folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Arava Adlı İlaç

Arava Adlı İlaç

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek

Belki çok kişisel bir konu ama birilerine sormadan halledemeyeceğim herhalde.

Durum şöyle:

Annem. Yaklaşık 1,5 yıldır romatizma tedavisi görüyor. Öyle böyle, bildiğiniz yağmur yağdığında ağrıyan bacak türünde birşey değil. Elleri sürekli kapalı konumda. Hareket kısıtlanması mevcut. Tuvalete bile bazen kendi gidemiyor. Şimdi ayaklarında da var aynı durum. Yürüyemiyor. Ve şekil bozukluğu başladı ellerinde ayaklarındaç

Uzun bir süredir Çapa Tıp Fakültesi Romatoloji bölümünde inceleniyor. Tahliller, muayenler, grafiler, ilaçlar, iğneler, tedaviler, teşhisler..

Hiç birinin hiç bir faydasını göremedi doktorlar. Anormal ilerleyen bir romatizma olduğunu ve bunun için gerekli ilacı isabet ettiremediklerini belirttiler.

Sonuç olarak.. Onca steroid (kortizon) içerikli ilacın iğnenin, yan etkisi fazla ilaçlardan sonra Arava adlı bir ilaca geçirildik. Heyet incelemesiyle verilen, raporsuz alınamayan ve pahalı bir ilaç. Doktorların dediği son çare olarak bu ilacı vereceğiz, bu ilaçtan başka yapacak birşeyimiz yok..

Annemse ilacı 3 aydır içiyor. Durumunda iyileşmeden çok kötüleşme var.İsyanları oynuyor artık..

İnternet ortamında gerekli, sağlam ve halk dilinde bir açıklama bulamıyorum bu ilaç ile ilgili. Doktorlarsa ketum, açıklamadan yana değiller.

Bu ilaç hakkında bir fikri olan, yada internettki tıbbi terimleri halk diline çevirip beni aydınlatabilecek olan mı arkadaşlar aranızda?

Düşme Peşime.. Düş Peşindeyim..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

http://farmabbs.farma.net.tr/topic.asp?TOPIC_ID=10348  

http://www.ilacabak.com/ilacgoster.php?Id=735

şu iki linke bakarmısın arkadaşım , belki daha önce görmediysen bir nebze faydam olabilir. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek
    Hocam sağol uğraşmışsın ama bunları gördüm bende. Benim istediğim herkesin anlayabileceği bir açıklama. Belki aramızda doktor falan vardır dedim yok zanımca (:

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

shadowans bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hocam sağol uğraşmışsın ama bunları gördüm bende. Benim istediğim herkesin anlayabileceği bir açıklama. Belki aramızda doktor falan vardır dedim yok zanımca (:
    -----------------------------

aramizda doktorlar var benimde babam genel cerrahi uzmani fakat suan yanimda degil gelince sorucam veya onun alani degilse sorumaya calisirim ustadim.Aramizdaki doktorlarda suan , ya nobettedir hastanede , yada yorgun yorgun evine gelmistir ailesiyle cocuklariyla ilgileniyordur , koltuguna basini koymus belkide uyukluyordur bu saatte o yorgunlukla yada yeni doktorlar suan TUS a hazirlaniyorlardir :) onlar gececidir , mesajini ancak gece gorurler buyuk ihtimalle.Sen gece birdaha "up" la konuyu :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek
    heycanla bekliyorum (:

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek
    doktorlar konuyu görsün diye up :P

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek
    benimde tanıdıgımda var her türlü ilacı kullandı çok az fayda gördü ben sana halk ilacı söyleyim önce geçmiş olsun allah şifasını versin ben sana bir halk ilacı tavsiye edecem biri yerli biri yabancı formüllü yerli olan annene meyan kökü al çekilmişini sıcak suya koy 5 dakka demle içir şeker hastalığı varsa az kullan 3 ögün içir bu denenmiş içinde doğal kortizon var annen bundan iyi olur inan bizim hasta iyi oldu kendi ihtiyaçlarını karşılıyor izmirde denendi bunu dene yan etkisi yok ikinci formul baharatçılara git isveç şurubu olarak ara hem içiliyor hem sürülüyor içinde 14 adet yabancı bitki var birde kanyak karışımı bunu yabancı rahibe terasa trebent in formülü inte araştırabilirsin yalnız birinci formul ün faydasını görürsünüz birşey kaybetmezsin devamlı içir allah şifa versin iyi olursa bizede dua edersin detay istersen pm atabilirsin.

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek

Maksat up olsun

Allah açil şifalar versin.

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    up
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

hocam arava ve tarzı ilaçlar kortikosteroit ilaçlara yakın etki verir bu tarz ilaçlar

Hz. Ali'nin kılıçı olarak bilinir yani bi yerden iyileştirirken bi yandan da vücüdu çürütür

karaçiğere zararlıdır. Sanırım annendeki hastalık kemik erimesine çevirmiş ve arava tedavisine

başlamışlar aslında bu doktorun acizliğide olabilir sana tavsiyem 1-2 doktor daha denemeniz

eğer ekonomik yönden sorun yoksa hiç vakit kaybetmeden Alman hastanesine gidin

geçmiş olsun ... 

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

Arkadaşım, Çapa hastanesi iyi güzelde doktorlarının birçoğu hastalarının durumundan çok yazacakları tez ve hazırlayacakları raporlarla meşguller.

Arkadaşımın babası neler çekti o doktorların elinden.işleri güçleri denemek.hastalarına kadavra gibi muamele ediyorlar.size tavsiyem çapa dışında (eğitim araştırma da dahil) başka hastanelere bakmanız.doktor eğitip şifa araştırcaz derken hastayı daha da hasta ediyorlar, zaten profesör ve uzmanları mumla ararsınız tamamen asistanlara emanet hastalar..Tabiki tüm doktorları kapsayan bir düşünce değil bu, ben yaşanılmışları yazdım.

Allah, şifa versin, hastaneye düşürmesin, hastaneyide eksik etmesin.

Kimi zaman sevmektir dünya...
Toplam Hit: 6129 Toplam Mesaj: 25