ARM İle İlgilenenler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

su iki konu isine yarar heralde hocam :

http://blog.rakkoc.com/2012/04/expkitsin-yeni-exs0-serisi/#axzz2M5erlZ00

http://blog.rakkoc.com/2012/03/arm-lpc1343-gelistirme-karti/#axzz2M5erlZ00

yazilim konusunda guzel kaynak bulursan bende isterim :)

vayy hocam süper oldu ha bak bu da şimdi :) expkits e bakmak aklıma gelmedi olmayacağını düşünmüştüm demek varmış :) bi de o elemanın

sitesindeki pcb leri falan vermesi süper olmuş. bi tane havalı hayva almak lazım :) kendimiz yapabiliriz sanırım devresini olmadı bi tane alırız

sonra kendimiz yaparız ama güzel olay. özellikle bahsettiği LPC1343 ün usb desteği ve bootloaderının olması. yapacağımız cihaz ayarlarını

ayrıyeten usb ye bağlayarak da yapabiliriz bu güzel oldu bir de cortex m3 diyor .. insan sabırsızlanıyor yaaa :) hani hayallerim gerçek oldu

diyorlar ya şuan aynı duygular içindeyim :) yok böyle bi mutluluk :)

1 ay boyunca kaynak araştırması yapacağız ve güzel bi şekilde düzenleyeceğiz hepsini. bu konu altında ya da başka bir konu açarak paylaşırım

ilgilenmek isteyenlere. en iyi çözüm yolu neyse onu bulup çıkaracağız, bu şekilde hem bizim işimiz kolaylaşak (araştırma evresi zor olacak ama..)

hem de bu teknolojilerde çalışmak isteyenler için güzel bir yol haritası olacak :)

sağolasın hocam

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo
    unbalanced bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

su iki konu isine yarar heralde hocam :

http://blog.rakkoc.com/2012/04/expkitsin-yeni-exs0-serisi/#axzz2M5erlZ00

http://blog.rakkoc.com/2012/03/arm-lpc1343-gelistirme-karti/#axzz2M5erlZ00

yazilim konusunda guzel kaynak bulursan bende isterim :)

vayy hocam süper oldu ha bak bu da şimdi :) expkits e bakmak aklıma gelmedi olmayacağını düşünmüştüm demek varmış :) bi de o elemanın

sitesindeki pcb leri falan vermesi süper olmuş. bi tane havalı hayva almak lazım :) kendimiz yapabiliriz sanırım devresini olmadı bi tane alırız

sonra kendimiz yaparız ama güzel olay. özellikle bahsettiği LPC1343 ün usb desteği ve bootloaderının olması. yapacağımız cihaz ayarlarını

ayrıyeten usb ye bağlayarak da yapabiliriz bu güzel oldu bir de cortex m3 diyor .. insan sabırsızlanıyor yaaa :) hani hayallerim gerçek oldu

diyorlar ya şuan aynı duygular içindeyim :) yok böyle bi mutluluk :)

1 ay boyunca kaynak araştırması yapacağız ve güzel bi şekilde düzenleyeceğiz hepsini. bu konu altında ya da başka bir konu açarak paylaşırım

ilgilenmek isteyenlere. en iyi çözüm yolu neyse onu bulup çıkaracağız, bu şekilde hem bizim işimiz kolaylaşak (araştırma evresi zor olacak ama..)

hem de bu teknolojilerde çalışmak isteyenler için güzel bir yol haritası olacak :)

sağolasın hocam

Havali tabanca benim atolyede mevcut istersen o boarddan beraber yapariz. (baski devre verenini yapmadim ben expkits'den aldim (hatta goktug bey direk cikti diye beni aradi aninda aldim bende) :) ben arduino'yu pek sevmedigim icin ARM'a bakmistim. PIC'ten sonra gecilecek (elektronikciler icin) en mantikli sey bu bence. arduino gereksiz pahali.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

