Aradığım Yazı Hangi Dosyada Kayıtlı ?
-
bir dizi ceşitli isimlerde notepad word html php dosyalarım var .. neyazdığımı biliyorumda nereye yazdıgımı unuttugum için veya web tasarım yaparen bir suru dosya arasından acaba bu kod hanginin icinde diye tek tek bakmatansa benim yerime bulabilicek program türü bişiyler varmıdır acaba ?
-
Hocam PSpad adlı zengin metin editorunu indir (türkçeside mevcut) Free yazılımdır.
Klasör içinde arama özelliğini seç, Aranması gereken dosya uzantılarını yaz php html xml txt
Arat de vermiş olduğun klasörün içindeki tüm dosyalarını tarar.
Benim olmazsa olmazım :)//editt Buyur Ekran görüntüsü
-
sanırım arkadaş dosyayı aratmak istemiyor. txt içindeki yazılarda aratmak istiyor.
-
crimeangel bunu yazdı:
-----------------------------sanırım arkadaş dosyayı aratmak istemiyor. txt içindeki yazılarda aratmak istiyor.
-----------------------------Tamam hocam
mesela atıyorum smf scriptinin içinde bir metin aratacan kod olabilir metin olabilir, pspadı açıyorsun smf klasörünü veriyorsun , smf klasörünün içinde hagi dosya türleri aratılması gerektiğini dosya uzantıları ekleyerek sağlıyorsun, mesela php ve xml uzantılı dosyaların içinde ara diyorsun, efendime söyliyim aradığın kelime dizinini yazıyorsun, o dizini smf klasöründeki tüm dosyaları tarayarak arıyor varsa gösteriyor. Mesela ahmet aratıldı , ahmet users.php dosyasının 50. satırında diyor. -
windows 7 nin arama bölümü dosya içindede arama yapııyor olması lazım. :|
-
ok ozaman iyimiş. bende edineyim bu programı. zaman zaman banada lazım oluyo. sağolasın.
-
tesekkurler kardeşim cok işime yarayacak arıyorum arıyorum tek tek olmuyordu ... cok sagol ..
-
Simple search replace de senin isini gorucek bir program kullanimida basit ayrica hizli. Klasoru goster arayacagin cumleyi yaz bitti. Tum dosya turlerinde arama yapar. http://www.rjlsoftware.com/software/utility/search/screenshots/mainscreen.jpg
-
Notepad ++ da kullanabilirsin
-Dosyalarını programa sürükle
-Ctrl + F yapıp. Tümünü tüm açık belgelerde bul seçeneği ile
-
bende böyle birşey arıyordum. bir ara linuxta böyle bir program kullanmıştım ama ismini hatırlayamadığım için bulamıyorum.
-
zaman zaman banada lazım oluyo. sağolasın.