Arka Arkaya Dizilmiş Tırtıllar
-
ben askerde denk geldim tam da askeiyeye uygun :). ama o tırtıllara dokunmanızı tavsiye etmem. acaip kaşıntı yapıyolar ve ayrıcada çam ağacı düşmanı bunlar
-
Mantık yürütürsek belli bir bölgeden diğerine geçerken , koloni olarak rehber tırtılın arkasına takılıyor olabilirler. Biz anlayamıyoruz ama bazı tırtıllar farklı kalifiyede yaratılıyor olabilir, yön bulma , keşif gibi koloni hayatı için elzem konularda uzman tırtıllar olabilir. Karıncaları incelerseniz sosyal sınıflara ayrılmış olduklarını görürüsünüz. Bilmeyen adama dışarıdan hepsi karınca tabi , aynı durumun bu tırtıllar içinde geçerli olduğunu düşünüyorum.
-
Matchup bunu yazdı:
-----------------------------
Mantık yürütürsek belli bir bölgeden diğerine geçerken , koloni olarak rehber tırtılın arkasına takılıyor olabilirler. Biz anlayamıyoruz ama bazı tırtıllar farklı kalifiyede yaratılıyor olabilir, yön bulma , keşif gibi koloni hayatı için elzem konularda uzman tırtıllar olabilir. Karıncaları incelerseniz sosyal sınıflara ayrılmış olduklarını görürüsünüz. Bilmeyen adama dışarıdan hepsi karınca tabi , aynı durumun bu tırtıllar içinde geçerli olduğunu düşünüyorum.
-----------------------------mantıklı
-
Son zamanlarda turkiyede cam agaclarinin ustude, beyaz koza gibi birsey gordunuz mu ? Beyaz buyuk bir kese, sanki orumcek agi gibi orulmus. Iste aslinda o bir hastalik. Buna cam kese bocegi deniyor. Cam agaclarinin ozunu yiyip bitiriyor bu hayvanlar, gorduyseniz beyaz ag gibi bir kesenin icinde yuzlerce bu canavarlardan yasiyor ve cam agaclarini olduruyorlar. Daha sonra cogaldikca ya da agac olmeye yakin bu sekilde goc etmeye basliyorlar koloni halinde. Bu resimlerdekiler buyuk ihtimalle "Cam Kese Bocegi".
-
üzerine tuz dökmenizi tavsiye ederim
-
Vay ilginç
-
kuşlar görüp büyük bir hayvan zannetsin yemesinler diye öyle yapıyor olabilirlermi acaba ?
-
ağaçların ağzına ediyor bunlar. ziraatçılar bunlarla başetmenin kesin yolunu arıyor. ağacı tamamen kurutup diğerine gidiyor. Eğer o grubun en başındakini öldürürsen hepsi top yumağı oluyor :)
-
kafkafkaf bunu yazdı:
ağaçların ağzına ediyor bunlar. ziraatçılar bunlarla başetmenin kesin yolunu arıyor. ağacı tamamen kurutup diğerine gidiyor. Eğer o grubun en başındakini öldürürsen hepsi top yumağı oluyor :)
-----------------------------Arkadan tek tek öldürcen en öndeki tek kalacak :)
-
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------çok ilginç bi kaç tane beslemek lazım :D