Asgari Ücret 1404 Tl Oldu
-
Asgari ucret et az 2 olmali ama onu verecek işten atmayacak is veren de bulmali...
-
trooper bunu yazdı
Beyler asgari ücrete hep alacaklı tarafından bakıyorsunuz. memlekettte yandaş siyasete bulaşmadan iş yapan herkes battı. ücreti geçin yapacak iş olmayacak yakında.
edit:
şuan çark dönmüyor. Ortada para yok. herşey kağıt üzerinde dönüyor. patlayan çekler, senetler daha neler neler.
hocam kimse asgari ücretin yükselmesiyle batmaz. ekonominin halinden ve iş piyasasındaki adaletsizliklerden batar. 1300-1400 maaş veriyorsa zaten o adam en az 10bin liralık üretim yapıyordur. aşağısına kimse o işi kurmaz bile en başında. iş yürümeyecekse bin lira asgari ücretle kurtulmaz orası. sadece patron bi üst model araba alır, karısına tek taş yerine beştaş alır. istisnaları vardır elbette, herşeyin istisnası var bu dünyada.
neyse piyasadan haberdarım, nakit dönmüyor. çekle günü kurtarmaya bakıyor herkes. krizden çıkan sağlam çıkacak fakat batan da çok olacak o belli. asgari ücret çıkınca batacakmış gibi konuşanlara lütfen şunu sorun ; düşse çıkacak mısın? alacağınız cevabı tahmin edebiliyorsunuzdur.
bir de kimse kusura bakmasın ama cebinde parası olan çok ağlıyor birader. hakkaten zor durumda olan ya çok şükür deyip geçiyor ya idare ediyoz diyip geçiyor.
-
Aa bak ne olmuş.
milletvekillerinin aldığı aylık ücret 2017 yılı Ocak ayından itibaren bin 240 lira artış göstererek 26 bin 620 liraya çıkacak. Bütçe yasa tasarısıyla 2017 Cumhurbaşkanı ödeneği ve bazı kamu personellerinin bu ödeneğe endeksli emekli aylıkları belli oldu. Milletvekillerinin şimdi "ek ödeme" ile birlikte 9 bin 220 TL'yi bulan emekli maaşları 2017 yılı Ocak ayından itibaren 9 bin 978 liraya yükselecek.
-
samaccc bunu yazdı
Aa bak ne olmuş.
milletvekillerinin aldığı aylık ücret 2017 yılı Ocak ayından itibaren bin 240 lira artış göstererek 26 bin 620 liraya çıkacak. Bütçe yasa tasarısıyla 2017 Cumhurbaşkanı ödeneği ve bazı kamu personellerinin bu ödeneğe endeksli emekli aylıkları belli oldu. Milletvekillerinin şimdi "ek ödeme" ile birlikte 9 bin 220 TL'yi bulan emekli maaşları 2017 yılı Ocak ayından itibaren 9 bin 978 liraya yükselecek.
keşke daha yüksek olsa da gözleri doysa. paraya tamat etmeyip saman altından su yürütmeseler hocam. m.vekilleri herhangi bir ülkede en yyüksek maaşı alan tayfa olmalı ki dediğim şekilde işler yapmasınlar. önce gözleri doysun. insanoğlu bu.
-
iş veren olarak sıkıntıdayız indirim bekliyorduk devlet ayıp etmiş.
-
DJ_Alper bunu yazdı
Asgari ucret et az 2 olmali ama onu verecek işten atmayacak is veren de bulmali...
hocam 1300 maaş yatırıp 300 400 tlsini elemandan geri isteyen adamlar var. ne işvereninden bahsediyorsun :)
Türkiye şartlarında çok zor.
birileri işsizlik artmaz falan filan sallıyor burada hayatında baba parasından başka birşey yememiş borç alıp ödememiş insanlar gelip ahkam kesiyor da, bu 2000 veya 1500 tl olsaydı yasadışı işçilik patlaması yaşanırdı. türkmenler suriyeliler amele niyetine zaten çalıştırılıyor 2 hatta 3 katına çıkardı bu durum. herşeyin bir sınırı var. biz de isteriz de ,
evin direği ayakta durmaya içine dolduruyorsun bi ton eşya. e nasıl dursun bu bina ayakta?
