folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder ARM Based Bilgisayar Nasıl Bulunur? +Kafamda Deli Sorular

ARM Based Bilgisayar Nasıl Bulunur? +Kafamda Deli Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Selam müritler.

Bir konuya öncelikle http://www.theguardian.com/world/2014/apr/24/vladimir-putin-web-breakup-internet-cia şu linke bakmanızı önererek başlıyorum.

Linkte özetle internet cia projesidir diyor. üstüne üstlük ARM tabanlı bilgisayarlar kullanacak ve tahminen kendi dağıtımlarını kullanacaklar.

Benim bildiğim ARM ezik büzük bişeydi , tabletlerde kullanılırdı. Cubieboarda falan bakınca dedim ucuza el kadar makine sürüyle iş yapıyor falan.

Rusya benim gözümde teknolojik olarak ABD'den üstündür. Teknoloji öyle çok çok hızlı işlemciler , veri merkezleri falan değildir benim gözümde. Adamlar EMP etkisine karşı ne kullanıyorlar söyleyeyim mi? Şu en son amfilerde görebileceğimiz vakum lambalar-tüpler. Su serisi olsun Mig ler olsun ABD uçaklarını öper gibime geliyor.

Konuyu dağıtmayım.

Benim bildiğim 2 tür var , Rasp Pi, Cubieboard.

Benim istediğim ise bildiğiniz masaüstü çalışabileceğim , üst düzey işlemler yapabileceğim bilgisayarlar.

NSA falan derken teknolojiyi kullanasım gelmiyor. Diyeceksin seni mi izleyecekler. Varsın ben zorlaştırayım işlerini.

Masaüstü işler yapayım , üstünde linux çalıştırabileyim yeter şu anlık. Eskiden Iphone-Mac kalitesine falan hayrandım.

Bu Edward reyiz falan belge ortaya atınca soğudum Apple ürünlerinden.

Elimde şüphe etmeden kullanabileceğim bir bilgisayar istiyorum.

Şimdi önemli işler yaparken eski linux dağıtımları , eski bir bilgisayar kullanıyorum. İnternete bağlanamıyor :) Bu bir çeşit önlem fakat yeterli değil.

Özetle ARM tabanlı bir bilgisayar nasıl edinirim , bu bilgisayarlar herşey içinde mi gelir yoksa işlemciyi alıp anakartı alıp ram falan atabiliyor muyuz bilgilendirebilir misiniz? Gerekirse sırf bunlara yönelirim , zaten az elektrik-küçük olması vs sebeplerle kullanımı artıyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

dostum senin kafan karışmış gibi en iyisi biraz daha araştırma yap ruslarada pek guvenme

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    golgi bunu yazdı

dostum senin kafan karışmış gibi en iyisi biraz daha araştırma yap ruslarada pek guvenme

Valla AMD/Intel kullanacağıma birden fazla firmanın üretebileceği , daha fazla insanın görebileceği bir işlemci kullanmak istiyorum. Ruslar milliyetçidir , adamlar sosyalizm isterken rus olmayana saldırıyor. O konuda kendilerine pek yararı olmayan şeyler yapacaklarını zannetmiyorum. Ha bu demek

değil ki Rusya ABD den iyidir. Yesinler birbirilerini umrumda olmaz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Etroot'un multisisin demi hocam.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

o son konuyu açmayacaktım =(

rusların da o işlemciyle casusluk yapmayacağı ne mağlum ki?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    Prometheus bunu yazdı

o son konuyu açmayacaktım =(

rusların da o işlemciyle casusluk yapmayacağı ne mağlum ki?

işlemciyi ruslar üretmiyor ki. bu işlemci-linux işini 1 hafta önce duydum da arm falan sallamadım. Allah var merak ettim senin konuyu görünce nasılmış , kullanan varmıymış diye.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    bu netbooklarda kullanilan islemci arm değil miydi?
    kendimi düzelteyim atom. neyse..

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    5Agustos1921 bunu yazdı
    bu netbooklarda kullanilan islemci arm değil miydi?
    kendimi düzelteyim atom. neyse..

kendin düzeltmişsin de ben yine de ekleyim. Telefon, tablet, gömülü sistem bir de bu Cubieboard-RaspPi de gördüm. Bu adamlar nasıl geçecek onu merak ediyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

:)

:) mutluyum, huzurluyum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    buruksu bunu yazdı
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

:)

benimle aynı düşünceleri paylaşan birilerinin olması çok güzel :)

Ignorance is bliss.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    scienz bunu yazdı
    tustanbakanadam bunu yazdı

Rusya benim gözümde teknolojik olarak ABD'den üstündür.

senin kafan baya karışmış

hocam sana şunu sorayım. orda da uçaklar üstünden açıkladım fakat bir daha söyleyim. Sizin için teknolojide önemli olan, özellikle devletlerarası savaş vs'de elektromanyetik bombalardan etkilenmemesi midir yoksa hızı mıdır? Bence emp lerden etkilenmemesidir. Bu yüzden Ruslar uçaklarında radar vb önemli yerlerinde vakum tüpler kullanıyor. bunlar da zaten emp lerden etkilenmiyor. Bu aynı şuna benziyor, eski kasalı televizyonlara yumruk-tokat vb şeyler etki etmezdi. Fonksiyonu azdı fakat gereken işlevi görüntü izletmekti. Bunu günümüzde bir led tv ye yapalım ne olur :)

Veya kameralı tv ler var artık , kasalılar kalmadı-bende var-.  Sen bir devlet olsan artistik bir şov olan iki el sallayıp kullanmayı mı tercih edersin , yoksa seni yarı yolda bırakmayacak olan tüplüleri mi?

Toplam Hit: 2592 Toplam Mesaj: 20