Asansörlerde Neden Ayna Var? Cevabı Sandığınızdan Farklı
-
ajan1111 bunu yazdı
Asansöre bindiğimizde çoğu zaman karşımıza çıkan aynaların yalnızca görünüşümüzü kontrol etmek için konulduğunu düşünüyoruz. Ancak kabinlerde ayna kullanılmasının arkasında psikolojik rahatlıktan güvenliğe, mimari tasarımdan zaman algısına kadar uzanan birçok neden bulunuyor.
Asansörler dar, kapalı ve çoğunlukla penceresiz alanlar olduğu için bazı kişilerde kaygı ve rahatsızlık hissi oluşturabiliyor. Özellikle klostrofobi yaşayan kişiler açısından bu durum daha belirgin hâle gelebiliyor.
Kabin duvarlarına yerleştirilen aynalar ise yansımalar sayesinde alanın olduğundan daha geniş görünmesini sağlıyor. Böylece küçük bir asansör kabini daha ferah algılanırken kapalı alan hissinin de azalmasına yardımcı oluyor.
YOLCULUĞUN DAHA KISA HİSSEDİLMESİNİ SAĞLIYOR
Asansörlerde aynaların kullanılmasının bir başka nedeni de yolcuların dikkatini başka bir noktaya yönlendirmek. Özellikle geçmişte daha yavaş çalışan asansörlerde birkaç katlık yolculuk bile uzun sürebiliyordu.
Aynaya bakmak, kişinin çevresini incelemesini veya kendisiyle ilgilenmesini sağladığından bekleme hissini azaltabiliyor. Böylece geçen süre, yolcuya olduğundan daha kısa gelebiliyor.
GÜVENLİK AÇISINDAN DA İŞE YARIYOR
Aynaların asansörlerdeki işlevi yalnızca psikolojik nedenlerle sınırlı değil. Kapı açıldığında kabinin konumunu ve içerideki alanı daha kolay fark etmeye yardımcı olabiliyor.
Bunun yanı sıra aynalar, kabin içerisindeki ışığı yansıtarak ortamın daha aydınlık ve geniş görünmesini sağlıyor. Bu nedenle günümüzde asansör tasarımında ayna, hem işlevsel hem de estetik bir unsur olarak değerlendiriliyor.
kendi görüşüm;
bana göre ayna olmuş olmamış farketmiyo beni gideceğim kata çıkarsın yeter (:
www.nefes.com.tr 'den alıntıdır.
adamsın.
aynası olmayan eski aksaray hanlarındaki asansörlere binince tek kişilik hücrede gibi hissediyorum kendimi. tespit doğru buyrun çekiliyorum.
-
antichrist bunu yazdı
esas soru karakolda neden ayna var?
Dünden beri bu soruyu düşünüp gülüyorum :) Merak edip yapay zekaya sordum:
"Şarkının ilham kaynağı, İstanbul sokaklarında yaşayan, güzelliğiyle ünlü ama hayatın zorlukları nedeniyle defalarca karakola düşen Fosforlu Cevriye (Cevriye) adındaki bir kadındır. Hikayeye göre Cevriye, ne zaman gözaltına alınıp karakola getirilse neşesinden ve bakımından ödün vermez, karakolun girişindeki aynanın karşısına geçip büyük bir sevinçle "Aaa, karakolda ayna var!" diyerek saçlarını düzeltir. Şarkıdaki bu dize, onun bu alışkanlığına ve hayatın tüm zorluklarına rağmen sergilediği umursamaz, dik duruşa bir atıftır."
-
Seneyi hatırlamıyorum ama ilkokula gidiyordum sanırım
Mahallede asansörlü bir bina yapmışlar heyecanla binanın bitmesini beklerdik ki asansör nasıl birşey görelim binelim
Hiamınaaa
pillibebek tarafından 14/Eyl/26 05:19 tarihinde düzenlenmiştir -
pillibebek bunu yazdı
Mahallede asansörlü bir bina yapmışlar heyecanla binanın bitmesini beklerdik ki asansör nasıl birşey görelim binelim
Hiamınaaa
Biz de ilkokulda asansörlü bi binaya taşınmıştık. Binayi yapan kırmızı suratlı hacı bakkaldı yaşı 70 civarı.