-
BosphorusPasha bunu yazdı
Lan patronların köpek niyetine kullandığı adamlar gelmiş buraya ahkam kesiyor boş falan yanlışsın diye gülüyorum size. Bir defa vergisini ödeyerek eleman çalıştırın da sonra konuşun :) patron yalakalari sizi :)
hocam sana ahkam kesiyoruz neden çünkü aptalca konuşuyorsun varsayımsal sallıyorsun sonra birde gelmişsin patronların köpek niyetine kullandıgı adamlar diyorsun patronum yok allaha şükür zaten senin gibi bir insanın yanında çalışanada yazık emekleri sonucunda senin gibi bir herif para kazanıyor vergi diyorsun vergi + legal projemizi onaylamak için hiç utanmadan rüşvet isteyen belediyeye de rüşvet verdik ama yinede allaha şükür senin bu zihniyetine sahip olmadıgımızdan sanırım allah rızkımızı verdi işçilere gününü geçirmeden sigortasını da yaptık maaşınıda (asgari maaş hiç yok) verdik ben 1400 tl almıyorum alıyormuşum gibi ötmüssün ama senin gibi haksızlıga gözde yumman allahtan korkarım sende allah korkusuda yok belliki kendini düşünerek işveren olarak 1400 lira çoohhh yaaaaaaa diye aglıyorsun bir düşün bakalım 1400 liraya geçinebilirmiyim diye cok bos adamsın
-
IQ su 90 üzeri olup yaşı 25 altında olup ahlak sahibi olan (evrensal ahlak değerleri bkz hırsızlık yapmamak, cinayet işlememek vs gibi) mürid ve müridelerimize tavsiyem: bir yolunu bulun kapağı avrupa veya abd ye atın.
Bırakın burada daha alt seviyede yaşamayı kabul edenler mutlu mesut yaşasın, yormayın kendinizi gerek yok. Hee ben çomar bafilerim diyorsanız orası ayrı konu fakat bunun için de belli bir ahlaksızlık seviyesine erişmek, vurdumduymaz olmak, insanları insan ve çomar olarak ikiye ayırıp ona göre muamele çekmek gerekiyor bu pek kolay değil, bazen bafileyeceğim çomara acıyorum gözlerindeki inanmışlık beni benden alıyor bir reis diyişi var götü fena kaptırmış, yumuşamamak, onun bir çomar olduğunu unutmamak gerekiyor. En sağlamı çıkın gidin kanunlarla nizamla yönetilen bir ülkeye insan gibi yaşayın, ne ahlakınızdan olun ne vicdanınızdan.
-
ANZAK bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
Lan patronların köpek niyetine kullandığı adamlar gelmiş buraya ahkam kesiyor boş falan yanlışsın diye gülüyorum size. Bir defa vergisini ödeyerek eleman çalıştırın da sonra konuşun :) patron yalakalari sizi :)
hocam sana ahkam kesiyoruz neden çünkü aptalca konuşuyorsun varsayımsal sallıyorsun sonra birde gelmişsin patronların köpek niyetine kullandıgı adamlar diyorsun patronum yok allaha şükür zaten senin gibi bir insanın yanında çalışanada yazık emekleri sonucunda senin gibi bir herif para kazanıyor vergi diyorsun vergi + legal projemizi onaylamak için hiç utanmadan rüşvet isteyen belediyeye de rüşvet verdik ama yinede allaha şükür senin bu zihniyetine sahip olmadıgımızdan sanırım allah rızkımızı verdi işçilere gününü geçirmeden sigortasını da yaptık maaşınıda (asgari maaş hiç yok) verdik ben 1400 tl almıyorum alıyormuşum gibi ötmüssün ama senin gibi haksızlıga gözde yumman allahtan korkarım sende allah korkusuda yok belliki kendini düşünerek işveren olarak 1400 lira çoohhh yaaaaaaa diye aglıyorsun bir düşün bakalım 1400 liraya geçinebilirmiyim diye cok bos adamsın
işveren olduğumu nereden çıkardın?
sektörün/sektörüm iyi olabilir. / asgariye uygun olmayabilir.
haksızlığa göz yumduğum yokki? sasgari daha az olsun da demedim demiyorum aksine yükselse keşke diyorum ama sektörün bunu kaldıramayacağını bildiğim içiçn konuşuyoum. nerenden sallıyorsun bunları? bu arada bırak 1400 ü 800 tl maaş ile çalışıpp geçindiğimi bilirim ben. sesimizi çıkarmadık çıkarsaydık işsiz kalırdık. 800 tl maaş veren de devlet değildi.
bu arada şu bold yaptığım yerin dayanağını bi göstersene.
-
İnternet de bir hesap görmüştüm bu zam ile ilgili. -13 tl mi aslında zarara giriyorlardı asgari ücret alan kişiler
Adam hesaplamış su anki maaş girdisi çıktısı filan Zamdan sonra ( - ) lere düşüyordu.
Yeni turkiye