folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Apartman Yöneticisi Olmak Yada Olmamak

Apartman Yöneticisi Olmak Yada Olmamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Sakinsen sinir hastası olursun 

sinirliysen karakolluk yada katil olursun 

bu bahsettiğin evi satın aldıysanız satın kurtulun bence 

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

yeni tasindigim apartmanda ,

bizden önce apartmana dair kimse birsey yapmamis

kaderine terk edilmis gibi. aparmanin su vanasi yok.

apartmanda herkes yillardir su acik sekilde vana degistiriyorlarmis. kapi acik

asagi siginak olan yeri mutahhit dukkan gosterip kendine tapulamis. birinci kattan kolonlara su akiyor

çürüyor diyorlar yillardirda birsey yapmak akillarina gelmemis.

yandaki blokta da nerden ise su sizintisi var onlarinda umrunda degil.

gecen sene tinerciler gelip yangin cikarmis arka bahcede..

boyle bir düzeni var 

10 kisi var 

babamda yonetici olsun bu eksikleri bakalim falan diye milleti canlandirdi.

herkes o super falan dedi. sanki yillardir biri boyle desin istemisler gibi

sonrada sen ol diye ihaleyi bize attilar

iyi ilgilenelim dedik ama yonetici oldum demekle olmuyormus

defter alinacakmis

noterden onaylanacsk maliyeden vergi no.

...resmiyete dokersek cok isi var.

biz o kadar ugrasmak istemedik. 

hadi onu da yapsak

benim merak ettigim 

bir sorun olursa bizim sorumlulugumuz ne olacak.

yani simdi.mslum deprem meselesinden sonrada biraz tirstim 

temelde sorun varsa yada ciddi bir mesele de yonetici mi sorumlu oluyor.

bizim derdimiz eksigini birseyleriyle ilgilenmek. bahcesini yapmak.

yada boyle yillardir gitmis kendi hsline mi birakalim. o zaman ne olur ? 

ne pis işler ya bir binada bilmem kaç kişi uğraş dur...

bence sen hiç uğraşma bunlarla böyle müstakil evi müstakil arazisi olan rokfor bir babayiğit bul kaç git oralardan.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Akıllı , Ahlaklı , Şerefli , Namuslu , Adaletli kişiler yönetici olmazlarsa Akılsız , Ahlaksız , Şerefsiz , Namuzsuz , Adaletsiz kişiler tarafından yönetilerek cezalandırılır....
    Recep Yazıcıoğlunun dediği bir laf var. "Apartman yönetimine katılmayan millet mahalle yönetimine, şehir, il ve ülke yönetimine nasıl katılacak?"

Yıllardır eleştirdiğimiz olayın özeti bu konuda adeta toplanmış. 
    Enayi gibi sandıktan medet umup , AKPyi eleştirenler acaba akıllanır mı ? Bilmiyorum. Bu toplumdan bi bok olmaza inanıyorum ama kendimce çabalamaya devam ediyorum. 

İpleri SOYSUZlara bırakmayın.... 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

Çok sevdiğim bir söz vardır Çalışıyorsa tamir etme :))  Eğer işi resmiyete dökersen sorumlulukların artacak her şeyi resmi gayriresmi olarak seni öne atacaklardır.Bana fikrimi sorarsan fakri bina büyüğü gibi davranıp yönlendirme yapmak olacaktır.Binada yapılması gereken ne kadar iş varsa maliyet tablosu cıkartıp daire başına bölmek sonrasında işin ehli bir ustaya o işleri yaptırmak olacaktır.

O tarz yerlerde genelde sorumluluk kimse almıyor 

Tipik elini taşın altına koyma sakın davranışı. 

Bir grup vardır bilinçli olarak sorumluluk almaz başım ağrımasın der ve uzak durur.  (çoğunlukla her halttan yakınır.)
    Bir grup vardır milleti gaza getirip sorumlulukları onun üzerine yıkar. Sorun olduğunda gazladıkları kişiyi ilk linç eden bunlar olur.
    Bir grupta saf gibi gaza gelir , sorumluluğu alır ve yönlendirenle tarafından kullanılır.
    Bir grup sorumluluğu alır , hızlıca sorumluluğu başkasına yıkar ve işin kaymağını yer.
    Bir grup sorumluluk alır yavşak insanlar yüzünden yıpranır.

Sadece bir grup sorumluluğu alır , insanların yavşaklığını bilir ve buna rağmen yapmak istediği şeyleri yaparak o sorumluluktan sıyrılır... 

Sorumluluk almak her yiğidin harcı değildir. Ama bişeyler hakkında yakınmaktansa sorumluluk alıp çabalamak  daha doğrudur. 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı

ben oldum lanet gelsin. dis cephe isini bana kitlediler. bir suru tuhaf insan gelip teklif veriyor su siralar. cazip teklifler bir de. 

abey bizi sec senin dayreyi bedeve yabayim. balgona lav ışıkda yabarım yengöyle gahve felan içersünüz rumandik rumandik.

