Apple, Fatih Projesi‘Nden Elendi
-
samsungla microsoft kapışır.Keşke vestele verseler kendi yağımızda kavrulalım hiç olmazsa.
-
Bana göre son derece gereksiz bir proje. Sanki eğitim sistemimiz mükemmle işliyor, ülkedeki tüm genç nesil belli bir eğitim ve bilince erişmiş de hepsinin eline tablet tutuşturup bilimsel ve eğitim ile alakalı kullanmasını bekliyorsun.
Parayı birilerine yedirip dağıtacaklar öğrencilere tabletleri, yarısı 1 sene içinde bozulacak bir kısmı satılacak geri kalanlar da öğrencilerin elinde oyun dolu şeylere dönüşecek. Apple da çekilmiş işin içinden microsoft da çekilirse büyük ihtimal android tabanlı olacak.
Ne kadar kısıtlı sistem yüklense bile bi root+custom rom a bakar iş. Yakında heryerde meb in dağıttığı tabletlere custom rom atma diye anlatımlar görürüz
Aynı şekilde akıllı tahta da çok gereksiz bana göre, yıllarca yeşil tahtada eğitim görenler eksik mi yetişti, bizim başımızdakilerin teknolojik gelişmeden anladığı bu işte. Ödüllendiriyorsun ama neyi niye ödüllendiriyorsun?
-
Türk firması alırsa hem paramız içerde kalır hem ekonomiye can kadar diye düşünebilirsiniz fakat donanımını diğer ülkelerden alıp birleştirip devlete dandik bi tableti 500 liraya satacaklarsa siktirsin gitsinler. Rüşvete kafayı takmayın artık rüşvet prosedür haline geldi.
manhyak tarafından 11/Şub/14 17:38 tarihinde düzenlenmiştir -
tablet gelse de oyun kursak :D
-
gereksiz diyen arkadaşlar o tablet dağıtılan çocuklardan sadece bir tanesi bile merak edip bu nedir ?
diye sorsa içlerinden bir tane bile
bill gates, tim cook , steve jobs çıksa yeter bu ülkeye.
-
HeYeT bunu yazdı
gereksiz diyen arkadaşlar o tablet dağıtılan çocuklardan sadece bir tanesi bile merak edip bu nedir ?
diye sorsa içlerinden bir tane bile
bill gates, tim cook , steve jobs çıksa yeter bu ülkeye.
Ahaha bu dediğine inandım mı sen hocam?
Bu nedir i herkes bu nedir diye soruyor zaten. Sen bu çürük eğitim sistemiyle nice billgates ler kaybettin belki de haberin yok. Tablet vermekle bill gates, steve jobs kazanılmaz.
-
Evet haklisiniz torpdo ve digerleri bizim ulkemizde herkesin akli sizin kadar daha zekileri olmadigindan egitimin bolesine gerek yok. Bizden akilli adam cikmaz ve mesela bu sitenin kurucusuda dogdugunda o dilleri biliodu bilgisayari gordugunde o dillerin ne ise yaradigini anladi. Azicik akilli ve buyuk goruslu olun ve YETER MILLETIMIZI APTAL YERINE KOYDUGUNUZ. sizunde diger vatan haini dediklerinizden bi farkiniz yok cunku sizde kendi milletinizin haini avrupa taklitcisisiniz.
-
ayhun bunu yazdı
Evet haklisiniz torpdo ve digerleri bizim ulkemizde herkesin akli sizin kadar daha zekileri olmadigindan egitimin bolesine gerek yok. Bizden akilli adam cikmaz ve mesela bu sitenin kurucusuda dogdugunda o dilleri biliodu bilgisayari gordugunde o dillerin ne ise yaradigini anladi. Azicik akilli ve buyuk goruslu olun ve YETER MILLETIMIZI APTAL YERINE KOYDUGUNUZ. sizunde diger vatan haini dediklerinizden bi farkiniz yok cunku sizde kendi milletinizin haini avrupa taklitcisisiniz.
Benim yazdıklarımdan bana nasıl vatan haini ve avrupa taklitçisi damgası yapıştırdın. Sırf bu ithamlarından dolayı sana cevap verme tenezzülünde bile bulunmamam gerekir ama ben öyle bir insan değilim.
Hemen siz biz olayına da girmişsin. Siz kimsiniz biz kimiz bi açıklık getir de öyle konuşalım. Ben milleti aptal yerine koymaya çalışmıyorum tam tersine bilinçlendirip göz boyamalara karşı durmaları için olaya açıklık getirmeye çalışıyorum.
Ya senin anlamanda bir problem var ya da ben kendimi iyi anlatamıyorum. Ben ne zaman milletimizi aptal yerine koydum bir söyler misin?
Benim demek istediğim böyle yarardan çok zarar sağlıyacak gereksiz projeler yerine alanında uzman (pedagog, öğretmen vs.) kişilerle birlikte eğitim sistemimizin temelini oturmaları lazım. Eline tablet tutuşturularak bilim adamı veya alanında uzman olmuş 1 kişi göster bana. Bir insanı eğitmeden eline birşeyi tutuşturursan elinde oyuncak olur gider.
"Bizden akilli adam cikmaz ve mesela bu sitenin kurucusuda dogdugunda o dilleri biliodu bilgisayari gordugunde o dillerin ne ise yaradigini anladı"
Heh bak ne güzel demişsin sana okulda programlama mı öğrettiler acaba bir sorarım. Tablet pcde bilgisayarı ve programlamayı ne kadar öğrenebilirsin?
Artık neredeyse her okula bilgisayar laboratuvarı var ama bi sor bakalım bilgisayar dersleri nasıl geçiyor okullarda.
Okumaya üşendiysen kısaca balık tutmayı öğretmeden (sağlam bir eğitim sistemi) öğrencilerin eline balık tutuştutursan (tabler, akıllı tahta vs..) çöp yatırım ve proje gerçekleştirmiş olursun.
-
milletin apple'ın ürünleri çok pahalı diye alamadığı bir ürünü devletin bedavaya dağıtması bence çok saçma bu kadar zengin bir ülke değiliz diye düşünüyorum.
-
tabi tabi öyle olmuştur...