Araba Tutması
-
yolculuktan nefret ediyorum mide bulantısı illeti yüzünden
ula 19 yaşıma geldim, otobüsle gidip gelirken annemin kucağına yatıom hala :S
hayır üniye gidip gelme durumu var artık annem yanımda olmucak ki
yanımdakine "midem bulanıo annem olur musun" mu dicem ?
neyse geyik bi yana, mide bulantısına kesin çözüm arıyorum, deyin ki misal
şunu karıştır ye, şunu iç, doğal yollarla...
saygılar sevgiler...
-
Limonlu soda.
-
kesin çözüm mü sen de bu problem varmı önce onu öğreneyim
-
benim bildiğim bunun hapları eczanede satılıyo
-
beni tutmaz ama ne kadar tutan gördüysem naneli şeker ve kolonya cekiyolar.
-
tuzlu leblebi bastırır hoca al yarım kilo hem canın sıkılmaz bi yandan yersin (:
-
bence on koltukta otur herzaman arkalara pek gitme
Arkada oturunca ufuk çizgisi görülmüyor. Araç tutması, iç kulakta hareket algılanırken, gözlerden sabit olduğunuz bilgisinin gelmesi nedeniyle yaşanır. Yani arkada otururken, beyin aracın hareket ettiğini anlamaz ve böylece vücut dengesi bozulur.
ahanda bunun nedenini bole acikliolar bilim insanlari ha imkanin yoksada RENNIE diye bi mide ilaci var agzinda eritiosun tavsiye ederim banada zaman zaman oluo mide bulantisina bende iyi gelio ama sen genede bi eczaciya sor recetesiz satilio...
-
yiğenim Luna parkda çarpişan oto ya bin öylelikle yenersin bunu:))
şaka bir yana da Eczane ye git deki araba tutuyor beni ilaç alicam ucuz bişi zaten alirsin yola devam edersin
-
Mutlaka otobüsün en önüne otur ve önüne bak sağa sola bakma. Eczaneden mide bulantısı için hap al. 6 saatte bir içiyorsun. Birkaç yolculuğu bu şekilde yap. Sonra hapı al ama içme yine ön tarafa otur. Miden bulanmazsa hapı içme bir daha da alma ön tarafta oturarak git gel. Sonradan alışırsan arkalarda da yolculuk yapabilirsin. Ben bu şekilde mide bulantısından kurtuldum. Otobüs tutmasının nedeni beyninin algıladığı hareket ile gözlerinin aynı hareketi algılamamasıdır. O yüzden önünü görmen gerek.
-
İyisi mi sevgili bul da o annelik yapsın :P
Neyse,ben de aynı konudan mustaribim hocam...zencefil öneriliyormuş ama deneyemedim bir türlü...çareyi müzik ile uyuyarak buluyorum...
-
exTreMe bunu yazdı:
-----------------------------bence on koltukta otur herzaman arkalara pek gitme
Arkada oturunca ufuk çizgisi görülmüyor. Araç tutması, iç kulakta hareket algılanırken, gözlerden sabit olduğunuz bilgisinin gelmesi nedeniyle yaşanır. Yani arkada otururken, beyin aracın hareket ettiğini anlamaz ve böylece vücut dengesi bozulur.
ahanda bunun nedenini bole acikliolar bilim insanlari ha imkanin yoksada RENNIE diye bi mide ilaci var agzinda eritiosun tavsiye ederim banada zaman zaman oluo mide bulantisina bende iyi gelio ama sen genede bi eczaciya sor recetesiz satilio...
-----------------------------doğru söylüyo
discovery channel >> brainiac 'da bunu denediler. şöfor vb. kişiler aracın ne duruma gireceğini an ve an gördükleri için sorun olmuyo.