Türkiyenin küçük bir örneği... Rüşvetsiz iş dönmez ,  rüşvet yoksa kimse ihale alamaz.  Apartman yönetiminde bu olay bu şekildeyken düşünün diğer yerlerde nasıl ? 

Askerde yazıcı olana kadar karakterimden dolayı kimse arkadaşım değildi. Yazıcı olup , iki kantin , dış kurye ve spor salonu bana bağlanınca herkes arkadaşım olup yanladı. İstediklerini yapmayınca yine düşman oldular :))) Tipik Türkiye... 

Bu aralar 1999 depreminden bir anekdot piyasada dolaşıyor onu da yazayım. 

"İmar planı halk arasında tartışma yaratırken Salih Gün'ün kızı Nida Gün Dönmez o zamanları şöyle anlatıyor: Çok tepki çekti. Babamın en yakın arkadaşları babama küstüler. Ev izni alınmadı. Ruhsat alınmadı. Kendi evimizde rahmetli dedem bir kat daha çıkmak istedi ama babam kendi babasına bile izin vermedi. 'Burası deprem bölgesi baba kesinlikle olmaz' dedi. Her zaman söylediği söz, 'İnsan kaybetmektense oy kaybetmeyi yeğlerim'di.

DEVAMI İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ ░▒▓►https://www.yasamgazetesi.com.tr/guncel/99-depreminde-yikilmayan-fay-hatti-ustundeki-tavsancil-in-h221695.html

Kent Yaşam Gazetesi"

-0-

Kendi oturduğum sitede yönetici alenen rüşvetçiydi. Merkezi sistemle cayır cayır ısınan mükemmel bir siteydik. Doğalgaz geçişine onay verilmemesine rağmen şerefsizce boruları kestirmişti.... Sonrasında hakkında işlem yapılmadı. Çünkü çoğunluk pasifti.... İnsanlar pasif ve aciz oldukça birileri buna güvenip rüşvette yer. Her haltı yapar. Türkiye siyasetinin böyle olmasının bir diğer sebebi hesap soracak insan olmaması..... 

Millet muhalefeti sırf o rüşveti o yemesin ben yiyeyim kafasıyla yapıyor..... 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı

Abi babanın kişiliğine bağlı.

Hak yemeyi seven, para gelsinde nereden gelirse gelsin mantığında olan, vurdumduymaz, haysiyetsiz karaktersiz bir insan ise eğer kaçırmasın. Çok fazla avantajı var.

Ama iyi, insanların derlerini kendine dert edinen, problem çözme odaklı biri ise hiç bulaşmasın başına dert alır.

Babamdan önceki yönetici, sığınağa bir oda yaptırmış kileri olarak kullanıyor. Kilerin maaliyeti tabi aidatlardan. Çatıyı yaptırmış, çatı ilk yıl çöktü. (babam yönetici olduktan sonra) piyasa araştırması yaparken gelen en yüksek teklif, herifin yaptırdığının yarısı bile değil. Cebe atmış belli.

Binada sıkıntı oluyor, problem oluyor yaparız deyip hiçbirini yapmadı. Kendini zaten aidat vermiyormuş. Kapıcı olarak aldığı herifi çöp toplamak dışında gördüğümüz yoktu, akrabasıymış ipne (aq kapıcıda da mı torpil).

Daha gırla problem. Bu herif 2 sene yönetici olarak kaldı, en son babamlar isyan edince "her yıl 2 daire yöneticilik yapsın" diye anlaştılar. (3 sene önce), hala babam yönetici. Bütün derdini kahrını çekiyor. Babamda sessiz sakin biri, olur deyip sineye çekiyor. Kimse almıyor yöneticiliği üzerine (sen aslansın sen kaplasın diyerek babama iteliyorlar her seferinde).

Ev anahtarlık deposu gibi, Günde 3-5 kez kapı çalıyor. Yok elektirik panosu anahtarı, yok asansör anahtarı, yok ebesinin nikahı anahtarı diye çalan çalana. Birde sızlanıp şikayet edenler var yönetici görevini iyi yapmıyor diye. Ama seçime gelince aslansın kaplansın diyorlar, ihaleyi gene babamlara bırakıyorlar.

Sonuç olarkak baban karaktersiz bir piç değilse hiç o topa girmesin. Yazık olur.

