folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Aranızda Tornacı Var Mı Versiyon 2

Aranızda Tornacı Var Mı Versiyon 2

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Abicim hiç birşey elde yapmanın zevkini vermez :)

O programi cam kullanmadan kendin yazmakta ayri bir zevkli 😄

Sistemlerdeki güvenlik açıkları, onu üretenleri unutmamanız için üretenler tarafından bırakılan bir hatıradır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adama
    adama's avatar
    Erkek

torna dıyınce kacıyorum tornacı oldugum halde 5 senedır tornadan kacıyorum guzel ıs teklıflerı aldım her zaman tornada bır sakatlık cıkardıgı ıcın uzak durmusumdur yolun başındayken dön reis)

Beleş wireless kahramanı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

İzmirde olsaydın seni çırak alırdık .. getir götür işleri yaptırıdım..

Tornada ağır ve uzunn parçalar sorun yaratır. Bir de anahtarı aynanın üstünde unutmak problemi vardır ki her tornacı bu acıyı tatmıştır (ayna dediğmiz parçayı sıkı sıkı tutan dönene parça .. bunun sıkma çenelerini sıkmak için anahtarla sıkılır, sen parçayı sıkarsın sonra anahtarı orda unutursun ve tornaya hareket verince anahtar merkz kaç etkisiyle fırlar nereye denk gelirse gari..)

Bundan başka işte tolerans bilgisi gerekir ki bu normalde sana verilen iş resminde belirtilmesi gerekir ki praikte bir çok yerde verilmez.. genel ölçü verilir .. anma ölçüsü .. kaba tolerans işlersin 0.5mm ölçü farkı kabul edilir yani

Uzun konu vesselam.. 

CNC konusunda bi dünya döküman yazılım var üstad .. 

solidworks vb yazılımlar katı modelleme aracıdır. 

solidcam , cam master vs programlar solid vs nin ürettiği CAD dosyasını temel alarak CNC cihazlar için Gcode üretir

Çok gelişmişlerdir . işleme stratejisi belirleyip ilkin kaba talaş boşaltma sonra ince hassas talaş kaldırma ona göre kesici takımın seçimi, bu işlem sırasında kesici takımda olan aşınma miktarı kadar kesici eksenini parçya yaklaştırma vs vs..

sende ingilicce de varıdır bilgisayar mühendisisin sen yapamıycan da ben mi yapacam.. 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

Tornada ağır ve uzunn parçalar sorun yaratır. Bir de anahtarı aynanın üstünde unutmak problemi vardır ki her tornacı bu acıyı tatmıştır (ayna dediğmiz parçayı sıkı sıkı tutan dönene parça .. bunun sıkma çenelerini sıkmak için anahtarla sıkılır, sen parçayı sıkarsın sonra anahtarı orda unutursun ve tornaya hareket verince anahtar merkz kaç etkisiyle fırlar nereye denk gelirse gari..)

Bundan başka işte tolerans bilgisi gerekir ki bu normalde sana verilen iş resminde belirtilmesi gerekir ki praikte bir çok yerde verilmez.. genel ölçü verilir .. anma ölçüsü .. kaba tolerans işlersin 0.5mm ölçü farkı kabul edilir yani

Uzun konu vesselam.. 

solidcam , cam master vs programlar solid vs nin ürettiği CAD dosyasını temel alarak CNC cihazlar için Gcode üretir

Çok gelişmişlerdir . işleme stratejisi belirleyip ilkin kaba talaş boşaltma sonra ince hassas talaş kaldırma ona göre kesici takımın seçimi, bu işlem sırasında kesici takımda olan aşınma miktarı kadar kesici eksenini parçya yaklaştırma vs vs..

sende ingilicce de varıdır bilgisayar mühendisisin sen yapamıycan da ben mi yapacam.. 

Hocam bu adam 5 veya daha uzeri eksenli bir cnc kullanmayacagi icin cam'e ihtiyac duymayacaktir alti ustu hobi cnc tas catlasin tas catlasin 3 eksen yapacagi parcalar cok alengirli olmayacaktir o yuzden eliyle yarim saatini almaz ben zaten kendisine fanuc isletim sisteminin tum m ve gcodelerini ogretecegim tabii cevap atarda isterse cnc isinde muridi ugrastiracak sey mauel torna tezgahi yapip onu cnc'e cevirmek olacaktir servo motoruydu taredi derken bir ton masraf eger alabiliyorsa direk hoby cnc 😄

Sistemlerdeki güvenlik açıkları, onu üretenleri unutmamanız için üretenler tarafından bırakılan bir hatıradır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Hoca evde eksik 2 malzeme kaldı, 

Bunlardan birisi kompresor, ikincisi torna tezgahı, bunlarıda tamamlarsam eksiksiz bir atolyeye kavuşacağım, dolayısı ile bırakmak yok yola devam

Staj yapılacak tornacı aranıyor, konu up

hocam harbiden evin içerisine torna makinası , kompresör makinası mı koyacaksın.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Persebar bunu yazdı
    ltcelik bunu yazdı

Uzun konu vesselam.. 

