Askere Giderken Kıdem Tazminatı
-
Bolat bunu yazdı
merhaba
bu gibi durumlarda asgari ucret uzerinden verirler
ama mahkeme yolun acik tazminati alip tekrar iki sahitle mahkemeye verebilirsin
sahitlik edecek mesai arkadas ayarlarsan eger ssk primlerinide yuksekten yatirmak zorunda kalirlar
bu arada ssk da isin icine girdiginden ssk da olayin pesini birakmaz
no: is mahkemelerine giden davalardan %90 ni isci lehine sonuclanmakta
ama isyeri ile bir daha calismayi dusunuyorsan yapma zaten tazminatinda cok tutmaz
sahit kısmı sıkıntılı işte bu iş yerinde calısanlar baska yere gidemeyeceği için işlerini riske etmezler etse kendi haklarını savunurlardı.işi mahkemeye taşımak istemiyorum ama eğer çok sinir olursam yinede başvururum bu yola dönmeyi düşünmüyorum buraya ilk etapta kötü ayrılmak istemiyorum ama baktım olcak gibi değil o zaman başka çarele bakıcaz artık
-
askerlik şubesinden alacağın belgeyi iş yerine vermen lazım. 1 yıl 3 ay gibi bi süre çalışmış olacaksın muhtemelen sana 1000 tl ye yakın bi para verirler. ama onu da ne zaman alırsın bilmiyorum. o parayı almadan iş yeri buradan alacağı vereceği yoktur diye bir evrak imzalatmaya çalışabilir. onlardan şu tarihte odemeni alacağına dair 1 satır yazı o evraka iliştirirlerse imzalarsın.yoksa imzalama. normal maaş üzerinden eğer tazminatını istiyorsan şirketle bi konuş eğer ok demezlerse tek çaren mahkeme olur.
-
kajmerpac bunu yazdıBolat bunu yazdı
merhaba
bu gibi durumlarda asgari ucret uzerinden verirler
ama mahkeme yolun acik tazminati alip tekrar iki sahitle mahkemeye verebilirsin
sahitlik edecek mesai arkadas ayarlarsan eger ssk primlerinide yuksekten yatirmak zorunda kalirlar
bu arada ssk da isin icine girdiginden ssk da olayin pesini birakmaz
no: is mahkemelerine giden davalardan %90 ni isci lehine sonuclanmakta
ama isyeri ile bir daha calismayi dusunuyorsan yapma zaten tazminatinda cok tutmaz
sahit kısmı sıkıntılı işte bu iş yerinde calısanlar baska yere gidemeyeceği için işlerini riske etmezler etse kendi haklarını savunurlardı.işi mahkemeye taşımak istemiyorum ama eğer çok sinir olursam yinede başvururum bu yola dönmeyi düşünmüyorum buraya ilk etapta kötü ayrılmak istemiyorum ama baktım olcak gibi değil o zaman başka çarele bakıcaz artık
madem kötü ayrılmak istemiyorsun hiç mahkemeye bulaşma , zaten mahkemeye versen en az 2 sene , sen askerde olacağın için ilgilenemeyeceksinde , bi de kötü olur , askerden geldiğinde aynı işe giremezsin , sen normal tazminatını al , en azından askerden geldiğinde aynı işe başvurabilirsin , ( mahkemeye ver diyenlere de bi sor bakalım mahkemeye veripte 2 seneden önce sonuçlanmış dava var mı ? )
-
-
maaşları banka üzerinden vermek zorunluydu bildiğim kadarıyla sana banka üzerinden normal maaşının yatırıp sigortanı asgari ücret üzerinden yatırıyorlarsa banka dekontlarıda mahkemede delil olabilir hocam haberin olsun hee asgari ücreti bankadan geri kalanı elden veriyorlarsa iş sakat o zaman
-
@tagext hocam imza olayını iyi söyledin yaparlar muhtemelen.1000 lira civarı verirler belki dediğin gibi ama hakkım olan 3-4 katı neredeyse az da değilki
@student bu iş yerine bi daha girmek istemiyorum kendimi geliştiremiyorum çünkü.dediğin gibi mahkeme işide uzun iş oda sıkıntı. @SeRDaR dediğin gibi maaşlar bankadan yatması zorunlu ama bankaya asgariden yatıyor gerisi elden veriliyor o yüzden ispat etme sansın olmuyor ancak şahit bulacaksın ya da sen çalışırken maliye falan gelcek sana sorcak bu mu maasın diye degil desen bile ispat zor şirketler kendilerini garantiye alıyorlar bi şekilde
teşekkürler herkese yarın bi konusayım da bakalım ne olcak sonuc.
-
kajmerpac bunu yazdı
@tagext hocam imza olayını iyi söyledin yaparlar muhtemelen.1000 lira civarı verirler belki dediğin gibi ama hakkım olan 3-4 katı neredeyse az da değilki
@student bu iş yerine bi daha girmek istemiyorum kendimi geliştiremiyorum çünkü.dediğin gibi mahkeme işide uzun iş oda sıkıntı. @SeRDaR dediğin gibi maaşlar bankadan yatması zorunlu ama bankaya asgariden yatıyor gerisi elden veriliyor o yüzden ispat etme sansın olmuyor ancak şahit bulacaksın ya da sen çalışırken maliye falan gelcek sana sorcak bu mu maasın diye degil desen bile ispat zor şirketler kendilerini garantiye alıyorlar bi şekilde
teşekkürler herkese yarın bi konusayım da bakalım ne olcak sonuc.
Hocam sen işe girmeden önce sigrotanın asgari ücretten yatacağını sana söyledilerse bence fazla zorlama. Yani aslında sana daha önce bu yanlış işlemi yapacaklarına ona göre kabul edip etmeyeceğini söylemişlerdir. Bunu söylediler ve sende kabul ettiysen onların yaptığı ne kadar ayıp olursa olsun seninde o parayı istemen uygun değil. Açıkçası taaa işe girmeden önce bunları yaşayacağını bilmen lazımdı aslında. Ama seni yargılayamam zira işsizlikde zor ne yaparsın.
-
arkadaşlar bugün tecilimi bozdurdum bana bi tane belge verdiler 31 marta kadar askerlik işlemleri yönünden bir sıkıntı yoktur diye.giresuna gittiğimde 1-31 mart arasında sevk için başvuru yapıp sınav başvurusu yapcam.
muhasebeyle konuştum onlar bana nereye düştüğünü gösteren belgeyi göndermen lazım dediler.silüs dedikleri o oluyor dedi.1-31 arasında aldığım sınav belgesi yeterli olmuyor mu?
-
bilgisi olan yok mu:S
-
son kez up