Arılar Peteğe Allah Yazdılar..
-
Sabahtan beri düşünüyorum neden şu verdiğim konuyu adam gibi okumuyorsunuz? Burada sorulanların bircoğunun cevabı zaten orada verildi..
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
bunu yapanların derdini anlamıyorum kendilerinin imanında "acaba?" lar var da onları mı böyle sağda solda allah yazıo 81 yazıo die ortalara düşerek tazeliyorlar, rakiplere gövde gösterisi midir "bakın lan allah var işte gözünüze kalbinize perde inmiş vs vs"
-----------------------------hacı sen ramazan boyunca yazmayacakmıydın
-
bagnaz,at gözlügünü artik varoldugunu unutacak kadar uzun süredir çikarmayan ki$idir.sormayan,sorgulamayandir.sanki kendisi tartmi$,dü$ünmü$,karar vermi$çesine hakliligindan emin,dünyanin en dogru i$ini yapiyormu$çasina böbürlenendir.körü körüne inanandir.(c/p rulz.)
siz bağnazsınız höbülü göbülü diye bağırmak gayet basittir.Ama asıl bağnazlık nedir peki?ama sizden bunu anlamanızı beklemem.http://www.kuranvebilim.com/k_mucizeleri/kuran_mucizeleri.htm
Müslümanlık asla ve asla bilimi inkar etmemiştir bunu inkar edenler müslümanlığın gölgesi altında yaşayan şerefsizlerdir.Sırf kendi yararları için Müslümanlığı bilimden uzaklaştırmış ve bağnazlığa doğru sürüklemeye çalışmışlardır.Bu zamana kadar böyleleri çıkmıştır ve hep de çıkacaktır.Özgür bir ortamda düşünebilen sağlıklı bir birey bu insanların anlattıklarına değil Kuran da anlatılanları objektif olarak okuyarak karar vermelidir.Allah herşeye kendi damgasını vurmuştur ve aslında bunlarını ispatlamasına gerek bile yokken bizlere Kuranı yollayarak bizlere yol göstermiştir ve kanıtlar sunmuştur.Ama tabiki anlayabilecek insanlara sadece kavrayabilir bunları bağnazlar değil.'Oluşum sorusuna genetik kodları kim dizmiş öyle evrimleşmiş'şans yani herşey rast gelmiş bi dünya oluşmuş,denizler ve bunların hepsi şans ve evrim mi yani?Harika ekosistemde mi şans?Müslümanların bilimde üstün oldukları zamanlar her zaman Kuranı gerçekten anlamaya çalıştıkları zamandır.Kuran sadece bir din kitabı değildir,bir bilim kitabıdır ve yaşamın kitabıdır...
-
konuyu baştan aşağı tüm yorumları okudum.
insanlar;
1-herkes kendi fikrine çekmeye çalışır diğerlerini.
2-bir fikir ortaya çıktığında gerek o kişinin şahsına gerekse anlatış tarzına yada konunun anlatmak istediği kavrama göre karşı olur yada taraf olur.
buraya kadar normal
3-bir fikir desteklenmediği sürece cezai müeyyede varsa işte bu kişilik ve onur adına zedeleyicidir.
anlatılmak istenen konu Allah ın varlığı birliği .Bu konuda şüphem yok ama bal meselesine gelince Allah ın varlığını birliğini anlatma tarzı olarak dayanaktan yoksun diyebilirim.bundan dolayı Milletin kafasında soru işaretleri ve şüpheler oluşabilir.buda inanca zarar verir.Bence bal dır vs.. dir bu tarz şeylere gerek bile yok. Akıllı ve mantıklı düşünülünce zaten bu sahipsiz olmadımızı anlarız.dini ne bir siyasiye nede bu tarz şeylere mahkum etmemek lazım.bal işine gelince onu bulan kişi bu konuda hile yapmadıysa sadece kendi etkilenir diye düşünüyorum.birde yakın çevresi.
-
arilarin emeğine saygı :D
-
Güzel çalışma olmuş,hani nerdeyse harekeleri falan da yapacakmış arılar,ama boku çıkmasın diye vazgeçmişler
-
belki fake belki diil bilemem ama böle olaylar bolca olabilio balıkların üstünde yazıo bulutlarda yazıo oluo yani böle ibretlik şeler ama tabi bu bal olayı çelişkili doorusu :S genede paylaştıın içn teşk.
