Arbalet Taşımak .
-
Arkadaşlar arbalet taşımanın bir suçu var mı ? ters bir durumda max. gözaltı / nezaret ile yırtarmıyız yoksa sert yaptırımları var mı ?
-
Quinn gibi ortada gezicen mi hacı arbaleti napıcan :D
Ama vardır sanırım :) Kutusunda vs taşımak serbesttirde sırtına takıp gezebilceğini sanmam :D
Gezsende memur durur neyin kafası bu der gider sanırım :D
-
yanılmıyorsam taşımak için ruhsat gerekli . ruhsatsız silah taşımanın yaptırımı ne ise arbaletin de odur herhalde
-
sence anayasada arbalet diye bi kelime geçiyomudur, polise silahın ismini söylesen bana şunun türkçesini söyle der üstüne bu ateş ediyomu fln diye dalga geçer :D bence sorun olmaz ama böyle çok yahşi bi duruşu olursa sıkıntı çıkarırlar, bi özel kılıfında taşımak daha iyi olur
EdepsizPenguen tarafından 29/Tem/13 10:33 tarihinde düzenlenmiştir -
EdepsizPenguen bunu yazdı
sence anayasada arbalet diye bi kelime geçiyomudur, polise silahın ismini söylesen bana şunun türkçesini söyle der üstüne bu ateş ediyomu fln diye dalga geçer :D bence sorun olmaz ama böyle çok yahşi bi duruşu olursa sıkıntı çıkarırlar, bi özel kılıfında taşımak daha iyi olur
hocam isminin geçmesinden ziyade ateşli silahmış gibi ruhsat gerekliliğine dair söylentiler var o yüzden sonrasında başım ağırsın istemiyorum.
-
Benim bildiğim avcılıkta falan hala kullanan var o yüzden bence ruhsat gereklidir.Sonuçta adamın kafasına atsan öldürür riskli.
-
Lemuria bunu yazdıEdepsizPenguen bunu yazdı
hocam isminin geçmesinden ziyade ateşli silahmış gibi ruhsat gerekliliğine dair söylentiler var o yüzden sonrasında başım ağırsın istemiyorum.
Hocam tahminime göre av tüfeğiyle aynı muameleyi görür. Yani avlanıyorum dersinde özel bir ruhsatı var mı bilemiyorum.
Ama polislerden 2 tür muamele görürsün.
1 Ava gidiyorum dersin ruhsatı varsa isteyip işlem yaparlar.
2 Ordaki polislerden birinin hoşuna gider el koymaya çalışıp götlerinden kanun uydururlar :)
-
Madde 4 -"Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ilesalt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
Madde 15 - "Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmibeş günden az olmamak üzere adli para cezasına hükmolunur.
tabanca yetmiyormu hocam fantaziye ne gerek yav :D
seagate189 tarafından 29/Tem/13 12:02 tarihinde düzenlenmiştir -
bu elemana yakışıyor, ama bunu taşımak nasıl bir ruh hali gerektirir bilmem :) -
Bende 2 tane zıpkın var, bugüne kadar hiç kimse taşırken sormadı hacı sen ne ayaksın diye :) Sanmıyorum soracağını çünkü arbalette kurularak kullanılan bir silah diye biliyorum. Taşısanda mantıken hemen bi işlem yapmazlar varsa anayasada bi madde önce uyarı alırsın.
-
acemi-webci bunu yazdı
bu elemana yakışıyor, ama bunu taşımak nasıl bir ruh hali gerektirir bilmem :)sol kanadındaki kulakcık (adama göre) germe kolu mu ? silah onunla mı hareket gücü kazanıyor ?