Araba Bası Alınacak.
-
Arkadaşlar merhaba,
Dün arkadaşımla bir takım kicker es 6.2 mid ve Macustic M serisi 4 kanal bir anfi aldık. Herkesin heyecanla beklediği kısım olan bass konusunda kararsız kaldık. Açıkçası fiyatlar da pek uygun gelmedi.
İkinci el malzeme almak konusu açılınca aklıma ilk olarak burası geldi. JBL, Kicker, Alpine vs. markalarda 25 veya 30 cm ufak kabinli temiz bir bass satacak olan varsa talip olabiliriz.
Selametle... -
barışda vardı sankitim hocam.
barisyigit -
hoca kickerla es deger powerbass var elımde sıfır
kabınıyle bır 270 tl lere felam satılıyor tahrıbata 210 tl kanıyle 1200w olması lazım 30 cm
-
lazz bunu yazdı
hoca kickerla es deger powerbass var elımde sıfır
kabınıyle bır 270 tl lere felam satılıyor tahrıbata 210 tl kanıyle 1200w olması lazım 30 cm
Hocam ilgilendiğin için teşekkürler ancak, piyasayı az çok bilirim.
İkinci el PUNCH 30cmlik bası 120 tlye satıyorlardı. Kabini çok kaba diye almadık.
Ben kicker es 6.2 sıfır, Macustic amfi kablosu sıfır ve Macustic m seri 4 kanal amfiyi 350 tl ye aldım.
Kalkıp bas için 270 lira harcamam. -
dogurdur hocam ben sadece soyledım bılgın olsun dıye
-
dıbızztt yanlış seçim.
öncelikle bası ne için kullanacaksın ?
araba için tamam nasıl bas seviyon? bummmm bummm diye derinden vurmasınımı yoksa güm güm diye aniden vurmasınımı seviyosun?
tercihin yumuşak temiz rahatsız etmeyen sade bi bass ise pioneer 308d4 ikinci el alınabilir veya bir üst modeli 309d4 bu aletler çift bobinli elindeki amfid büyük ihtimalle macustic mlx 600.4 bu amfilerin ikisinide 3 ohm da rahatça sürer amfiler zaten çift bobin 2 ohm da yetecektir sana lakin tek mid takımı ile.. bu arada 308d4 bulabilirsen temizini onu ara daha kalitelidir
sert bass istiyom ben arabanın vidaları sökülsün herkesi rahatsız edem arabanın içinde basınçdan ölem kalpp krizi geçirem diyosan da kicker iyidir.. ama ben nefret ederim bundan berbat bişey:/ şimdi jvc var çekemiyorum sesini bass-2 de şimdilik ilklerde güzel gelmesine rağmen 1 ay sonra bassda tiksindiriyor..
-
BosphorusPasha bunu yazdı
dıbızztt yanlış seçim.
araba için tamam nasıl bas seviyon? bummmm bummm diye derinden vurmasınımı yoksa güm güm diye aniden vurmasınımı seviyosun?
tercihin yumuşak temiz rahatsız etmeyen sade bi bass ise pioneer 308d4 ikinci el alınabilir veya bir üst modeli 309d4 bu aletler çift bobinli elindeki amfid büyük ihtimalle macustic mlx 600.4 bu amfilerin ikisinide 3 ohm da rahatça sürer amfiler zaten çift bobin 2 ohm da yetecektir sana lakin tek mid takımı ile.. bu arada 308d4 bulabilirsen temizini onu ara daha kalitelidir
sert bass istiyom ben arabanın vidaları sökülsün herkesi rahatsız edem arabanın içinde basınçdan ölem kalpp krizi geçirem diyosan da kicker iyidir.. ama ben nefret ederim bundan berbat bişey:/ şimdi jvc var çekemiyorum sesini bass-2 de şimdilik ilklerde güzel gelmesine rağmen 1 ay sonra bassda tiksindiriyor..
Özellikle bilen ağızdan dinlemek isterim;
Mid takımına bir kardeş gelmesi ihtimali var ancak model yeterlimidir ?
Amfi 2 yıl boyunca ynamaya karşı garantili. Bunun yanında yüksek performans için yeterlimidir. Başka bir ifade ile 25 cm bir bass + 2 takım mid kaldırır mı ?
Alpine ufak kabinli baslardan düşünüyoruz. Çok mu sönük kalır ? -
MustyKTE bunu yazdı
barışda vardı sankitim hocam.
barisyigit -
bende jbl var ama satmıyorum onu teyp anfi mid vs. seti var.
araç nedir hocam ? free air sw ile küçük kabin arasındaki fark için ?
-
BarisYigit bunu yazdı
bende jbl var ama satmıyorum onu teyp anfi mid vs. seti var.
araç nedir hocam ? free air sw ile küçük kabin arasındaki fark için ?
Araç 2000 Megane Coupe.
Teyp için mesaj atmıştım zaten. Satıyorsan talip olabiliriz. -
NaZi_ bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
dıbızztt yanlış seçim.
Özellikle bilen ağızdan dinlemek isterim;
Mid takımına bir kardeş gelmesi ihtimali var ancak model yeterlimidir ?
Amfi 2 yıl boyunca ynamaya karşı garantili. Bunun yanında yüksek performans için yeterlimidir. Başka bir ifade ile 25 cm bir bass + 2 takım mid kaldırır mı ?
Alpine ufak kabinli baslardan düşünüyoruz. Çok mu sönük kalır ?alpin basları dinlemedim kullanmadım ama araç hb ise ufak bişey de yetebilir ama yine de sen 30 cmlik benim dediklerime bak tatlı tatlı geçinirsin yıkmaya gerek yok etrafı. bu arada bende deh-8350sd var hoş alet macustic mlx600.4 yada mtx600.4 dü tam bilmiyom amfi sendekiyle aynıdır büyük ihtimalle. amfi on numara diyebilirim ısınmıyor kapanmıyor kesilme yapmıyor bende 400rms bass jvc kicker ds650.2 mid 1 takım var başkada bişey yok. belki bi takım daha mid alabilirim midler 60 rms4 ohm luk lakin midler 2 ohm dada çalışabiliyor ve 90rms civartı bişey istiyorlar sanırsam amfide 2 ohmde 90 100 arası veriyor. yani sen de ikinci mid takımını alırsan midleri ön arka ayırmadan sadece amfinin ön kanalına midleri 2 ohmda girersen tatmin edilebiliten olabilir. lakin bana kalsa ben giderim o amfinin yerine ömürlük h500 alırım kendimi sıkıp da keyfime bakarım..
benim araba boktan olduğu için sisteme özenmedim pek.. yakın zamanda allah nasip ederse 50.000 civarı bi araba alırsam ortalığın amk :D