folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Araç Ruhsattan Hasar Vs Sorgulaması Yapmak

Araç Ruhsattan Hasar Vs Sorgulaması Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

Hocalar ikinci el bir araba almaya niyet ettik, araç sahibi ruhsatın fotosunu gönderdi. hasar, tramer, km vs için her sorgu 180 TL miş. https://www.sbm.org.tr/tr/sms-sorgulamalari

Random hareket edip durduk yere para harcamamak için asgari yapılması gereken sorgular nelerdir, hangilerini yapsak ilk etapta yeterli olur sizce?

Kimi zaman sevmektir dünya...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sahibi arabayı kaskodan yaptırmak yerine sanayide kendi cebinden para ödeyerek yaptırdıysa ki zaten ufak tefek hasarlarda çoğu kişi artık poliçesi bozulmasın diye kendi cebinden karşılıyor bu sorgulamadan bir şey çıkmaz. Bence boş iş. Sağlam bir ekspertizciye götürmek en temizi.

Gitmeden öncede satıcıya açık açık "kardeş araç dediğin gibiyse ekspertizde baktırırım ekspertiz parasını karşılar oradan notere geçeriz ama farklı şeyler çıkarsa ekspertiz ücreti sana ait" diyeceksin. 

Zaten malına güveniyorsa ve yalanı yoksa sorun değil der.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Sahibi arabayı kaskodan yaptırmak yerine sanayide kendi cebinden para ödeyerek yaptırdıysa ki zaten ufak tefek hasarlarda çoğu kişi artık poliçesi bozulmasın diye kendi cebinden karşılıyor bu sorgulamadan bir şey çıkmaz. Bence boş iş. Sağlam bir ekspertizciye götürmek en temizi.

Gitmeden öncede satıcıya açık açık "kardeş araç dediğin gibiyse ekspertizde baktırırım ekspertiz parasını karşılar oradan notere geçeriz ama farklı şeyler çıkarsa ekspertiz ücreti sana ait" diyeceksin. 

Zaten malına güveniyorsa ve yalanı yoksa sorun değil der.

Hocam ben arabama güvensemde ekspere güvenemiyorum :) Mutlaka denk gelmiştir aynı araç 4 eksper raporu 4 tanes bir birinden farklı :)) Ben aracımı satarken de garanti veriyormusun diyorlar böyle izah ediyorum haklısın diyorlar sonra.Bu gün sıfır araçlarda bile farklı eksper raporları alınabiliyor maalesef

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

devletin noterlere entegre bir expertiz olayına girmesi lazım. artık expertizler de insanları dolandırabiliyor satıcı ile anlaşıp. kimseye güven kalmadı memlekette. devlet güvenceli olursa bu işleri yapmanın külfeti de büyük olacağı için çok girişmezler diye düşünüyorum.

goo.gl/qBNZmW
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Sigortacınıza şase no veriyor bilgi istiyorsunuz 

Benm almayı düşündüğüm bir araç sel hasarlı çıkmıştı mesela sigortacı uyandırmıştı

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

Şimdi şöyle aracı ekspertize değil, araca aracılık eden sanayideki usta tarafından kontrol edilecek, o buldu arabayı, bende bi işim olsa o ustaya gidiyorum zaten. usta arabanın motoruna yürürüne vs bakacak. ben onun haricinde bu servisle neyi sorgulayım diye soruyorum aslında.

Kimi zaman sevmektir dünya...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek
    the_ilkay bunu yazdı

Şimdi şöyle aracı ekspertize değil, araca aracılık eden sanayideki usta tarafından kontrol edilecek, o buldu arabayı, bende bi işim olsa o ustaya gidiyorum zaten. usta arabanın motoruna yürürüne vs bakacak. ben onun haricinde bu servisle neyi sorgulayım diye soruyorum aslında.

Götürdüm alacağım arabayı sanayideki bir motor ustasına, ben bunun neyine bakacağım deyip azarlamıştı bide herif. Parasıyla bile yapmıyor namussuzlar. Ekpertize soktum, adam en ufak kusuru abarta abarta anlatıyor, korkutuyor. Anlattıklarının çoğu fos çıkıyor. Üstüne birde motoru falan zorladığı ile kalıyor.

Hadi diyelim götürdük ekpertize,  araç sahibine de dedik ki "fos çıkarsa parayı sen öndersin". Araç sahibi zaten şerefsiz ise, yalan söylüyorsa o parayı vermez. Ekpertiz de zaten ön ödemeli olarak senden alıyor. Araç fos çıksa bile araç sahibinin ödeme ihtimali nedir ki?

FrodoTheYuzuksuz tarafından 05/Kas/25 16:09 tarihinde düzenlenmiştir

Acı Çekene Saygı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

Hasar kaydı varsa mutlaka parçayı da sorgulat. Km oynamışsa büyük ihtimalle denk gelir. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Hocam sana tavsiyem, kesinlikle ama kesinlikle OTO Rap(!)or'dan uzak dur.

Amına koduklarımın hepsi galericilerle anlaşmalı.

Kargayı bülbül diye çakıyorlar millete, din iman kalmamış kimsede.

Ekspertiz yaptıracaksan ümran'ı tavsiye ederim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

Ekspertize para vermeden once 100 200 liraya bir rot balansciya gir. Durumu izah et. Adamlar kontrol etsinler. Oradan gecer not alirsa ekspere sok. Yok derseki bunun alti yamuk yumuk 100 200 lira sadakan olsun 

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

180 liradan daha kaçmaya çalışırsan arakdan on binlerce zarar gelir tek tek sorgula gitsin özellikle parça sorgu zaten , expere giderim yok dediğinin dışında birşey çıkarsa araç sahibi öder laflarını geçin ödetebiliyorsanız kavga gürültü seviyorsanız o yolu seçin yoksa en temizi önden sorgulatacaksın bir zahmet burası kurtlar sofrası

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Toplam Hit: 716 Toplam Mesaj: 14
ikinci el araç sorgulama