Askerliğini Yapmış Yaşamış Görmüş Geçirmiş Elemanlara Sorular
-
kadın pedinin amacı ayaklarının şişmesini engellemek. ped, en kral ayakkabı tabanından daha iyidir :)
-
g.te parmak atan zihniyetin kadın pedi istemesini yadırgamıyorum.
-
arkadaşım bu anlattıklarının çoğu gideceğin yere göre değişir. mesela ben izmir poligondaydım acemilikde, alete büzüğe oraya buraya bakmak yoktu. (kalem atıyorlar eğilip alırdan büzüğe bakıyorlar tamamen bir geyik inanmayın) resmiyette mp3 çalar radyo daha doğrusu elektronik eşyaların neredeyse alayını getirmek yasak, kitap okumak serbest tabi yasak dergi kitap yayınları okuyamazsın.
çarşı izninde kaymaya gelince bazı yerlerde kimliği alırlar o evlere de askeri kimlikle giremezsin. ama bazı yerlerde de almazlar. ama gittiğin yerde bi sevgilin olursa problem olmaz hem görüş zamanı gelir bir iki saat kayterırsın hem hafta sonu mal mal gezmezsin.
haftada kaç kere yıkanırsın sorusuna da ben acemi birliği ve usta birliğimde hemen hemen her gün yıkanıyordum hiçbir engelleme yoktu. ama aynı dönbemde farklı bir acemi birliğinden gelen arkadaşıom 3 hafta yıkanmadım diyordu. buda gidiceğin yere göre değişir.
astsubayların maaşlarına gelince bence okadar hizmet vermeye değmez. ortalama 10 senelik bir astsubayın alıcağı maaş 1,200 ytl civarları benim kıdemli bşçvş. 1300 küsür ytl alıyordu tam hatırlamıyorum küsüratını. birde extralar var güvenlik takım komutanıysan extra pirim alırsın bilgisayar biliyorsan extra pirim alırsın ingilizce biliyorsan extra pirim alırsın vs. vs. gerçi bilgisayar olayı kalktı sanırtım cünkü devlet onlara o eğitimi veriyor.
-
sıçtık a.q desenize yok yok bitmez bi 5 ay :)
-
Astsubaylıklaa Ilgılı bı bılgım yok ..
Acemı Bırlıgınde mp3 Calar Kıtap Felan fılan Goturulmez Vaktın olmaz zaten ve yer deısdırme cok oldugundan haybeye goturmus olursun gercı nızamıyeden gırısde usta askerler onları alırlar gerı ıadee edmek kaydı ıle :)
Acemı bırlıgınde haftanın bellı gunlerı banyo gunu vardır boluklere gore usta bırlıgınde 'de aynı ama belırlı saatlerde hamam acık kalır gıder yaparsın banyonu meselaa gece 2-5 arası acıkdır gıden yıkanırdı ..Cogu Yerde Artık Dus Olayı Var Ve Toplu Sekılde banyo yok :) herkez aynı anda yapmıs olsada sortla gırıosun senı cıbıldak almazlar oraya :)
Muayenede Olee parmak olayı yok Kım demısse ıyı sallamıs :)
Acemı Bırlıgıne Gıderken Camasır Al tabıkı Faydasını Gorursun :) Ve Alıcan Camasırların Renklerı Sabıt olsun Beyaz Atlet Goturme Meselaa Sıyah Uzun Corap Harıcı Goturme . Yesıl Atlet Kullanılan Ustalasdıkca Beyaza GEcıs yaparsın :)
hatunsuzluk dısındaa yasayabılcen en buyuk sorun eger bıraz dık baslı ısen emır olayı canını sıkabılır :) aynı yasında olan cavuslara komutan cekıp durursun ısdee sıkıcı o :)
Carsı Iznındee Kaymak Serbest :)
-
Fatal3460 bunu yazdı:
-----------------------------
...Ve Alıcan Camasırların Renklerı Sabıt olsun Beyaz Atlet Goturme Meselaa Sıyah Uzun Corap Harıcı Goturme . Yesıl Atlet Kullanılan Ustalasdıkca Beyaza GEcıs yaparsın :) ...
-----------------------------burayı anlamadım ben ? :S
-
haklısın baya bı devırmısım cumleyı Özür.
Götürecek oldugun camasır renklerı askerıyede suan kullanılan renklerden olsun .