Yukarıda yazdıklarımın tipik bir örneği... Yaşanmış gerçek olay :) 

Ortadaki sorun yönetici sorunu değil sorun çoğunlukta. O yüzden ben artık AKPye CHPye vb. partiye kızmıyorum. Bu halk s*kilmek istiyor. Onlarda s*kiyor.
    Eşek çok olursa semer vuran bulunur. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

öncelik ile işletme ve krar defteri alacaksın

sonra vergi dairesine gidip apartman adına vergi no alacaksın

sonra gidip bankaya hesap açacaksın 

sonra toplantı yapıp krar defteri dolduracaksın

toplantı saati tarihi

xx apartman sakinleri x asıl x vekil ile toplandı

gündem vsvsvsvs

karar 1. Apartman yöneticimiz dj oy birliğiyle seçildi

2. denetleyiciler rene ve holy seçildi

3.  2023 yılı için apartman aidatı muck muck tl olarak belirlendi

4. her yıl toplantı kararı alındı

diye gider böyle sonra bu karar defterinin altına herkez imza atacak

apartman gider makbuzu ve gelir makbuzu alacaksın yine kırtasiyeden 

işletme defterini notere tastik ettireceksin

bütün giderler gelirler makbuza dökülecek

sonra işletme defterine geçilecek

vsvs

Demokratik yaşam örneğidir. İnsanların bilinçlenmesi için bu olayların ciddiyetle yapılması gerekir. 
    Dedikoducu orospu mantığıyla veya şunlara laf sokayım kafasıyla yapılan toplantıların bir manası yok. Ve ne yazık ki yine halkın karaktersizliği toplantılarda kendisini gösteriyor... 

Kedi tekmelediği için tutuklanan Aytuğ Koyuncu ile ilgili videoları izlediğimde aklı başında insanların olduğu nezih bir sitede yaşadığını düşündüm. Ve gördüğüm kadarıyla çevresi kedici teyzelerle çevrilmiş. Eminim ki bu herif site toplantılarında kedilerle ilgili rahatsızlığını dile getirmiş ama çoğunluk bu adamı umursamamış ve nasıl kedi sevmezsin diyerek dışlamış. (ki elemanında elbette başka sorunlarıda olabilir.) Sonuç öfkesini zavallı hayvanlardan çıkartma acizliği....  Yani devlet noktasına büyütürsek bi çeşit pasif direniş bi çeşit terör eylemi..... 

Apartman yönetimi küçük bir devlet yönetimidir. O yüzden katılmak bilinç kazandırır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    yanak bunu yazdı

Babanı arka odaya kitle, yemeğini suyunu ver yönetici olmasın.. Olayı üstadlar şöyle özetlemiş :) 

https://youtu.be/ltEmLFtL_Xo

https://youtu.be/uvhCnYG85iE

https://youtu.be/aY77n5QoOIk

Toplumumuzun özeti kesinlikle mükemmel :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

Çok sevdiğim bir söz vardır Çalışıyorsa tamir etme :))  Eğer işi resmiyete dökersen sorumlulukların artacak her şeyi resmi gayriresmi olarak seni öne atacaklardır.Bana fikrimi sorarsan fakri bina büyüğü gibi davranıp yönlendirme yapmak olacaktır.Binada yapılması gereken ne kadar iş varsa maliyet tablosu cıkartıp daire başına bölmek sonrasında işin ehli bir ustaya o işleri yaptırmak olacaktır.

O tarz yerlerde genelde sorumluluk kimse almıyor 

Tipik elini taşın altına koyma sakın davranışı. 

Bir grup vardır bilinçli olarak sorumluluk almaz başım ağrımasın der ve uzak durur.  (çoğunlukla her halttan yakınır.)
    Bir grup vardır milleti gaza getirip sorumlulukları onun üzerine yıkar. Sorun olduğunda gazladıkları kişiyi ilk linç eden bunlar olur.
    Bir grupta saf gibi gaza gelir , sorumluluğu alır ve yönlendirenle tarafından kullanılır.
    Bir grup sorumluluğu alır , hızlıca sorumluluğu başkasına yıkar ve işin kaymağını yer.
    Bir grup sorumluluk alır yavşak insanlar yüzünden yıpranır.

Sadece bir grup sorumluluğu alır , insanların yavşaklığını bilir ve buna rağmen yapmak istediği şeyleri yaparak o sorumluluktan sıyrılır... 

Sorumluluk almak her yiğidin harcı değildir. Ama bişeyler hakkında yakınmaktansa sorumluluk alıp çabalamak  daha doğrudur. 

Siz ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ancak ben emlak sektöründe  çalışan birisi olarak direk konunun içerisindeyim.Öyle uzun uzun sözler yazmak ile bu işler olmuyor maaelesef.Artık büyük ve orta ölçekli sitelerde yönetim işlerini profesyonel site yönetim firmalarına vermiş durumda.Maalesef ki uzaktan göründüğü kadar kolay değil.Adam aidatını vermez ama daire niye pis der,neden kapı bozuk der,kapı yapılır kat malikleri dikkatli kullanmaz yine bozulurr.

SaNaL_AjaN tarafından 11/Şub/23 12:06 tarihinde düzenlenmiştir

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Bizim apt yöneticisi 10 yıldır  aynı hersene babama  falan söylüyor alın şu yöneticiliği diye  bıktım artık vs vsvs bide  bizim binada herkes daire  sahibi herkes  görüşüyor uyumsuz  kimse yok 

ama düşün adam onunla  bile  uğraşmak istemiyor çünkü  gereksiz  külfet.

ZalımMadam.10.07.24
Toplam Hit: 2412 Toplam Mesaj: 27
apartman yoneticilik apartman yöneticiliği