Anıtkabir "De Saygı Defteirne Yazılanlar
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Halfeliğin niye kaldırdığıldığını soranlar, Anıtkabirde, Halifenin nası arkasına bakmadan malta adasına cıktığının fotoğrafı var, oraya bi göz atıversinler :)
-----------------------------Son halife Abdülmecid Efendi, halife dahil, bütün Osmanli hanedanina ülkeyi terk etme zorunlulugu getiren 431 sayili kanuna göre ülkeyi terketmek zorunda kalmıştır...
-
http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=1135
-
mugato bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Halfeliğin niye kaldırdığıldığını soranlar, Anıtkabirde, Halifenin nası arkasına bakmadan malta adasına cıktığının fotoğrafı var, oraya bi göz atıversinler :)
-----------------------------Son halife Abdülmecid Efendi, halife dahil, bütün Osmanli hanedanina ülkeyi terk etme zorunlulugu getiren 431 sayili kanuna göre ülkeyi terketmek zorunda kalmıştır...
-----------------------------işte ondan 431 uğurlu sayımdır :)
-
Kemal Atatürk ile Eleftherios Venizelos, ülkelerimizin yararı için, barış ve işbirliği dolu iyi bir gelecek yaratma çabalarına, geçmişteki çatışmaların ve faciaların engel olmasına izin vermeyerek, siyasi cesaret, insiyatif ve ileri görüşlülük göstermişlerdir.
K. Karamanlis
Yunanistan Başbakanı
24 Ocak 2008
bunu anlamadım ya yarımcı olurmusnuz :S :S -
Hürriyet gazetesinin sitesinden arşiv bölümüne girerek bu günün ertesi günü olan 25 ocak 2008 tarihinin haberlerine ve sanırım yılmaz özdil yazmıştı ayrıntılı olarak bekir coskunda olabilir, incelersen anlarsın hocam...
Yunanistanda baya problem olmuştu, hatta muhalefet baya laf sokmuştu karamanlise Anıtkabire nasıl gidersin die...
-
-----------------------------Hürriyet gazetesinin sitesinden arşiv bölümüne girerek bu günün ertesi günü olan 25 ocak 2008 tarihinin haberlerine ve sanırım yılmaz özdil yazmıştı ayrıntılı olarak bekir coskunda olabilir, incelersen anlarsın hocam...
Yunanistanda baya problem olmuştu, hatta muhalefet baya laf sokmuştu karamanlise Anıtkabire nasıl gidersin die...
-----------------------------
saol hocam buldum..bu arada yazarın adı oktay eksi ilgilenen için link bırakıyorum bakarlar..http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8097957&tarih=2008-01-25
-
recep tayyip erdoğan ın imzası atatürk' ün imzasına çok benziyor. bu saygı veya ziyaretçi defterinin mantığı nedir ?
-
Benim gördüğüm 3 adet defter var orada...
Birincisi mozaleden inerken sol taraftaki bayrak direğinden cıkarken sağda kalan müze girişinde, devlet adamlarının, devlet büyüklerninin, yabancı ziyaretcilerin geldiklerinde anı defterini imzaladıkları mekan, o defter ortalarda yok, masası orada duruyor ve o odada devamlı 2 güvenlik var, zaten her odada varda orada aralıksız duruolar...
O odanın duvarlarında, devlet büyüklerinin geldiklerinde defteri imzalarken çekilen fotografları var, necdet sezer, abdullah gül, tayyip erdoğan vs bunların deftere yazı yazarkenki fotografları var, hatta karamanlisin fotosunuda yeni koymuşlar :)
Onun haricinde, büyük yeni acılan cumhuriyet müzesini devam ederek gittiğinde, müzenin en sonunda, şu andaki mozalenin anlık görüntüsünün fln olduğu ekranı fln geçtiğinde, tam satış mağazasına gelmeden koydukları 2 tane defter var, birisinde büyükler için diğerinde cocuklar için yazıyor, vatandaş oraya gelerek anı defterine yazı yazıyor fln işte :)
-
-----------------------------Benim gördüğüm 3 adet defter var orada...
Birincisi mozaleden inerken sol taraftaki bayrak direğinden cıkarken sağda kalan müze girişinde, devlet adamlarının, devlet büyüklerninin, yabancı ziyaretcilerin geldiklerinde anı defterini imzaladıkları mekan, o defter ortalarda yok, masası orada duruyor ve o odada devamlı 2 güvenlik var, zaten her odada varda orada aralıksız duruolar...
O odanın duvarlarında, devlet büyüklerinin geldiklerinde defteri imzalarken çekilen fotografları var, necdet sezer, abdullah gül, tayyip erdoğan vs bunların deftere yazı yazarkenki fotografları var, hatta karamanlisin fotosunuda yeni koymuşlar :)
Onun haricinde, büyük yeni acılan cumhuriyet müzesini devam ederek gittiğinde, müzenin en sonunda, şu andaki mozalenin anlık görüntüsünün fln olduğu ekranı fln geçtiğinde, tam satış mağazasına gelmeden koydukları 2 tane defter var, birisinde büyükler için diğerinde cocuklar için yazıyor, vatandaş oraya gelerek anı defterine yazı yazıyor fln işte :)
-----------------------------bi 20 dakada beklediydim yazmak için ama yazılanları okudktan sora okumakla yetinip yazmaktan vazgeçmiştim
baknz. güzel sözler döktüremeyen şahsiyet
-
-----------------------------Benim gördüğüm 3 adet defter var orada...
-----------------------------ne çok defter varmış. anıtkabir i bende gezdim ama defterleri göremedim.