folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Artık Mayınlar Yuzunden Şehit Vermeyeceğiz!!! (İnş:D)

Artık Mayınlar Yuzunden Şehit Vermeyeceğiz!!! (İnş:D)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

Sa millet,

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=40979 

vermiş oldugum linkteki olay 1-2 aylıgına yatmıs oldu... Peki neden yatmıs oldu ? :D Abüler biz, okuldan 3 arkadas mart ayında 2 taen silecek motoru bi rf modulu, bi su motoru, em sensor fln vs. kullanıp bi araba yapmıstık... (isteyenler varsa soleyin bu aksam yada yarına resmini upload ederem) Bu araba 1 adım kadar onundeki mayını tespit edip orayı boyayla işaretliyodu. Nese bunu proje yarısmasına gonderdik gümüş madalya aldı :D Arabanın proje yarısmasında gozukmesinden sora Ankara Makina ve Kimya Enstitüsü müdürüylen bi diyalog geçti aramızda :D ve şimdi yeni bi arac yapıyoruz... Bu arac mayını tespit etmekle kalmıyor, buldugu mayınları patlatıyor :D planlar vs hazır. Şasiyi yaptık (bunun resminide isterseniz, yrn cekip korum), motor siparişleri verildi p.tesi elimizde olcak inş. Paletlerin yapımınada basladık. Aracın üzerinde bir uydu telefonu ve bi bilgisayar bulunacak (bu sistemin hazırlıkları suruyor elinde p3 veya p4 bi board - ethernet ve vga onboard, cpu ve ram i dahil- bize bagıslayabilir :D) bu bilgisayar ve telefon sayesinde gece gorus kamera sistemimiz bize goruntu aktarımı yaparken, aracın kontrol komutları da yine bu sistem uzerinden aktarılacak.. Buraya kadar herşey güzel ama şöyle bir sorunumuz var: Para!! :D Tabi ben sizden para istemiyom :D Su ki: elimizdeki torna cok boktan bişi :( işimizi pek gormuyo.. zaten dedemden yaslı bide gerekli bıçaklar fln yok (veya ne diolarsa işte :D bilen bilir) ve kaynak makinamızda yok. Hani dicektim ki eger ist da bu işlerle ugrasan muritler varsa yardımcı olabilirler mi? Kıcı kırık iki kaynaga ve biraz profile 50 ytl verince pek hos olmuyo.. Biz hiç mi para vermeyiz bu mürite ?  veririzde, hani mürit abide biraz insaflı olur :D

Uzun lafın kısası: yukarda tarif ettigim gibi bi anakartı, torna tezgahı, kaynak makinası fln olan müritler varsa seviniriz :)

Hadi kolay gele....

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    hadi bakalım kolay gelsin. inşallah güzel bir alet ortaya çıkarırsınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    babamın tükkanda kaynak da var torna da var her bi pok var hacı msne ekledim görüşelim :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    tsk. mayınları manyetik olarak tespit eden ve onları etkisiz hale getiren gerekli muhimmatı 1 ay önce aldı.... araştırmana devam et yinede. bende düşündümde ağır geldi masraf filan.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

mayrip bunu yazdı:
    -----------------------------
    tsk. mayınları manyetik olarak tespit eden ve onları etkisi hale getiren  gerekli muhimmatı 1 ay önce aldı.... araştırmana devam et yinede. bende düşündümde ağır geldi masraf filan.
    abi bildigim kadarıyla onları personel mayın bolgesinde elle kullanıyor... oyle mi? oyle olmasa bile ne bilim bizimki daha ucuzdur fln :D bide bunu hani hey,ryerden kullanabilion istanbuldan tut sırnakta arattır :D nese abi bakalım...

bu arada kozan hoca temmuzun ortasında gelebilecekmiş ist a. o da bizim için gec oluyor.. yerleşik ist da olan biri varsa daha makbule gecer.. bu arada dusundugu için burdan kozan hocaya, ve iyi dileklerinden dolay genki abüye vee desteginden dolayı kus avatarlı arkadasıma tsklerimi sunarım :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    Bu masalda MKE ba$kanı ben oluorum (H)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    Excalibur001 bunu yazdı:
    Bu masalda MKE ba$kanı ben oluorum (H)
    sittir aq :D bok atma bi sen :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    abü tbt de bu işlerle ilgilenen kimse yok mu yaw :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Güzel çalışma başarılar dilerim :) Umarım aradıklarınızı bulursunuz..

λ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    seni msn listeme ekledim projelerinin gerçeklik payı var ise sana sponsor olurum detayları msnde konuşuruz

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    hoca keşke eskişehirde olsaydın tornayıda kaynağıda ben sağlayabilirdim.. :(
Toplam Hit: 2701 Toplam Mesaj: 18