folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Arduino Başlayacağım

Arduino Başlayacağım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar şu arduinoyu biliyodum hiç başlamak istemedim fakat bir ağabey bir anlattı bana eve gittim araştırdım ben öğreniyorum bunu dedim

arduino uno aldım 1 adet arduinoya başlamak istiyorum

yardımcı olabilecek varmıdır rehber olarak

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

direnç al breadboard al buton al. 

programlama mantıgın var ise bir pull up pulldown uygulaması yaptıgında aleti çözersin zaten gayet basit bir dili var.

arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek
    Sn. isox56,

kitapzen adlı satıcı, ürününüzü 22/06/2017 16:56:32 tarihinde adresinize kargolamıştır. Ürüne, 3 iş günü (27/06/2017 16:56:32) içinde onay vermeniz gerekmektedir.
    Onay işlemini Bana Özel sayfanızdan veya buradan yapabilirsiniz.  Onay Ver

Arduino ve Raspberry Pi için Temel Elektronik 
    # 289494653
    Kargo fiş bilgileri:
    Aras No: ****
    Kapanış fiyatı: 
    Kapanış tarihi: 
    10.5 TL 
    2017-08-15 02:08:39.0

---

Sn. isox56,

kitapzen adlı satıcı, ürününüzü 22/06/2017 16:56:32 tarihinde adresinize kargolamıştır. Ürüne, 3 iş günü (27/06/2017 16:56:32) içinde onay vermeniz gerekmektedir.

Arduino Hızlı Başlangıç Rehberi 
    # 289494656
    Kargo fiş bilgileri:
    Aras No: ****
    Kapanış fiyatı: 
    Kapanış tarihi: 
    8.0 TL 
    2017-08-15 02:08:40.0
    Satıcıya mesaj gönder | Satıcının diğer ürünleri

---

Sn. isox56,

kitapbulut adlı satıcı, ürününüzü 21/06/2017 18:10:01 tarihinde adresinize kargolamıştır. Ürüne, 3 iş günü (26/06/2017 18:10:01) içinde onay vermeniz gerekmektedir.

Arduino Uygulama Kitabı 
    # 290255830
    Kargo fiş bilgileri:
    MNG No: *****
    Kapanış fiyatı: 
    Kapanış tarihi: 
    14.02 TL 
    2017-06-21 16:27:46.0
    Satıcıya mesaj gönder | Satıcının diğer ürünleri

---

Sipariş No: 4137
    Sipariş Tarihi: 20/06/2017

Siparişiniz aşağıdaki duruma güncellendi:

Kargoya Verildi

Siparişiniz ile ilgili açıklamalar:

ARAS KARGO Takip No : ******

Herhangi bir sorunuz varsa bu e-postayı yanıtlayınız.

Bende Yeni Başlayacam :)

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

şurada bir sürü örnek uygulama var, deneyebilrisin kendin: http://maker.robotistan.com/

tabi sadece arduino olmaz, güzel bir başlangıç kiti al ordaki sensörleri vs kullanarak uygulamalar yapabilirsin.

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

çeşit çeşit direnç

breadboard 

http://st3.myideasoft.com/idea/au/94/myassets/products/401/jumper-kablo.JPG?revision=1468408379

şu kabloların dişi-dişi erkek-dişi erkek-erkek olanları var 

bir kaçtane modül(bende gps-gsm-bluetooth-birkaç röle-wireless-ultrasonic mesafe sensörü var aliexpressten uyguna alabilirsin) al yoksa led açıp kapamaktan ileri gidemezsin :D

https://circuits.io/

şu sayfada başlarının örnek devrelerini inceleyebilirsin temel devre simulasyonları hazırlayabilirsin

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Arduino projeleri = Para ;

Öncelikle elektronik bilgin yoksa çok zorluk çekersin. Mantıksal kapıları ve bazı bileşenleri bilmen gerekiyor (mux,demux,decoder,encoder vs vs ..) .

Programlama dili zaten C Pek de birşey yok. Genel itibari ile aldığın bileşenlerin datasheetine bakıp yazdığın koddur. 

Onun dışında motorların kuvvetlerini  , harcadığı enerjiler ve elektrik bilgisine de ihtiyacın var.

Yoksa benim gibi DC motor ile 100 gramlık bir nesneyi ilerletmeye calısacaksın :D veya aldığın 9V pilin işe yaramadığını sadece Duracell pilin işe yaradığını anlarsın. Falan filan.

Biraz elektronik bilgim varsa (ki bence biraz da az kalır bunun yanında adam gibi birşey yapacağım diyorsan iyi bilmen gerekir donanımı bilmek zorundasın ki kodlayabilesin.) ve dağıtık mimarilerde kod yazabiliyorsan iyi uygulamalar yaparsın.

Arduinonun birsürü hazır kodları var internette. Sakın ola onlara bakıp birşeyler yaptım deme :D 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Arduino projeleri = Para ;

Öncelikle elektronik bilgin yoksa çok zorluk çekersin. Mantıksal kapıları ve bazı bileşenleri bilmen gerekiyor (mux,demux,decoder,encoder vs vs ..) .

Programlama dili zaten C Pek de birşey yok. Genel itibari ile aldığın bileşenlerin datasheetine bakıp yazdığın koddur. 

Onun dışında motorların kuvvetlerini  , harcadığı enerjiler ve elektrik bilgisine de ihtiyacın var.

Yoksa benim gibi DC motor ile 100 gramlık bir nesneyi ilerletmeye calısacaksın :D veya aldığın 9V pilin işe yaramadığını sadece Duracell pilin işe yaradığını anlarsın. Falan filan.

Biraz elektronik bilgim varsa (ki bence biraz da az kalır bunun yanında adam gibi birşey yapacağım diyorsan iyi bilmen gerekir donanımı bilmek zorundasın ki kodlayabilesin.) ve dağıtık mimarilerde kod yazabiliyorsan iyi uygulamalar yaparsın.

Arduinonun birsürü hazır kodları var internette. Sakın ola onlara bakıp birşeyler yaptım deme :D 

50 yıldır elektronik üstüne çalışan bir abi ile takılıyorum abi ben kod tarafına bakıcam oda elektroniğine

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

hocam bende derya deniz kaynak var aksam iş cıkıs saatine yakın upload edeyim sana 

Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek
    ILKER06 bunu yazdı

hocam bende derya deniz kaynak var aksam iş cıkıs saatine yakın upload edeyim sana 

işte bu tarz şeylerle gel :D

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı

çeşit çeşit direnç

breadboard 

http://st3.myideasoft.com/idea/au/94/myassets/products/401/jumper-kablo.JPG?revision=1468408379

bir kaçtane modül(bende gps-gsm-bluetooth-birkaç röle-wireless-ultrasonic mesafe sensörü var aliexpressten uyguna alabilirsin) al yoksa led açıp kapamaktan ileri gidemezsin :D

şu sayfada başlarının örnek devrelerini inceleyebilirsin temel devre simulasyonları hazırlayabilirsin

circuits.io neymiş öyle yaw :S

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    wert bunu yazdı

çeşit çeşit direnç

breadboard 

circuits.io neymiş öyle yaw :S

Onda biraz sıkıntılar var. Ek olarak efsane kasıyor pc yi tarayıcı fazla RAM veya CPU Yiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

@RimPalace , Kolay gelsin ozaman yardıma ihtiyaç olursa pm beklerim seve seve :)

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 2800 Toplam Mesaj: 15
arduino arduino