Hocam bu adam 5 veya daha uzeri eksenli bir cnc kullanmayacagi icin cam'e ihtiyac duymayacaktir alti ustu hobi cnc tas catlasin tas catlasin 3 eksen yapacagi parcalar cok alengirli olmayacaktir o yuzden eliyle yarim saatini almaz ben zaten kendisine fanuc isletim sisteminin tum m ve gcodelerini ogretecegim tabii cevap atarda isterse cnc isinde muridi ugrastiracak sey mauel torna tezgahi yapip onu cnc'e cevirmek olacaktir servo motoruydu taredi derken bir ton masraf eger alabiliyorsa direk hoby cnc 😄

Hocam cok teşekkürler, en kısa zamanda iletişime geçelim öncelikle solidworks eğitimi arıyorum ankarada orada bi uzmanlaşayım sonra cnc yazılımlarına geçeceğim :)

1 seneye kalmaz biriririm bu işide :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı
    renegadealien bunu yazdı

Bunlardan birisi kompresor, ikincisi torna tezgahı, bunlarıda tamamlarsam eksiksiz bir atolyeye kavuşacağım, dolayısı ile bırakmak yok yola devam

hocam harbiden evin içerisine torna makinası , kompresör makinası mı koyacaksın.

Zaten Torna ve Kompresor hariç geri kalan herşey var hocam,

Dremelden Hiltiye, Mikrometreden, Sıcak Hava Tabancasına, Masaüstü Havya takımından, gazlı havyaya,

Pafta takımından eksantirik zımparaya kadar herşey var

Geriye bu ikisi kaldı.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    renegadealien bunutezgahi azdı
    THT2005 bunu yazdı
    renegadealien bunu yazdı

Zaten Torna ve Kompresor hariç geri kalan herşey var hocam,

Dremelden Hiltiye, Mikrometreden, Sıcak Hava Tabancasına, Masaüstü Havya takımından, gazlı havyaya,

Pafta takımından eksantirik zımparaya kadar herşey var

Geriye bu ikisi kaldı.

Yaw hocam sen torna tezgahi alinca istedigin her parcayi yapican saniyon ama soyle mantiken dusun. Bir kiskaca baglayip o kiskaci dondurup sonra kesici izle o parcayi yontarak yapabilecegin kadar parca uretme kapasiten olucak . torna ile her istedigini cikaramazsin. Vida deligi acip vida ureticeksen baska. Torna da simetrik isler yapilir. Freze de ise parca sabit kesici hareketli oldugu icin 3d yazici kadar olmasada nerdeyse her istedigini yaparsin.

He basit bi torna tezgahi al kendine o baska ama freze isi seni zorlucak. Cnc freze tezgahlari cok pahalidir. Sen cad ogrncen yani tasarim sonra vercen sanayide parasiyla cikarttircan. Cam isi parcanin hangi uc ile hangi hizda ne kadar talas miktari ile nerden baslayip nerelerden gecip nasil biteceginin yapilmasi oluyor. Yani biri tasarim biri uretim. Demek istedigim once torna ne freze ne onu iyi ogren sonra hangi parca icin neyi kullanman gerektigini anla. O zaman tornaya cok para harcamaman gerektigini anlarsin. E tabi o da onemli ama torna ile kalma sadece.

İtcelik inde dedigi gibi tolerans olaylari var. Kesici uc da asinabilir bisey oldugundan onceki msjimda da yazdigim gibi zamanla asinma olayi var ama tek parcalik bisey degil cogu zaman. Sadece ucla da ilgili degil tornada uzun bir demir baglarsan atiyorun o donerken salinma yapar bir de uc kesicem diye ustune bastirinca mm nin onda biri ucu besi neyse parca farkli cikar.

Sansina ekran kartini arkadasa vermisim dedigim programi atamiyorum . halledince gondericem. Anlicaksin ne demek istedigimi.

İmzalamazsam ne olcak?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

http://m.youtube.com/watch?v=4Y5F3txu0us

Tezgah falan almadan once bunda ustalas oyle al. Anlicaksin tam olarak ne isine yarar. Ama tasarim farkli oldugundan solid de tam olarak uretimi kavramaya bilirsin.

İmzalamazsam ne olcak?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Aranızda torbacı var mı diye okudum.

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
Toplam Hit: 4939 Toplam Mesaj: 32