Yakin cevrede yeni yapilan asansorlu olan tek bina oldugundan mahallenin cocuklari hep gelir bi asagi bi yukari oyun oynardi asansörle bu haci bakkalda yakaladığını döverdi küçücük cocuk filan dinlemez tokadi vurduğu gibi yapıştırırdı yere çocukları.
Bi gün bu hacı bende oyun oynuyorum sandi bana da vurdu. Babam duyunca gitti bakkallarina bunlarin, hacinin iki cocugu var ikisinide tokatlamis. Urunleri reyonlari filan yıkıp bi araba da tehdit edip çıkmış.
Bende biraz büyüyünce bu hacının torunlarina eziyet oldum her gordugumde zorbalayip yerlerde süründürüp gelip babama anlatıyordum hic yorum yapmiyordu kalkip gidiyordu ama simdi eminim yani icinden sevindigine.
Sözün kısası asansörlerdeki aynalar tamamen seks amaçlı ajan.
-
korkarabatak bunu yazdıpillibebek bunu yazdı
Hiamınaaa
Biz de ilkokulda asansörlü bi binaya taşınmıştık. Binayi yapan kırmızı suratlı hacı bakkaldı yaşı 70 civarı.
Yakin cevrede yeni yapilan asansorlu olan tek bina oldugundan mahallenin cocuklari hep gelir bi asagi bi yukari oyun oynardi asansörle bu haci bakkalda yakaladığını döverdi küçücük cocuk filan dinlemez tokadi vurduğu gibi yapıştırırdı yere çocukları.
Bi gün bu hacı bende oyun oynuyorum sandi bana da vurdu. Babam duyunca gitti bakkallarina bunlarin, hacinin iki cocugu var ikisinide tokatlamis. Urunleri reyonlari filan yıkıp bi araba da tehdit edip çıkmış.
Bende biraz büyüyünce bu hacının torunlarina eziyet oldum her gordugumde zorbalayip yerlerde süründürüp gelip babama anlatıyordum hic yorum yapmiyordu kalkip gidiyordu ama simdi eminim yani icinden sevindigine.
Sözün kısası asansörlerdeki aynalar tamamen seks amaçlı ajan.
tamam seks ama bu farklı bir seks gibi :DDD (;
bence; under. amcamız görmesin yorumlarımızı ne oluuur ne olmaz (: saygılar&sevgiler amcacım (((:
-
+1 Rep
-
ajancım bu teknikleri nasıl değerlendiriyorsun izledikten sonra yorumunu okumak isterim
https://www.youtube.com/watch?v=UroBYKQ2FeY
-
TxT bunu yazdı
ajancım bu teknikleri nasıl değerlendiriyorsun izledikten sonra yorumunu okumak isterim
TxT'cim şimdi izledim, kulakların çınladı mı (:
söylenecek çok şey var ama burda söyleyemem :D böyle ayna mı yapılır? alt tarafı bi ayna için bu kadar zahmet çekilmez. ben bu zahmeti çeksem aynayı kaç paraya satarım belli değil (;
-
ajan1111 bunu yazdıTxT bunu yazdı
TxT'cim şimdi izledim, kulakların çınladı mı (:
söylenecek çok şey var ama burda söyleyemem :D böyle ayna mı yapılır? alt tarafı bi ayna için bu kadar zahmet çekilmez. ben bu zahmeti çeksem aynayı kaç paraya satarım belli değil (;
Erman hocanın evindeki yatak odası tavanıda ayna kaplı sence neden böyle? @ajan1111
https://www.youtube.com/shorts/V4Gm9_UU9Rc?si=Wz603B8blLtQjFJe
Kernel_Panic tarafından 15/Eyl/26 20:36 tarihinde düzenlenmiştir -
bu kritik bilgiyi vermek için konu açıp bilgilendirdiğinden dolayı teşekkür ederiz.