Aptallar İçin Evrim
-
çok uzun be hacı /:
-
Evrim konusunda sorun ne aptallıktır ne de cehalet. Sorun kafaların afyonlu olmasıdır.
-
bence güzel bi konu henüz okumadım zaman bulunca okuyacam en azından provokasyon kokmayan bir başlık. okuduktan sonra yorumumu yapıcam :)
-
Maymundan mı geldik yoksa hala maymunmuyuz ?
Özetleyin aga çok uzun :D
-
Evet arkadaslar suan aptalsınız eğer bu yazıyı okuyupda bu arkadasa inamazsanız cahilsiniz bide arkadas darwin ve evrimin bir iliskisi yoktur demis
Darwin'in fikirleri üzerine inşa edilen modern evrim teorisi, bugün biyoloji biliminin temeli ve birleştirici öğesidir.
vikipediadan alıntıdır :|
-
Her dilden herkesin, ortak çabasıyla özgürce ve her şeyi ile bütün bir ansiklopedi üretmeyi amaçlayan ansiklopedi projesi.
Vikipedia'dan alıntıdır.
Demek istediğim vikipedia yazan yazıların %100 doğruluk payı yoktur.Adamın birisi gelir ve yazar bu kadar.Şayet birşeyin var olup olmadığını bilimsel olarak sorgulamak istiyorsan üniversitelerin büyük bilimsel araştırma dökümanları var oradaki bilgileri sun bize.Bayzin cahilli bırak dostum.Hocanın söylediği sikten bi hikayeyi dinleyip,etkilenip burada insanlara anlatmak için kullandığın beynini biraz daha çalıştır ve gözünle oku,beyninle yorumla...
-
.
-
warlock evrim ne la hacı:) bi açıklasana bizde bilelim şu saçmalığı...
-
Evrim'i daha önceden geniş araştırmalar yapan bir müslüman olarak kabul ediyorum. Fakat şu şekilde;
Bu evrendeki herşey, insan aklının alabileceği şekilde, mükemmel bir kararlılıkta, birbiriyle bağlantılı bir şekilde işlemektedir. Bilimadamlarının evrim teorisinde rastgele dedikleri kısımda işin içine kader girer. Canlılar arasında değişimler olduğu doğru. Fakat bu olaylar Allah'ın istediği doğrultu da gerçekleşir. Eğer rastgele denilen kısım doğru olsaydı evren işe yaramaz, sakat canlı ırklarıyla dolardı. Eğer birşey rastgele oluyorsa bir deneme yanılma sürecinden geçmesi gerek ve en iyisini bulana kadar değişim geçirmesi gerek. Fakat bunu kanıtlayan herhangi bir canlı yok? Her canlının kendine ait bir özelliği ve mükemmel kararlılıkta işleyen bir biyolojiik yapısı var.
Değişim var. Fakat rastgele olduğu söylenemez. Burada yine Allah'ın eli değmekte. Bütün canlı türlerinin doğaya yaratılıp ışınlanmasını bekleyemeyiz. Böyle birşey söz konusu olsaydı, en ateisti bile inanmaya başlardı. O zaman inancın bir anlamı kalmazdı. Çünkü Allah kendini doğrudan ele vermez. Herşey bu Dünya'nın kurallarına göre belli bir mantık ve düzen içerisinde işler. Çünkü insanlar bu Dünya'yı anlamak ve onun şartlarına göre yaşamak zorundadır. İnsan aklı kendi vücudunu anlayamasa, kendi Dünyasının işleyişi hakkında fikir sahibi olamasa nasıl burada barınacak?
Son olarak evrim teorisi konusunda bazı yanlış anlamalar var. Evrim teorisinin yaşamın başlancıyla alakası yoktur. Yaşamın başlangıcı apayrı bir konudur ve insan aklının yetmeyeceği, bilimin asla aydınlatamayacağı bir konudur. Siz bir canlıdan bir canlıyı kopyalama yöntemiyle vs üretelebilirsiniz. Fakat sıfırdan bir canlıyı onu da geçtik maddeyi yaratmanın imkanı yok. İşte orası insan aklının son noktaya ulaştığı yerdir. -
warlock bunu yazdı:
-----------------------------
Müslüman bir insan evrim saçmalığına inanmaz ben gibi.
İslam dinini kabul etmeyen evrime inanır çünki biz nerden geldik sorusunun yanıtını bulmak ister uydurabileceği en şeyde evrim teorisi olduğunu görür.
Bu kadar basit.Şahsi Görüşümdür kimse kırılmasın.
-----------------------------Yazının bir paragrafını bile okuduğunu düşünmüyorum.İslam dinini kabul eden insanlarda evrime inanabilir çünkü İslam mantık dinidir.Mantıklı olan herhangi bir şeye inanmanın müslümanlıkla kesişen bir yanı yoktur.