Atlet Yesıl
Corap Sıyah
Bu Renkler Kullanılıyor Malum Askerıyede
Don Beyaz veyaa yesıl Farketmez.
-
hocam yok öle parmak mevzuları fln nerden cıkarıyosunuz öle beraber yıkanmada yok artık ayrı ayrı duşlar var öle 5 dk da yıkan cık yok (adamgibi) yıkanıyorsun çarşıda ne yaparsan yap kimse karışmaz ama gidipte inzibatın önunde yapma iç çamaşırı fln götür öle renge fln da 3 ayda topu tpu ıkı kere bakarlar ondada bişey olmaz zatı mp3 cep telefonunna gelıncede bunlar usta bırlıgınde olur hatla öle bi yere düşersin ki komutanında telefon satın alırsın hatla satarsın hoca askerlık eskısı gıbı degıl rahat ol 15 ay aslanlar gıbı yap gel ılk gittiginde biraz koyar am sonra alısırsın yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana
-
Bilader diğer arkadaşlar merak ettiğin soruların biçoğuna yanıt vermiş zaten.Bi Astsubay olarak bende ilgili sorularına yanıt vereyim.
astsubay sınavları nasıl yapılıyor kasımda gidecem sınava girebilirmiyim, sınavda ne sikimi soruyorlar? astsubaylar kaç para alıyor?(Önce internette Giriş Formlarını bulursun.Bknz(www.hsotem.edu.tr) sitesinde alım yapılırken yayınlanır.Giriş koşullarını taşıyosan sınava çağırılırsın.Sınavdan geçersen mülakata girersin ki bu en zorudur.400m koşu vs. zart zurt bunları kolay geçersin biraz çalışmayla ama kurullar toplanıp senı sorguya çeker millet en çok buralarda kalır bilader.O sorular ne diye sorma amk zaten Orucum kaffam dönmüş elimden geldiğince detaya iniyorum :PDediğim gibi yukarda verdigim siteden izlersin sınava giriş zamanını bende tam hatırlamıyorum ama sanırım ocak şubat gibi gelir giriş için Formlar.Bu arada ben 1 yıllık Astsubayım kesintiler hariç 1400 ü geçkin alıyorum.Kesintilerle 1300 vs.. kalıyor elimde.)
askere mp3 çalar, kitap götürebilir miyim?(Mp3 çalar yasak kitap götürürsün)
a.q. askerlerin acemi birliğinde birlikte yıkandığı doğru mu nasıl yani lan?(Birliğine göre değişir bilader fantazisi bol bi yere düşersen hele helede küçük bi yerse toplu yıkatabilirler.Ama sanmam şimdi pek kalmamıştır.)
son muayenede parmak mevzu gerçekmi, 27 yıllık kıçıma don hariç hiç birşey temas etmedi, latex eldivenli memur kabuslarındayım, a.q. böyle mevzu varsa konuyu manitaya açacam ilk o parmaklasın.(Yalan amk ben Astsubaylığa girerken ozaman beni direk mikerlerdi)
askere giderken yanıma çamaşır, çorap diş fırçası alayım mı?(Özel eşyalarını al tabiki nolur nolmaz)
hatunsuzluk dışında askerde yaşayabileceğim en büyük sorun?(Ebeni mükecekler senin acemi birliğinde Gururmuş vs.. bunları at kenara şimdidenki hazırlık olsun.Hatta şimdiden paralı birilerini tut sana herkesin içinde köpek gibi bagırıp çağırsın :D:D:D kendini alıştırmış olursun gidene kadar :D:D )
çarşı izninde kaymak serbest mi?(Askerliğin bitene kadar Askeri kimliğinle takılacaksın dikkatli hareket edip girdiğin yerlere dikkat etmen lazım.Dışardan bi kız arkadaş düşürüp otelde yada bi evde götürebilirsen ne mutlu sana.Ama parayla yapacagım çapkınlıkları tavsiye etmem.Elini zük daha iyi.)
mevzuları nasıl haftada kaç kere yıkanabilirim?(Baştada dediğim gibi gittiğin yere göre ve o yerin büyüklüğüne banyo genişliğine göre değişir.)
Şimdiden hayırlı olsun kardeşim görevin.Hayırlı teskereler diliyorum sana şimdiden.
-
rütbeli deyince bende yüzbaşı barbaşı yarbaşı tutbaşı gibi bişey sandıydım be :D
dandirikten astsubay çıktın :D
senin faydan dokunmaz benim askerliğe :D