folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aramızdaki AIESEC'erlar !

Aramızdaki AIESEC'erlar !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Baktım konu yok, dedim kimler AIESEC'er kimler değil görelim.Ben bu sene katıldım.Bir kaç ay oldu ama güzel birşeye benziyor.Şimdiden bir çok tecrübe kazandım.AIESEC sanki bir grup, topluluk değil de, şirket gibi.Görev alınca falan farklı.Siz ne düşünüyorsunuz ?

Merak edenlere AIESEC ;

AIESEC Nedir ?

- Öğrencilere ve 50.000 üzerinde üyesine; 110 ülkede, yurt dışında staj ve 10.000 liderlik fırsatını sunan bir kuruluştur.Üyelerine geleceğin lideri ve yeteklerini, vasıflarını keşfetme imkanı sunar.

Bir senede 350'nin üzerinde konferans ve 4.000 in üzerinde organizasyonla ortak çalışma yürütür.Üyelerin tamamen gönülülük ile çalıştığı uluslar arası bağımsız bir platformdur.

AIESEC : Association Internationale des Estudiants en Sciences Economiques to Commerciales

----------

Biliyorum müridler üşengeçtir kısa tanım ;

Baştan sona gönüllü şekilde öğrencilerden olan, hiç bir kurum, kuruluş, siyasi örgütle bağlantısı olmayan topluluktur.Amaç AIESEC içinde görev alıp , size liderlik ve yeteneklerinizi geliştirir.

Son zamanlarda mülakat yapıldı.Onun tecrübesini ilk defa tattım.NEdir, nasıl olurmuş, ne giyilir vs..Bir işiniz olmuş gibi düşünün değişik deneyimler var.Toplantılara katılmadım ama toplantılar oluyrmuş çok güzel.Bölgesel kongre var şimdi bayram dnüşü, sonra atemco.110 ülkeden insanlar gelecek.Arkadaşlarınız fln farklı duygu.

Memnun olabilirsiniz yada olmayabilirsiniz ama denemeniz gerek.Ben gelecek için AIESEC, eğlence için dans kursuna gitmeye başladım :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

iyide register butonu yokmu bizde oluşuma dahil olalım :|

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

ben 50 yaşındayım katılabilirmiyim

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

açık lisedeyim katılabilirmiyim nereye başvurucaz

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Kusura bakmayın onları açıklamamışım :) Öğrenci olmanız gerekiyor ve Türkiyede sadece şuralarda var

ADANA ,ANKARA , ANTALYA ,BURSA ,DENİZLİ ,EASTERN MEDITERRANEAN (kıbrıs), ESKİŞEHİR , GAZİANTEP , ISTANBUL , IZMİR ,KOCAELİ

Sıkça sorulan sorular : http://www.aiesec.org.tr/home.php?page=sss

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

dead_march bunu yazdı:
    -----------------------------

Dostum üniversite de oluyor..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek
    Kampüste kafamızın etini yediler kayıt olun diye iyi dedik kayıt olduk. Etkinlik takvimi bozukmuş sitedeki bir bok yazmıyor, halbuki seminerler olmuş bitmiş.

He is finding himself.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

bende kocaeli şubesi üyesiyim ama sakaryada okuduğum için aktif olduğum söylenemez

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

dead_march bunu yazdı:

Dostum üniversite de oluyor..

saol dostum adanadavar madem budurumda bende seneye üye olurum

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

rotaryenler gibimi

All is well
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

yok dostum öğrenci birliği bu.AIESEC'i pazarlıyoruz.Yani çalışıp ne yaıyoruz dersen, AIESEC'te staj imkanları var.Parar verip millet staja gidiyor.İşte onları düzenliyorsun.

Ben yetenek yönetim (Team Management) yani insan ilişkileri gibi bir görevdeki takımdayım.gelen öğrencilerle ilgilenenler var.Başka ülkelerden staja gelenler yani.Gidenler var.Başka ülkelere staja gidenler.Pazarlama var.AIESEC için staj alıyor, firmalarla görüşürz.

Pazarlama bölümünde olursan bir sürü firma yetkilisinle görüşüyorsun.İş bulurken o insanlar destek verebilir size :) Giden öğrenciler tarafında olursan başka ülkelere gidebilirsin.Fakat herkesin bir takımda görev apacak diye bir kural yok.

Ağırlıklı olarak onlarda..NE imkanı sağlıyor ? İşteki gibi planlı işler ypaıyorsun.Sorumluluk alıyorsun, ilerde takımın olur.İngilize biliyorsan gelenlerle ilgilenip ingilizceni gelişttiriyorsun.Bir kongreye gidip bir sürü insanla tanışabilirsin.Dünyanın her yerinde evin olur.Çok güzel arkadaşlıklar kuruluyor.Başka ülkelere gidip orda 2 hafta ile 72 hafta arasında staja gidiyorsun orda kendi ofisinde yaptığın işi yapıyorsun..

Eğlence, gezi herşey var.Geçen yaz 80 rus geldi mesela bizim okula.Bir sürü eğlence fln.Güzel şeyler oluyor yani :) ARaştırın güzelde.Kafanıza yatarsa girin.Ama sorumluluk alıyorsunuz ona göre.Sorumluluk bana göre değil derseniz hiç girmeyin.

Toplam Hit: 4341 Toplam Mesaj: 19