Asimov - Sonsuzluğun Sonu (The End Of Eternity)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

selam beyler. arama yaptım ve isaac asimov adına hiçbir sonuç çıkmaması yüreğimi burktu. ben de bugüne kadar okumamıştım. 1920 doğumlu bi yazarın gelecekle ilgili yazacağı romanlar ne kadar iyi olabilirdi ki? tabi fena göt oldum uzatmadan söyleyeyim.

okuma sırası ile ilgili şöyle bi liste buldum ve ilk sıradan başladım.

http://kahramangiller.com/kitap/dev-isaac-asimov-kronolojisi-ve-okuma-listesi-bolum-1/ 

edit : g2k şu linkteki sırayı önerdi. http://mycogen.blogspot.com.tr/2005/06/asimov-romanlar-hangi-srayla-okunmal.html 

yani sonsuzluğun sonu ile başladım. hani bazı kitaplar için sonu çok şaşırttı derler ya, bu kitapta her adım çok şaşırtıyor. bi yandan ne kadar yıl önce yazıldığını düşününce şaşırıyorsunuz bi yandan olaylara bi yandan bilim-kurgu kısmına şaşırıyorsunuz ve olaylar zinciri sürekli tahmin edemediğiniz yönde ilerliyor.

2 günde bitirdiken sonra keşke dedim keşke filmi çekilse. 1987de ruslar çekmişer fakat kitap neyse de eski yılların filmi tatmin etmez. 

kısaca tavsiye etmiş olayım. sonrasında linkteki okuma sırasıyla ilgili önerisi olan var mı?

Prometheus tarafından 23/Tem/15 13:54 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

sonsuzluğun sonu çok güzel kitaptır benim de ilk okuduğum asimov kitabı bundan önce son soruyu okuyup sonra neyi okumalıyım diye araştırınca bunla başlamıştım. 

ama kesinlikle o verdiğin linkteki gibi devam etme. robot ve vakıf serileri aynı evrenlerde geçtiğinden ve alakalı konular işlendiğinden KESİNLİKLE önce bi seri sonra bi seri okunmamalı takip etmen gereken sırayı aşağıdaki linkte veriyorum adam orda açıklamış zaten neden o sırayla okunması gerektiğini. 

http://mycogen.blogspot.com.tr/2005/06/asimov-romanlar-hangi-srayla-okunmal.html

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

hikayelerinin konuları tolkien'e çok benziyor adam resmen bilim kurgunun tolkien'i ama asimovun hikayelerini daha çok sevdim yani şimdi ilk sonsuzluğun sonuyla mı başlamak lazım

zaten asimov tolkienin eserlerini 5 defa okuğunu çok sevdiğini söylemiş.

Converse giyen uzaylı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

lafı açılmışken bana isaac asimov'un dolu dolu yaşadım kitabı lazım e book ben bulamadım ama daft denk gelir bulur belki o adam şerbetli

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    4Senarist bunu yazdı

lafı açılmışken bana isaac asimov'un dolu dolu yaşadım kitabı lazım e book ben bulamadım ama daft denk gelir bulur belki o adam şerbetli

Kitapları facebooktaki kitap gruplarında arayın. Acayip arşivi olan insanlar var.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı

hikayelerinin konuları tolkien'e çok benziyor adam resmen bilim kurgunun tolkien'i ama asimovun hikayelerini daha çok sevdim yani şimdi ilk sonsuzluğun sonuyla mı başlamak lazım

zaten asimov tolkienin eserlerini 5 defa okuğunu çok sevdiğini söylemiş.

aynen sonsuzluğun sonu başlangıç için uygun sonra vakıf ile devam edersin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Benim ilk okuduğum asimov kitabı ben robot adlı kısa hikayeleriydi. Okuduktan bi 4 sene sonra falan filmini çektiler. Daha sonra evde çelik mağaralar adlı kitabın o ilk basıldığı cep kitab formunu buldum onu okumuştum. Oda çok güzel bir hikayeydi.

Güzel bir konu olmuş iyi hatırlattın, Asimov'un diğer kitapları da epub formatında vardı elimde sırasıyla ebook reader a atayım okurum.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

bu kitapların en düzgün baskıları hangileridir, anladığım kadarıyla çok kötü çeviriler de var. pdf olan paylaşabilir mi?

son olarak ucuz yollu en kral reader hangisidir =)

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Bende meritokrasi ağının epub formatlı olanları mevcut. Hepsi 5 üzerinden 4-5 olarak derecelendirilmiş.

Isaac Asimov - Jüpiteri Satıyorum.epub
    Isaac Asimov - Kan Damarlarında Yolculuk.epub
    Isaac Asimov - Melezler Venüste.epub
    Isaac Asimov - Nemesis (İntikam Tanrıçası).epub
    Isaac Asimov - Robot #1 - Ben Robot.epub
    Isaac Asimov - Robot #1 Çelik Mağaralar.epub
    Isaac Asimov - Robot #2 Güneşin Tanrıları.epub
    Isaac Asimov - Robot #3 Şafağın Robotları.epub
    Isaac Asimov - Robot #4 Kurtarıcı.epub
    Isaac Asimov - Son Soru.epub
    Isaac Asimov - Sonsuzluğun Sonu.epub
    Isaac Asimov - Uzayın Bekçileri.epub
    Isaac Asimov - Vakıf #1 Vakıf (İmparatorluk).epub
    Isaac Asimov - Vakıf #2 Vakıf ve İmparatorluk (Altın Galaksi).epub
    Isaac Asimov - Vakıf #3 İkinci Vakıf (Gizli Tanrılar).epub
    Isaac Asimov - Vakıf #4 Vakıf'ın Sınırı (Galaksi Çöküyor).epub
    Isaac Asimov - Vakıf #5 Vakıf ve Dünya.epub
    Isaac Asimov - Vakıf #6 - Vakıf Kurulurken (İmparatorluk Kurulurken).epub
    Isaac Asimov - Vakıf #6 Vakıf Kurulurken (İmparatorluk Kurulurken).epub
    Isaac Asimov - Vakıf #7 Vakıf İleri (Erişilemez İmparatorluk).epub
    Isaac Asimov - Vakıf Dizisi #2 - Vakıf (İthaki).epub
    Isaac Asimov - Üç Robot Yasası.epub
    Isaac Asimov - İmparatorluk #1 Tanrılar ve İmparatorlar.epub
    Isaac Asimov - İmparatorluk #2 Asi Gezegen Tyrann.epub
    Isaac Asimov - İmparatorluk #3 Uğursuz Gezegen Galactica.epub
    Isaac Asimov - İşte Tanrılar.epub

İsterseniz biryere upload edebilirim.

Türkiye şartlarından alabileceğin ucuz yollu bir ebook reader olarak:

https://www.babil.com/urunler/1456766/calibro-basic-767676

Daha kaliteli birşey almak istersen de anneme aldığım:

http://www.babil.com/urunler/1456768/calibro-touch-lux--koyu-gri

Veya yurtdışından alma şansım var dersen:

http://www.amazon.com/dp/B00OQVZDJM/ref=kods_xs_dp_oop

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

bende geçtiğimiz günlerde son soruruydu sanırım onu okudum çok beğendim

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

Kitap olarak okumak istesek ve bu seriyi satın almaya kalksak,toplam kaç adet kitap almamız gerekiyor ve çok tuzlu tutar mı ?

Toplam Hit: 2063 Toplam Mesaj: 18
isaac asimov sonsuzluğun sonu the end of eternity asimov