-
Allah'a inanmayanlar arkadaslara soyluyorum
inanmamak , evrim , yardılıs , kader gibi bir cok konuda gorus belirttiniz şimdi buu dunyada en hızlı yayılan dın islam dinidir milyarlarca insan bu dine inanmıstır Allahın varlıgını kabul etmistir.Siz hangi cüretle buna karsı gelıyosunuz.Allah size sınırlı bir akıl vermıs Allahın varlıgını tamamıyle kavrayamazyız zaten kavrasak herkes dindar olur.Hep bize kanıt sunun tarzı ifadelerde bulundunuz En buyuk kanıt Kur'an dır ve Hz Muhammed (sav) dır. Gösterdigi onca muziye ınanmıyorsunuz aslı hala korunan ve korunacak olan bilimsel olrakta cagımıza ısık tutan ornek (( """" Enam suresi 125.ayet 125.Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir."""" bu ornekte basınc yukarı dogru cıktıkca basın c artması olyalrı hani su nasa olayları gibi .Bu kadar apacık belli bir olayı Kur'an ı Peygamberi hiçe sayıp hala evrim diye soyleyen zihinlerin haline acıyorum.Evrim diye bir sey yok siz ne sayıklıyorsunuz.
Adamın biri deömişki seytan atesten degılmı Allah nasıl onu ateste yakacak , zatı muhterem hemen eline testiyi alıp adama vurmus adamda ah demıs nıye canımı acıttın.Zat da demıskı sen topraktan yaratılmadın mı .Adam evet demıs. testi topraktan degilmi .Adam evet demis.Zat da madem ikiside topraktan ve senın canında yandıgına gore demmekki Allah isterse seytanı bile Atesle yakabilir.
Kader konusu: Siz diyosunuzki Allah benim yapacaklarımı bılıyor falan fılan.Allah sana akıl vermıs önünde yol var ıyı ve kotu Allah senın ne yapacagını biliyor senı serbest bırakmıs secım sana ait iyiden gidersen iyi olucan kotuden gidersen kotu olucan Ama Allah hangi yolu sececegini biliyor. Madem bu kadr zekısınız bu kadar basıt bır kader olayında neden takılırsınız.
Dunyada herkes bir seye inanır kiimi budaya kımı atese kımı puta ona buna bi sizmi akıllıısnız hıc bır seye ınanmıyorsnuz yada Allaha inanmıyorsunuz.Maddeymis lan o maddeyi yaratan zaten Allah.Sen nıye ınanmıyon.
ARtık bu kadar yeter bir musbiet bin nasihattan iyidir.Bir zamanalr deprem oldu herkes Allah Allah dedi.basınız ole bir bela gelir sıgıncak yer ararsınız umarım orda Allahı bulursunuz da kurtulusa erersınız.Umarım bu dedıgım cok gec olmaz.
-
syklops bunu yazdı:
-----------------------------Allah'a inanmayanlar arkadaslara soyluyorum
inanmamak , evrim , yardılıs , kader gibi bir cok konuda gorus belirttiniz şimdi buu dunyada en hızlı yayılan dın islam dinidir milyarlarca insan bu dine inanmıstır Allahın varlıgını kabul etmistir.Siz hangi cüretle buna karsı gelıyosunuz.Allah size sınırlı bir akıl vermıs Allahın varlıgını tamamıyle kavrayamazyız zaten kavrasak herkes dindar olur.Hep bize kanıt sunun tarzı ifadelerde bulundunuz En buyuk kanıt Kur'an dır ve Hz Muhammed (sav) dır. Gösterdigi onca muziye ınanmıyorsunuz aslı hala korunan ve korunacak olan bilimsel olrakta cagımıza ısık tutan ornek (( """" Enam suresi 125.ayet 125.Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir."""" bu ornekte basınc yukarı dogru cıktıkca basın c artması olyalrı hani su nasa olayları gibi .Bu kadar apacık belli bir olayı Kur'an ı Peygamberi hiçe sayıp hala evrim diye soyleyen zihinlerin haline acıyorum.Evrim diye bir sey yok siz ne sayıklıyorsunuz.
