Arjantin'e Para Gondermek
-
Selamlar arkadaslar,
Arjantin'e belirli araliklarda bir miktar para yollamam gerekiyor. Daha once paypal uzerinden yollamistim ancak sanirim arjantin bankalarinin paypal'a aktarma gibi bir durumu yokmus o yuzden ise yaramadi pek. Paranin yollanacagi kisi de pek isleyisi bilmiyor.
Ilk basta swift dusundum ama yollanacak miktar cok fazla olmadigi icin ve belirli surelerde yollanacagi icin cok fazla masraf odenmis olacak.
Isvicre hesabindan frank olarak yollayacagim, paypal a da gonderebiliyorum para.. Turk hesabim mevcut degil.
western union a baktim, 100 franka da 150 franka da 21 frank para kesiyor ve cidden fazla bir sey..
Bunun icin ne tarz bir seyler onerebilirsiniz?
-
Bitcoin düşünebilirsin.
-
suan mobildeyim yarın bakarım bitcoin e, çok bilgim yok daha önce haberlerini falan okudum ama aktarma işlemi satın alma işlemi vs hiç uğraşmadım. kolaylıkla bankamdan onum bankasına aktarabileceksek güzel
-
unbalanced bunu yazdı
suan mobildeyim yarın bakarım bitcoin e, çok bilgim yok daha önce haberlerini falan okudum ama aktarma işlemi satın alma işlemi vs hiç uğraşmadım. kolaylıkla bankamdan onum bankasına aktarabileceksek güzel
Genellikle gizlilik amaçlanır ama hızlı ve ucuz para transferi için çok kullanışlıdır.
-
sagol hocam yarın bakayım, başka alternatifler varsa onları da alayım
-
bankamatik kartini yolla guvendigin bir kisi ise.
-
ptt nin de para gönderme hizmeti var. gönderdiğin ülkenin postaneleriyle anlaşma varsa postaneden alıyorsun parayı. maliyetide western uniondan falan daha düşük. sen yurt dışındasın galiba ama belki işine yarar diye söyliyeyim dedim.
-
Hocam alıcı kişinin Trye gelme ihtimali varsa, veya bi başkasının adına, Enpara hesabı açıyorsun, Parayı ona TL olarak yatırıyorsun, Kartı postayla yolluyorsun.
Her seferinde bankamatikten çekerken anlık kurdan çeviriyor, ( Almanyada denediğim bir kaç bankaya nazaran en ideal kurları sağlayan enpara olarak gördüm )
artı kaç para çekildiğinden bağımsız 3-4 USD gibi bir ücret alıyor. uzun lafın kısası 10 lira komisyon ödeyip 3000 liraya kadar para çektiğim oldu. Hiç sıkıntı yaşamadım..
-
@elmor, hocam kart yollamayla is bitmiyor :) oncelikle benim ek kart cikartmam gerekecek kendim icin ama burada mumkun mu bilmiyorum. Ikinci olarak arjantinden pezosu olarak para cekilecegi icin frank->dolar->pezo gibi bir kur cevrimine girecek ve bir de iki banka'nin da komisyonunu eklersen (bazilari sabit bazilari gonderilen para yuzdesi bazi bankalar da ikisinin karisimi seklinde aliyorlar) astari yuzunden pahaliya gelir.
Ikinci olarak arjantin gumrugu acayip bir sey, ikinci el urun bile yollasan, oradaki satis fiyatinin yarisini vergi olarak aliyor dedi arkadas, aramis kac yeri ama boyle soylemisler.. Acayip bir ulke ve kurallari var. O yuzden bankakartina musade edeceklerini hic sanmiyorum.
@Archon, hocam ptt ile gonderme sansim yok maalesef. Ben boyle daha cok paypal gibi bir seyler vardir diye dusunuyordum. Ama paypal in arjantin ile anlasmasi yok sanirim oyle bir seyler var. Yoksa cok guzel olacakti.
Bu bitcoin e bakayim.. Onemli olan parayi banka hesabina en ucuz sekilde aktarabilmek.
-
noname bunu yazdı
Hocam alıcı kişinin Trye gelme ihtimali varsa, veya bi başkasının adına, Enpara hesabı açıyorsun, Parayı ona TL olarak yatırıyorsun, Kartı postayla yolluyorsun.
Her seferinde bankamatikten çekerken anlık kurdan çeviriyor, ( Almanyada denediğim bir kaç bankaya nazaran en ideal kurları sağlayan enpara olarak gördüm )
artı kaç para çekildiğinden bağımsız 3-4 USD gibi bir ücret alıyor. uzun lafın kısası 10 lira komisyon ödeyip 3000 liraya kadar para çektiğim oldu. Hiç sıkıntı yaşamadım..
hocam hem turkiye'ye gelme ihtimali yok hem turkiye de oturumu yok (benim adresim yurtdisi gorunuyor, turk vatandasi olsam bile bana vermiyorlar bu karti :) o arkadasa hic vermezler), kart gondermek ayri bir sikinti.. Yollanacak mebla cok fazla degil ama 3-4 dolar bile kesseler iyiymis yine de biraz hayal gibi kaliyor bu olay
-
https://www.payu.com.tr/ gibi bir sistem kullanın bari. ya da ön ödemeli kart alınıp gönderilmek istenen bakiye yüklenir sonra kart postalanır.
Bunun yanı sıra google wallet kullanılabilir. Mail gönderirken para iste para gönder gibi seçenekler olacaktı zaten ama alınan parayı nasıl kullanırsınız bilmiyorum pek bakmadım.
1049 tarafından 30/Mar/16 12:09 tarihinde düzenlenmiştir