Aşk Alimi Mevlana
-
harbiden on numara güzel paylaşım hocam bide şu söze kitlendim kaldım :
"Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü inananlara bayram günüdür öküzlere ölüm günü." :) manası derin...
-
harbiden on numara güzel paylaşım hocam bide şu söze kitlendim kaldım :
"Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü inananlara bayram günüdür öküzlere ölüm günü." :) manası derin...
Darwin"in anasını maymun s**tiyse bana ne arkadaşım! ---[Hertürlü kapak itina ile hazırlanır] -
Bilgece sözler.
-
efkarlandım şimdi bi tanede ben söyliicem...
İtalyan şair der ki: Aşka uçan kanat yanar.. Ona hitaben Mevlana da derki Aşka uçmazsan kanat neye yarar...
-
İranlı şair değil mi hocam o? Hatta Yunus Emre'ninde eklemesi vardır.
Aşka uçtuktan sonra kanadı kim arar.
-
aslında orjinalinde ''gel ne olursan ol gel'' die bi söz yoktur. farsçadan bazı ibneler kasıtlı olarak yanlış çevirmiştir... ancak bunda kafiyenin yanlış anlaşılmasıda söz konusudur çünkü tövbe zaten geri dönüş gibi bi anlamdır.. tövbettar.. gerçekte ''tövbe et tövbe et bin kere tövbeni bozmuş olsanda tövbe et dergahmız umutuzluk dergahı değildir'' gibi bişeydir.. farsça bilenlere sorabilirsiniz. abdulbaki gökpınarlıda bunun böyle olduğunu yazmıştır..
-
Şu zamanda şehvetin adını aşk koymuşlar.
Eğer şehvetin adı aşk olsaydı eşekler aşıkların şahı olurdu...(Mevlana) -
CEO bunu yazdı:
-----------------------------efkarlandım şimdi bi tanede ben söyliicem...
İtalyan şair der ki: Aşka uçan kanat yanar.. Ona hitaben Mevlana da derki Aşka uçmazsan kanat neye yarar...
-----------------------------demet akalında derki; aşkın açamadıgı kapı, kanatlanıp uçamadıgı yermi var. :p
-
Bunun kitaplarını verecek olan var mı?
-
AglayanCocuk bunu yazdı:
-----------------------------
Şu zamanda şehvetin adını aşk koymuşlar.
Eğer şehvetin adı aşk olsaydı eşekler aşıkların şahı olurdu...(Mevlana)
-----------------------------bayıldım söze çok güzel