neredeyse çalışmıyordu. :)
-
Mustafa bunu yazdıadama bunu yazdı
İlk iPhone'a Android kurmuşluğum var.Fakat telefon o kadar ağırlaştı ki neredeyse çalışmıyordu. :)
para kazanmak istiyorsan ki kod bilgin varsa emulatörle ios çalıştıracak ve bunu s3 lere s4 lere kurmayı başara bilirsen köşelik olursun