folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Askeri Araçlarda Ki Random Geometrik Şekiller ?

Askeri Araçlarda Ki Random Geometrik Şekiller ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı

Tam anlamadim ama aerodinamik de olabilir radara yakalanmasini dusurucu etkiside olabilir

kullandığınız kelimenin ne bok olduğunu anlamadan bilmeden yorum yapmayın kardeşim ya vala sinirleniyorum. aerodynamic ile ne alakası var amk

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı
    Tnrsk bunu yazdı

Tam anlamadim ama aerodinamik de olabilir radara yakalanmasini dusurucu etkiside olabilir

kullandığınız kelimenin ne bok olduğunu anlamadan bilmeden yorum yapmayın kardeşim ya vala sinirleniyorum. aerodynamic ile ne alakası var amk

Bence adam araçların üzerindeki desenler değil araçların şekilleri olarak algıladığı için öyle bir yorum yaptı.

Ve yine bence hemen artistlik yapmadan önce bir okuyup anlamaya çalışmak lazım.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Radara yakalanmıyor diye birşey yok.

Hepsi yakalanıyor.

Sadece her radar yakalayamıyor.

Uçaklardaki aerodinamik yapı için.

Zırhlı araçlarda da adı üstünde, mayın patladığı zaman etkiyi yanlara paylaştırıp absorbe edebilmek için.

Edit:

Ben araçların geometrisinden bahsediyorsun sanmıştım.

Neyse, kamuflajın uçaklarda pek bir avantajı yok. Sadece görüntü.

Havadaki jeti zaten gündüz gözle göremezsiniz, atak anında irtifa düşürür herşey için çok geçtir, görseniz de bir işe yaramaz. Gece de ışığı vardır ordan görürsünüz.

Tanklarda coğrafyaya göre boyarlar mümkün oldukça, o da uzaktan çıplak gözle görülememesi için.

Önemli olan sizin görmeniz değil, bilgisayarın onu algılamasıdır.

Radarlar arabanın park sensörleri gibi çalışır, ultrasonik vericiden sinyal çıkar, cisme çarpar geri döner. Sinyalin çıkış ve geri dönüş arasındaki süre hesaplanır, ses hızıyla işlem yapılır aradaki mesafe bulunur.

Bu şekilde cismin geometrik şeklini de algılamak mümkündür.

Hayalet uçaklarda geometrik şekillerinden dolayı çarpan sinyaller geri dönmez, yön değiştirir uzaklaşır.

Uçağı hayalet yapsalar da üzerindeki bombaları hayalet yapamıyorlar.

F35'leri F35 yapan budur, füzeleri dövdenin içindedir. Ama 2 tane aldığı için bir halta yaramıyor.

asdasda

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Kamufle işte hocam. Garnizonun bulunduğu yere ve taaruzu muhtemel bölgenin doğasına göre seçilip boyanıyor ki gözle seçmek zor olsun.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı
    Tnrsk bunu yazdı

lan adamı dellendirmeyin akşam akşam :)

ben fiziksel şekil olarak algıladım, gerizekalımıyım ben boyanın aerodinamiğe etki etmeyeceğini bilemeyecek kadar 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek

mine craft gibi mk :D bizdeki tanklar 1950 model ha bu arada :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Bandito bunu yazdı

mine craft gibi mk :D bizdeki tanklar 1950 model ha bu arada :D

tankta önemli olan gövde değil artık. kuleleri değiştirildi eski tankların, atış sistemleri de değiştirildi aselsan yapıyor kule ve atış sistemlerini volkan diye aratırsanız çıkar ve bu kalite olarak merkavayı yakalıyor. motorlarda kayseri fabrikasında modernize edildi şu anda tsk envanterinde modernize edilmeyen tank uçak yok. tabiki bir ms tagil90 gibi arazide 80 km hızla giderken etrafı sonar ve radarla tarayıp aynı anda veriyi uyduya gönderip akıllı hedef seçimi yapamaz, kendine gelen roketi vurup kafayı otomatik o yöne çevirip ateş edemez ama en azından yürürken ateş edebilir, termal kamerayla hedef seçebilir, uydudan veri alıp otomatik yönlendirme yapabilir, istikrarlı atış yapabilir çok da boşlamayın türk silahlarını, 1950 1960 1970 halleriyle bunlar nato silahıydı ama modernizasyonlarından sonra türk silahı oldu. volkan kule sistemleri gerçekten çok iyi öyle olmasaydı almanlar rakip görmezdi.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snrhsn
    snrhsn's avatar
    Erkek

Kamuflaj hacılar cok fazla düşünmeyin :-)

Go Further
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Radar yakalanma olayi bildigim kadari ile gonderilen sinyalin cisme carparak  ortaya cikan goruntusudur. Ucaklarda ise bu gonderilen sinyal dalga her neyse ucak uzerinde bulunan artik boyamidir veya baskabirseymidir bunu emmesi. Yani yutma olayi oluyor. Boylelikle sinya geri gitmedigi icin gorunmez diye tabir ediliyor. Olay bu :) 

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    Edit
    Bandito tarafından 23/Eyl/15 23:17 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 5543 Toplam Mesaj: 40
askeri araçlar geometrik şekiller