Askerlik Muayene - Yoklama Kaçağı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek

merhabalar. tüm işlemlerin yapılması gereken son tarih 31 ekimmiş. arkadaşım ın belirli mazaretleri oldugu için son tarihi kaçırmış oluyor. pazar- ve 29 ekim tatiliyle birlikte. diyeceğim şudur ki; 1 kasımda gitse ve yoklamasını muayenesini yaptırsa , yoklama kaçağı sayılmış oluyormu gbt ye hemen işliyormu? 1 inde gitse yine işlemleri yapılrı mı. 1 saattir araştırıyorum pek bir bilgi bulamadım bunun hakkında. 1 günlük gecikme yle ilgili. bilgisi olan yardımcı olabilir mi? teşekkürler.

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

Bişey olmaz gitsin. Ne kadar geç giderse o kadar kötü öyle söyle.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

kendi giderse bişey olmaz

yakalanırsa sorun olur ama bildigim kadarıyla gbt de gozukmuyor asker kacagı

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

GBTde asker kaçağı olarak görünmüyor.. Şikayet edilsen dahi karakola götürülüp geri evine getiriliyorsun. Bir hafta kadar gecikirsen devre kaybı gidersin 5 iş günü içerisinde muayene olursan sıkıntı yok ama 6. iş günü DK.. Dayarlar izmaritleri foseftik çukurlarını..

Kaçtım ordan biliyorum.. Ama ambulans söförü olunca DK olmak çok koymadı o ayrı :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek

Apocrypha bunu yazdı:
    -----------------------------

GBTde asker kaçağı olarak görünmüyor.. Şikayet edilsen dahi karakola götürülüp geri evine getiriliyorsun. Bir hafta kadar gecikirsen devre kaybı gidersin 5 iş günü içerisinde muayene olursan sıkıntı yok ama 6. iş günü DK.. Dayarlar izmaritleri foseftik çukurlarını..

Kaçtım ordan biliyorum.. Ama ambulans söförü olunca DK olmak çok koymadı o ayrı :D

31 ekimden sonraki 5 gün içinde ? eğer gerçekten öyleyse çok güzel. bilgilendiren arkadaşlara teşekkür ediyorum..

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Erkek

bu askerlik işlemlerinin online bir sayfası falan yok mu arkadaşlar? durumumuz nedir ne değildir diye bakabileceğimiz? turkiye.gov.tr'ye baktım ama şifrem yok,
    şubelere gidemeyecek olanlar için yararlı olur diye düşünüyorum.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben 91 doğumluyum askerlik yoklaması geldi bu sene ama bu sene üni. kayıt yaptırdım şimdi 1. sınıf öğrencisiyim durum ne olur?

benim durumumda olan varmı?

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Erkek

afrasiab bunu yazdı:

Ben 91 doğumluyum askerlik yoklaması geldi bu sene ama bu sene üni. kayıt yaptırdım şimdi 1. sınıf öğrencisiyim durum ne olur?

otomatik olarak tecil ederler seni büyük ihtimalle, ilerleyen zamanlarda şubeye gidip öğrenebilirsin

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yns_berk bunu yazdı:

afrasiab bunu yazdı:

otomatik olarak tecil ederler seni büyük ihtimalle, ilerleyen zamanlarda şubeye gidip öğrenebilirsin

Tecil etmemişler üni. sordum bişi olmaz dedi öğrenci işleri hatta tecil için öğrenci belgesi istedim bişi olmaz biz hallederiz onu sen kafana takma dedi ama pek inandırıcı gelmedi.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Erkek

afrasiab bunu yazdı:

yns_berk bunu yazdı:

afrasiab bunu yazdı:

Tecil etmemişler üni. sordum bişi olmaz dedi öğrenci işleri hatta tecil için öğrenci belgesi istedim bişi olmaz biz hallederiz onu sen kafana takma dedi ama pek inandırıcı gelmedi.

2006da aynen bende senin gibi olmuştum, üniye kayıt oldum sonra şubeye gittim tecil etmişler, korkma o yönden rahat ol, okuluna sarıl dört elle

...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ste1n
    ste1n's avatar
    Erkek

hazır konu açılmışken bende sorayım, şimdi 91 doğumluyum yoklamaya girmedim ama açık lise de okuyorum ve bu dönem mezun olucam yani şubat gibi falan şimdi yoklamaya gitsem (gerçi tarihide dün geçti) bana yapacakları muamele ne olabilir mayıs da gel askere gidiyorsun mu derler yoksa başka bişeymi yada ben yoklamaya gitmeyip açık liseden mezun olmayı bekleyip sonra yoklamaya gitsem ne olur? birde lise mezunu olunca kafadan 2 yıl tecil hakkı doğuyordu galiba dimi?

Toplam Hit: 11177 Toplam Mesaj: 33