Android Ve Mysql Problemleri
-
Bir proje hazırlıyorum, internet servis izni alacak kurulumda, daha sonra internet bağlantısı üzerinden php sayfasına gidecek, php sayfası sql sorgusunu veritabanı üzerinde çalıştırıp androide sonucu gönderecek ve uygulama gelen sonucu gösterecek.
Şimdi bu olayı sadece android ile yapabilir miyim diye baktım. java ile jdbc kullanılarak yapılabilir denilmiş, bir de benim seçtiğim yolla yapılabilir denilmiş. phpyi javadan çok bildiğim için bu yolu seçtim, ki veritabanına eklemeleri php ile yapmayı planlıyordum zaten.
Şimdi bikaç sorum/sorunum var;
- php ile yapıcam iyi güzel ama json kullanılıyormuş ve json ve javascript bilmiyorum. Örnek proje var elimde inceleyeceğim ama; php ve json ilemi kolay olur yoksa jdbc ile mi?
-elimdeki örnek projeyi debug ediyorum, çalışıyor ama veritabanı işlemi yapacağım zaman hata veriyor. Sebebide avdde oluşturduğum emulatörün internet bağlantısı yok. "Failed to load wifi driver" diyor. Çözümünü araştırdım, biri demiş dns yüzünden sorun oluyor, öbürü demiş bilgisayarın lan kartını devre dışı bırak(internetini kes) öyle olur. Var mı bunun bir çözümü?
Localhostta php dosyalarını ve veritabanını çalıştırıyorum ama emulatör localhosta erişemiyor internet olmayınca. AVD ile internet erişimi yapıp localhostla iletişim kurabilir miyim? Yoksa illa uygulamayı telefona atıp bir de host ayarlayıp telefonun wifisi üzerinden o hostamı erişim yapmalıyım?
-
Jdbc kullan diger işte ise json a gerek yok xml vs de kullanabilirsin. En kolayı Jdbc
-
ETRoot bunu yazdı
Jdbc kullan diger işte ise json a gerek yok xml vs de kullanabilirsin. En kolayı Jdbc
Önerini dikkate alıp bi iyice inceliycem jdbc ile nasıl olduğunu. Peki avdde internet olayını nasıl halledicem? Esas problem o.
-
Bu android emulator veya diger şeyler sanal bir host oluşturuy çoğu ihtimalle. Java EE bunu bu sisteme benzer bişey kullanıyordu. Bağlantıyı yaparken localhost yerine 127.0.0.1 yaz dene
-
Bu arada Eclipse mi kullanıyorsun yoksa yeni bişi çıktı google çıkarttı onu mu kullanıyorsun
-
google çıkarttı dediğin eclipsein hazır android sdklısı değilmi zaten? Adt adı sanırım ama o da eclipse zaten. Şu an olay emulatörde wifinin açılmaması. Yarın kalkınca bi denerim 127.0.0.1 , sanırım dediğin doğru.
-
Ben action script ile Flash'ta, sayfa verisini okuyorum, sende öyle yapabilirsin belki java'da, islem.php'ye istemci gibi girip veriyi okuyabilir, sonra onu programda işleyebilirsin.
-
ETRoot bunu yazdı
Bu arada Eclipse mi kullanıyorsun yoksa yeni bişi çıktı google çıkarttı onu mu kullanıyorsun
Android Studio :)
-
wasd bunu yazdıgoogle çıkarttı dediğin eclipsein hazır android sdklısı değilmi zaten? Adt adı sanırım ama o da eclipse zaten. Şu an olay emulatörde wifinin açılmaması. Yarın kalkınca bi denerim 127.0.0.1 , sanırım dediğin doğru.
Bir proxy nin arkasında isen AVD ye bu bilgieri girmelisin..
-
VBDream bunu yazdı
Ben action script ile Flash'ta, sayfa verisini okuyorum, sende öyle yapabilirsin belki java'da, islem.php'ye istemci gibi girip veriyi okuyabilir, sonra onu programda işleyebilirsin.
