Araba Motor Suyu Eksiltmesi
-
o6u2 bunu yazdı
çok şükür havasoğutmalı motor kullanıyorum.
la bi git :Dahmike bunu yazdıUzun yola gidiyorsun sıkıntı yaşarsın benım başıma geldi..Araba her durdugumda su koyman gerekiyor..Motor suyu tüketiyor akıtmada yapmıyor..
Ama motor sıcak oldugundan suda koyamıyorsun..Motoru yakarsın..
hocam yanlış bilgi, sıcak motora soğuk sıvı eklersen motor bloğunu çatlatırsın motor yanmaz. -
SweetyVolty bunu yazdıo6u2 bunu yazdı
çok şükür havasoğutmalı motor kullanıyorum.
la bi git :Dahmike bunu yazdıUzun yola gidiyorsun sıkıntı yaşarsın benım başıma geldi..Araba her durdugumda su koyman gerekiyor..Motor suyu tüketiyor akıtmada yapmıyor..
Ama motor sıcak oldugundan suda koyamıyorsun..Motoru yakarsın..
hocam yanlış bilgi, sıcak motora soğuk sıvı eklersen motor bloğunu çatlatırsın motor yanmaz.Motur yanmasını ondan dolayı demedim hocam :) Su biterse diye dedim..
-
csr288 bunu yazdıEyvallah hocalar yarın yola çıkmam gerek cuma kesin ilk isim o olacak bence hortum ama bakalım sık sık harareti kontrol edeceğim fırsat buldukça suyuna acip bakarım arabanin , servise baktıracagim
Hoca dikkat et sakata gelme :)
Soğutma sistemi elemanlarını basitten zora doğru kontrol ettir.
Küçük arıza motor indirmeye gidebilir direkt olarak.
Hortumlardan kaçak olabilir, kelepçeler gevşek olabilir.
Genleşme kabı ( su deposu ) zayıf ihtimalde olsa bir yerinden kaçırıyor olabilir. Kapağını da kontrol ettir.
Radyatör delinmiş olabilir, bunun için tamir kitleri ( sıvıları ) var ( sızdıran yerleri kimyasal özelliğiyle kapatıyor) ama kaçak büyükse kar etmeyebilir.
Silindir kapak contası yanmış olabilir. Bunun tespiti için bakılacak yerler aşağıdaki konuda var:
http://forum.donanimhaber.com/m_36125380/tm.htm ( aya nickli sahsın söylediklerini kontrol et 4. maddesini boşver )
Bu tespitleri de şu şekilde test edersin:
( Egzozdan beyaz duman ve su atıyor mu kontrol et yüksek devirde aracı çalıştırarak ( buharlaşma olarak çok az su atması normaldir ama buharlaşma harici bir miktar su atması belli eder kendini zaten ) , yine başka bir kontrol olarak genleşme kabının kapağını çıkart aracı çalıştır <soğukken açmaya dikkat> gaza basılı dursun yüksek devirde çalıştırarak motor rejim sıcaklığına ulaşıyorken su kabından oluk oluk su taşması oluyor mu ona bak. Oluk oluk su geliyorsa contan yanıktır. Hararet göstergesinden de sıcaklık yükselmesi takibini yaparsın )
vs vs. diye gider basit kontrollerden sonra tamirciye mutlaka uğra.
Kolay Gelsin Hoşçakal...
AnaMuhalefet tarafından 16/Ağu/12 01:26 tarihinde düzenlenmiştir -
hortumları kontrol et sıkıntı olabilir delik falan dün aynı şey başımıza geldi hortumdanmış
-
arkadaşlar babam baktırmış birşey bulamamışlar sonra babamın aklına geldi ve kapağı tam kapatamamış kesin buharlaştı şimdilik bir sıkıntı yol teşekküler her bilgi için
-
csr288 bunu yazdı
arkadaşlar babam baktırmış birşey bulamamışlar sonra babamın aklına geldi ve kapağı tam kapatamamış kesin buharlaştı şimdilik bir sıkıntı yol teşekküler her bilgi için
yok artık :D
-
KaRaKuLe bunu yazdıcsr288 bunu yazdı
yok artık :D
:D :D
-
beyler burdan devam edeyim 2005 opel astra enjoy 1,6 var aynı durum 1 haftadır bu araçtada mevcut baktırdık hortumlar su haznesi fln sağlam ama 250 km yol yaptım bir günde bastım birazda hararet fln yok su gözle görülür bir biçimdede ekslmedi fakat araba sürekli sogutma sıvısı diye hata veriyor su takvıyesı yapınca biraz hata gidiyor.
Birde araç 40 derece sıcakta niye radyatör fanını çalıştırmaz hocalar varmı fikri olan. ben fan çalışmadığı için suyun aşırı sıcaktan buharlastıgını dusunuyorum en kısa zamanda opele gidicem. fan uzun süre çalıştığında bile araç devreye girmedi ve arabayı alalı hiç sesini duymadım ne ilginç :)
-
csr288 bunu yazdıArkadaşlar 2001 model renault megane araba var babamın dedigine göre hararet olmamasına rağmen su eksiliyor ortalama 170 km de minimum a geliyor max tan sizce nedeni ne olabilir ?
ne tesadüftür ki aynı model, aynı marka , aynı sorun bendede vardı. rengi gümüş gri de de tam olsun . 1 yıl önce sattım kurtuldum.
kardeşim suyu dururken mi eksiltiyor. dururken eksiltiyorsa büyük ihtimal üst kapakta küçük çatlaklar var manifota kaçan su buharlaşıyor işin ilginç tarafı devirdayım halinde su manifota kaçmıyor dururken kaçıyor, çatlak küçük olduğu için sadece manifota gidiyor. yağa su karışımı olmuyorsa ve su eksiltme yaşıyorsan dediğim gibi çatlaktan oluyor. araba soğukken sürekli su ekle bu şekilde zarar görmez motor. ya arabadan kurtul yada üst kapağı değiştir.
dururken eksiltmiyorsa. tüm hortumları kontrol ettir ondanda olabilir. klima varsa onada baktır oda yapabilir. ben bu sorun için çok usta gezdim sadece biri sorunun ne olduğunu bulabildi.
-
2 olasılık
1. si radyatör veya hotumları delik
2. si silindir kapak contası yanık