Havali tabanca benim atolyede mevcut istersen o boarddan beraber yapariz. (baski devre verenini yapmadim ben expkits'den aldim (hatta goktug bey direk cikti diye beni aradi aninda aldim bende) :) ben arduino'yu pek sevmedigim icin ARM'a bakmistim. PIC'ten sonra gecilecek (elektronikciler icin) en mantikli sey bu bence. arduino gereksiz pahali.

hiç havalı havya kullamadı hocam :) var mı senin tecrüben.. bu arm leri istanbuldan bulabilir miyiz yoksa illa yurtdışından almak şart mı ? eğer öyleyse bir arkadaşım isviçreden gelecek, gelmeden önce alabilir bizim için ona göre konuşayım 

arduino yu ben de sevmedim, yaptığı işi ben zaten piclerle yapabiliyorum, yani bir avantajı yok, elektronikte çok tecrübesi olmayanlar için iyi olabilir ama .. arm olayı çok farklı ve profesyonel. bir çok kullanım alanı var, ülkemizde maalesef çok yaygın değil. bunun bir kaç sebebi var araştırdığım kadarıyla. 

1- türkler genelde dip kılıflı entegreler kullanıyorlar o yüzden pic ler daha çok yayıngıdır ancak arm gibi çok i/olu chiplerde lehimleme kolaylığı yok

2- türkiyede kolay bulunamıyor 

3- geliştirme kartı problem

4- kaynak sayısı çok az, türkçe yok denecek kadar az.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

arm işlemci olduğu için önce bir denetleyici seçmeniz lağzım  philips nxp lpc2xxx   texas instruments stellaris  stmicroelektronik  stm32  falan gibi

sonra programlayıcısı olan bi kart satın alıcaksınız  bende  programlamadım hiç arm uygun bi çözüm bulursak ortak falan satın alabiliriz bişeyler

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sağolasın hocam, genelde philipsin lpc si tavsiye edilmiş ucuz olması bakımından, bizim yerli sitelerde de yaygın olarak stm32 mevcut. bunların farklarını, yararlarını performanslarını v.s. bilmek gerekiyor. bir de her firmanın denetleyicisinin programlayıcısı farklı mıdır, yapıları nasıldır hiç bilgim yok 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

sağolasın hocam, genelde philipsin lpc si tavsiye edilmiş ucuz olması bakımından, bizim yerli sitelerde de yaygın olarak stm32 mevcut. bunların farklarını, yararlarını performanslarını v.s. bilmek gerekiyor. bir de her firmanın denetleyicisinin programlayıcısı farklı mıdır, yapıları nasıldır hiç bilgim yok 

programlayıcısı her firma içn farklıdır yapı olarak arm işemci üreticisi değer firmalar işlemcileri alıp kendilerine göre çevrebirimlerle falan   microdenetleyici üretiyolar  tıpkı 8051 gibi  yani hız dan ziyade fiyat kullanım kolaylığı çevrebirimlerine göre kıyaslamak gerekir 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    golgi bunu yazdı

programlayıcısı her firma içn farklıdır yapı olarak arm işemci üreticisi değer firmalar işlemcileri alıp kendilerine göre çevrebirimlerle falan   microdenetleyici üretiyolar  tıpkı 8051 gibi  yani hız dan ziyade fiyat kullanım kolaylığı çevrebirimlerine göre kıyaslamak gerekir 

anladım hocam şimdi ... teşekkürler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

up

ulan bir susar mısın?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

Cok iyi olmasamda bir miktar chip sokup takmisligim var. Anakart uzerinde oynayip calistirdigim notebook anakartlari mevcut. hassas seylerde orhan abi die bir abimiz var onun yardimini aliyorum. ilk deniyorum olmazsa ona caktiriyorum.

-------------------

Goktug abiden alabilirsin satiyor o :)

LPC1343FBD48
    7.5 TL

rakkoc tarafından 28/Şub/13 10:18 tarihinde düzenlenmiştir

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
Toplam Hit: 5673 Toplam Mesaj: 47