Abi işte direk javayla olmuyo o iş, araya json verileri giriyo. Dediğin gibi android uygulaması istekte bulunuyo, php sayfası sorguyu çekiyo, ama php sayfasından gelen verileri okumak için jsonparser sınıfı yazmış adam. (Elimdeki örnekte böyle, ama phpdeki verileri düz javaylada çekebilirim herhalde, denemeliyim bunu.)
Javada jdbc ile direk sql sorgusu çekiliyo, öyle yapıcam sanırım. Ama şimdi bi freehost açtım php dosyalarını ayarlayıp oraya attım, veritabanını oluşturup birde uygulamayı telefona yükleyip deniycem. Duruma göre yine yazarım buraya oldu olmadı diye.
İncelediğim örnek;
http://www.androidhive.info/2012/05/how-to-connect-android-with-php-mysql/
-
wasd bunu yazdı
Bir proje hazırlıyorum, internet servis izni alacak kurulumda, daha sonra internet bağlantısı üzerinden php sayfasına gidecek, php sayfası sql sorgusunu veritabanı üzerinde çalıştırıp androide sonucu gönderecek ve uygulama gelen sonucu gösterecek.
Şimdi bu olayı sadece android ile yapabilir miyim diye baktım. java ile jdbc kullanılarak yapılabilir denilmiş, bir de benim seçtiğim yolla yapılabilir denilmiş. phpyi javadan çok bildiğim için bu yolu seçtim, ki veritabanına eklemeleri php ile yapmayı planlıyordum zaten.
Şimdi bikaç sorum/sorunum var;
- php ile yapıcam iyi güzel ama json kullanılıyormuş ve json ve javascript bilmiyorum. Örnek proje var elimde inceleyeceğim ama; php ve json ilemi kolay olur yoksa jdbc ile mi?
-elimdeki örnek projeyi debug ediyorum, çalışıyor ama veritabanı işlemi yapacağım zaman hata veriyor. Sebebide avdde oluşturduğum emulatörün internet bağlantısı yok. "Failed to load wifi driver" diyor. Çözümünü araştırdım, biri demiş dns yüzünden sorun oluyor, öbürü demiş bilgisayarın lan kartını devre dışı bırak(internetini kes) öyle olur. Var mı bunun bir çözümü?
Localhostta php dosyalarını ve veritabanını çalıştırıyorum ama emulatör localhosta erişemiyor internet olmayınca. AVD ile internet erişimi yapıp localhostla iletişim kurabilir miyim? Yoksa illa uygulamayı telefona atıp bir de host ayarlayıp telefonun wifisi üzerinden o hostamı erişim yapmalıyım?
ilk olarak projenin amacı bu degilse yani php ile database'e baglanip data cekin denmediyse ve sadece database kullanman gerekiyorsa Android icinde SQLite kullanabilirsin.veya php kismi zorunlu degil ama direk dtabase'e baglanmam lazim diyorsan microsoft azure mobile services de kullanabilirsin.
Onerilerin dısında bunu yapmak icinse JSON kullanmak zorunda degilsin.ornegi degistirip sadece sana text yollayan bir sey yapabilirsin ama bunu duzenli hale getirmek icin return code ve return message seklinde yazmıslar json objelerini.yani sen sadece "1/tNew entity is created" seklinde bir string gonderip bunu tab ile parse edersen de olur.ama benim tavsiyem hem yazilmis kod hem de daha duzenli olmasi acisindan json kullanmak.en son internet sorunu icinse sanal makine ile abartısız hicbir yapılmaz da cekilen eziyete de degmez.en azından test icin bir gercek android device bulup kullanmanı tavsiye ederim.sırf o virtual machine de olan yavaslık bile beni cileden cikartiyor yani onu kullanmak zorundaysan cok kolay gelsin sana :D.
jdbc ise direk android support u olmayan bir sey (android sadece SQLite destekliyor ).bu yuzden Mysql JDBC Connector library sini ekleyerek kullanmam lazım.onun dısında hic kullanmadım kolay mıdır zor mudur bilgim yok acıkcası.