Adamın biri deömişki seytan atesten degılmı Allah nasıl onu ateste yakacak , zatı muhterem hemen eline testiyi alıp adama vurmus adamda ah demıs nıye canımı acıttın.Zat da demıskı sen topraktan yaratılmadın mı .Adam evet demıs. testi topraktan degilmi .Adam evet demis.Zat da madem ikiside topraktan ve senın canında yandıgına gore demmekki Allah isterse seytanı bile Atesle yakabilir.
Kader konusu: Siz diyosunuzki Allah benim yapacaklarımı bılıyor falan fılan.Allah sana akıl vermıs önünde yol var ıyı ve kotu Allah senın ne yapacagını biliyor senı serbest bırakmıs secım sana ait iyiden gidersen iyi olucan kotuden gidersen kotu olucan Ama Allah hangi yolu sececegini biliyor. Madem bu kadr zekısınız bu kadar basıt bır kader olayında neden takılırsınız.
Dunyada herkes bir seye inanır kiimi budaya kımı atese kımı puta ona buna bi sizmi akıllıısnız hıc bır seye ınanmıyorsnuz yada Allaha inanmıyorsunuz.Maddeymis lan o maddeyi yaratan zaten Allah.Sen nıye ınanmıyon.
ARtık bu kadar yeter bir musbiet bin nasihattan iyidir.Bir zamanalr deprem oldu herkes Allah Allah dedi.basınız ole bir bela gelir sıgıncak yer ararsınız umarım orda Allahı bulursunuz da kurtulusa erersınız.Umarım bu dedıgım cok gec olmaz.
---------------------------
Sen şimdi bunları yazdınya bissürü insan okuyup doğru yolu buldu,cenneti garantiledin :D Hacı sen bu söylediklerine harbi harbi inanıyo musun,hoş söylediğin bişeyde yok ortada ya neyse..Değme felsefeciler elinize su dökemez harbi.Saçma sapan mantıksız şeyler söylüyosunuz sonra bunları hikayeyle destekleyip haydin imana gelin diyosunuz:D Ben diyeceğimi dedim ama siz sözde imanlılar bir araya gelipte felsefeden başka bişey sözyleyemediniz:D Adama bak yav herkezin düşüncesi kendine demiyoda sen niye inanmıyon diyo..Anlatsam anlayacanmı hacı,sanmıyorum...Kader konusuna takılmadım yav o bi örnekti sadece zaten açıklayacak bilgin olsa açıklardın eminim,çürütememişsin söylediklerimi :D
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------Sen şimdi bunları yazdınya bissürü insan okuyup doğru yolu buldu,cenneti garantiledin :D Hacı sen bu söylediklerine harbi harbi inanıyo musun,hoş söylediğin bişeyde yok ortada ya neyse..Değme felsefeciler elinize su dökemez harbi.Saçma sapan mantıksız şeyler söylüyosunuz sonra bunları hikayeyle destekleyip haydin imana gelin diyosunuz:D Ben diyeceğimi dedim ama siz sözde imanlılar bir araya gelipte felsefeden başka bişey sözyleyemediniz:D Adama bak yav herkezin düşüncesi kendine demiyoda sen niye inanmıyon diyo..Anlatsam anlayacanmı hacı,sanmıyorum...Kader konusuna takılmadım yav o bi örnekti sadece zaten açıklayacak bilgin olsa açıklardın eminim,çürütememişsin söylediklerimi :D
-----------------------------yaw hoca Peygamberımız ""Ay'ı"" ikiye yarmıs adamlar canlı canlı gorup inanmamıs sen benım yazdıgıma mı ınancan hoca sana en buyuk kanıt kendın.Git bak kendıne her hucrende Allah zıkredılıyor . ben daha sana ne diyeyim dedim aslında bir musbibet bin nasihattan iyidir.Zamanı gelince anlarsın ama umarım iş işten geçmez.Allah yolunu açık etsin.Mahşer gununde sonssuz maddeyi gorecen merak etme hadi kolay gele.