folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman"In Ateist Oluşu

Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman"In Ateist Oluşu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

gerçek bir ateist kadar ,iyi bir ateist kadar  dini bilgilere sahipmisin ?

kaç defa dinin derinlerine inip neden diye sordun? küfür edenler inananlar diyorsun ama islam dinini bilmiyorsun.

bilseydin islam dininin küfre onay vermediğini anlardın.

önce şunu cevapla , konuda ki şahısın kızgınlığı dinine mi babasınamı? hayır yani bizde gavura kızıp orucu bozmak diye bir deyim varda ,konudaki şahısta sanki babasına kızıp dinine küfretmiş.

islam dini babalara değil kendi kurallarına uymalarını emreder. baba ana hatalıysa reddetme hakkını bile verir .

babaya kızıp babayıda dinide reddetmek biraz fazla değilmi?

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    Eğlenceli bir yazı :)

We can be more, we can be much more.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

konpicyus bunu yazdı:
    -----------------------------
    Eğlenceli bir yazı :)

nokta:D

Hoca o değilde bende bir çok kişi örnek verebilirim ve hikayelerini yazabilirim İnancı zayıfken bu genç gibi şimdi 5 vakit namazında olan. Hepsinide tanıyorum ama onların izni olmadan yazamam.

ve burada bu babanın böyle davranacağını hiç zannetmiyorum biraz makattan uydurmuşlar. Aynı türde soruları ben sorduğumda her zaman mantıklı bi cevap almışımdır ve doğru yolun bu yol olduğuna gönülden inanabiliyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

"Antik çağda da dinler vardı.Toplum hayatına etkisi ilahi dinler kadar olmasa da mitler'le birşekilde etki ediyordu.Yine diyorum dinler olmasaydı insanların zevklerine göre hareket etmesine engel olacak hiçbirşey olmazdı.Zira kişisel zevkler mantıktan önce gelir.Nasıl ki bize cinsel şehvet veren bir şeye sahip olmak için çok güçlü bir arzu besliyorsak seçimlerimizi elbette buna göre yapardık.Şöyle bir örnek vereyim."

Şimdi ek olarak benim söylediklerimden farksız bir karsıt görüş dönmüyor ortada.Felsefe ile dinin arasında ki tek fark birinin kendisini sürekli kılması ve karsıtlıga karsı şiddet uygulamasıdır.Felsefe ise toplumun yüyılana göre şekillendirici nitelikte ki görüşlerdir.İnsan mantıgının farkına vardıgında tek dogdaman yüzyıllar yasamayı bırakıp bu yüzyılın gerekliligi olan seyler üzerinden düşünüp o günün kosullarına göre sekillendirdi.Toplumun bir felsefeye tabi ki ihityacı vardır.Ancak o ihityac amac oldugu vakit sorun teskil etmektidir.Yüzyıllar ile çelişkiye düşerek ilk çıktıgı yılarda insaların üzerinde bıraktıgı aydınlanmanın yerine karamsarlık kapsar.Çünkü sürekliligi ve karsıtlıga tahamulu yokturDedigim seyde zaten mantıgını kullanabilen inslardan olusan toplumların dine ihityacı yoktur.Zevklerini mantıgının önüne geciren insan zaten mantıgını kullanamaz ve dine ihtiyac duyar.Zaman sürekli akarken dinin süreksizligi altında yasayanlar dolaylı yoldan karsıtlıga tahumulleri kalamz ve tek düzelik her zaman mantıksızlıgınverdigi boslukla doludur.Bunuda kapatmak için tek sey korkudur.Oda dini felsefenden ayıran ikinci özelligidir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:

kaç defa dinin derinlerine inip neden diye sordun? küfür edenler inananlar diyorsun ama islam dinini bilmiyorsun.

önce şunu cevapla , konuda ki şahısın kızgınlığı dinine mi babasınamı? hayır yani bizde gavura kızıp orucu bozmak diye bir deyim varda ,konudaki şahısta sanki babasına kızıp dinine küfretmiş.

islam dini babalara değil kendi kurallarına uymalarını emreder. baba ana hatalıysa reddetme hakkını bile verir .

Ateistin iyisi kötüsü nasıl oluyo onu anlamadım.  Allaha ve dine inanmaması için dini bilgiye ihtiyacı yok. Ama zaten tüm ateist olan insanlar kuranın en azından bi kısmını okumuşlardır. Ayrıca burda dinden bahsedilmemiş.  Aşırı dindar bi adamı we oğlunu anlatmış.

Bide orda dini inkar etmemiş. sadece babasını terslemiş.  

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Hata tamamen babanın.

Tamam namaz kıl, büyüklerine saygılı ol falan filan diyor güzel...

Baba "seni döverim" diye çıkışıyor. Bu baba müslüman mı? Hani islamda zorlama yoktu?   Çocuğa islamı öğretirsin Allah'ı sevdirerek kendisinin öğrenmesini sağlarsın. Adamın yaptığı yobazlığı yapmassın. Çocuk böylece saygıyı öğrenir. Büyüğünün karşısında zorlama ile değil kendi rızasıyla ayak ayak üstüne atmaz.

Bu makaleyi yazan muhterem; babanın hatalarını, islamın hatası olarak göstermeye çalışıyor...

Ama bunu bize yediremez :) Anca kendi milletine yedirir göt lalesi...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ateistin iyisi kötüsü nasıl oluyo onu anlamadım.  Allaha ve dine inanmaması için dini bilgiye ihtiyacı yok. Ama zaten tüm ateist olan insanlar kuranın en azından bi kısmını okumuşlardır. Ayrıca burda dinden bahsedilmemiş.  Aşırı dindar bi adamı we oğlunu anlatmış.

---

Yazıyı yazan adamın kendi başlığıdır o dokunmadan çevirdim.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    bu konuya verilcek cevap çok da yanlış anlaşılır tartışma çıkar tahrik ediyor olur

We can be more, we can be much more.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    The-ExTaCy bunu yazdı:
    erkan07 bunu yazdı:

anlatayım.

iyi bir ateist= sıkı bir ateist fanatik koyu vs vs vs bir ateist...

Allah ve dine inanmaması için dini bilgiye ihtiyacı yoktur elbette, ama müslümanlarla tartışabilmek için sürekli kuran okur araştırmalar yapar akıllarınca islam ın açıklarını ararlar.

dinini inkar etmemiş ve sadece babasını terslemiş öylemi??  konu başlığı şu :Artık Bir Babam Yok! Bir Müslümanın Dinini İnkarı  ......

başka anlamadığın yer varsa sorabilirsin.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek
    @erkan07

Konu içinde ateist olduğu yazmıyo. Başlığı yanlış yazmış bu onun suçu.  
    Açık da aradığını sanmıyorum. Onun gendi görüşü o, dine inanan diğer insanlara saygı duyduğuna eminim.

Başlığı yanlış yazması onun suçu olduğu gibi, sen burda onun dine hakaret ettiğini düşünüyosan we dini sawunuyosan sen suçlu olursun.
    Niye diceksin. 
    Burdaki adamın karısı teseddürlü. Dinde böyle bişey yok. Adam çocuğu zorla dinde olmayan şeylere inandırmaya çalışıyo. Örneğin o kızla görüşme seni kandırcaktır vs vs.

.
Toplam Hit: 8427 Toplam Mesaj: 59